Verdorie

Ik surf even rond bij Newsflash en zie plots een reactie van Bumble( ooit een vriendelijke gastlogger op mijn site.)
Albert ging weer eens een keertje zijn linklijstje langs, leuk toch?
Het is heus niet verplicht om dagelijks overal maar langs te gaan, maar zo nu en dan even een kijkje nemen is ook prima.
Bumble denkt daar anders over.

@ Albert: U kent het fenomeen spamhoeren vast wel? Gert-jan en Renesmurf zijn er beide groot aanhanger van. Een zo nietszeggend mogelijke reactie plaatsen in de hoop dat er weer een paar mensen op "link" klikken.
Het is niet de essentie van het logje dat ze ontgaan is, het is de essentie van het reageren die ze ontgaat.

Reageren om te reageren is zoooo eind 2003.
Bumble (link) - Dinsdag, 24 Augustus 2004 - 21:31


Zucht, ik doe het ook nooit goed.

Neem dan Bumble, onze wannabee linkdumper, die het niet in zijn eentje kan
Met zijn fijne reactieafstotende Disclaimer
De fanpage bestaat al niet meer, wegens gebrek aan fans.
Zijn logjes worden door zijn lezers getipt
Zeiken mag alleen per Mail en de weinige reacties die daar zijn worden veelal geplaatst door hun zelf.
Dat doe ik dan wel op mijn eigen log, want daar in de comments word ik Ge-edit

U ziet, linkdumpen kan iedereen, simpel scoren.

Bumble: Groot geworden door klein te blijven?
Nee: Klein gebleven door zijn grote bek.

Rene Zaterdag 28 Augustus 2004 at 01:56 am | | Smurf

35 reacties

Bart

2-0 voor jou smurf.

Bart, (URL) - 28-08-’04 22:47
madelief

Dit heeft teveel blogjargon voor dit meissie hoor!:-(

madelief, (URL) - 28-08-’04 22:49
Bumble

Goedenavond vrind,

Laat ik eens bij het begin beginnen;
Albert ging weer eens een keertje zijn linklijstje langs, leuk toch?
Het is heus niet verplicht om dagelijks overal maar langs te gaan, maar zo nu en dan even een kijkje nemen is ook prima.
Bumble denkt daar anders over.

Die uitspraak zou ik graat uitgelegd zien.
Het is namelijk zo dat ik op een dolle dag besloot mijn linklijstje eens langs te gaan. En inderdaad zo kwam ik bij Albert (newsflash2000). Meteen viel mijn oog op een interessant artikeltje van Albert, over zijn lay-out. De reactie van Gert-Jan (een van je trouwste fans nietwaar?) sprong meteen in het oog. Het was net alsof ik een reactie van jou zat te lezen, blauwe.

Aangezien jij me al meerdere malen hebt gezegd te reageren om je linkje achter te laten en mij zelfs datzelfde adviseerde vond ik het niet raar de naam van je trouwste aanhangers.

Aangezien Albert nogal verbaasd reageerde op de reactie van Gert-Jan besloot ik vriendelijk te zijn en Albert uit te leggen hoe het zit. En vooral, hoe Gert-Jan tot zo´n onmogelijke reactie komt.

Vervolgens kom je er bijna een week later achter dat er ergens over je gepraat wordt, geen probleem. Alleen vind ik het dan een beetje jammer dat je mijn eigen reactie kopieert (voor de n00bs CTRL C) en bij mij plaatst (voor de n00bs CTRL V).

Mijn huisregels zijn er niet om reacties af te stoten maar meer om het geheel in goede banen te leiden. Alleen ja, reageren om te reageren staat er ook bij. En mijn eigen reacties weet ik maar al te goed, ik tik ze immers zelf, nietwaar? Dus ik voel geen enkele behoefte om het nog eens terug te lezen. Vandaar de edit.

De fanpage komt nog wel, herinner je jezelf nog? De foto van jezelf in zo´n heersend Bumble shirt? Mijn nieuwe lay-out brengt ook nieuwe maten (voor de foto´s) met zich mee.

Zijn logjes worden door de lezers getipt
Was het maar zo. Als een logje is getipt staat er een bedankt je onder. Ga ze maar eens tellen op de voorpagina, rene.

Zeiken mag alleen per Mail…
Zeiken alleen per mail? Kun je niet lezen blauwe? Er staat een telefoonnummer.
en de weinige reacties die daar zijn worden veelal geplaatst door hun zelf.
Ons motto, beter geen reacties dan jouw soort (onzinnige/nietszeggende) reacties.

Nou maar in ieder geval feliciteer ik je bij dezen! Je hebt het voor elkaar, ik reageer weer een keer op een van je domme posts! Verder nodig ik je van harte uit om het nog eens te proberen bij ons.
Het klopt, ik doe het niet in m’n eentje, en weet je waarom? Zo’n simpel lifelog waar je iedere dag één keer een verhaaltje plaatst, daar zijn je bezoekers al blij mee. Een linkdump moet per dag toch minstens een aantal keer iets nieuws hebben. Dat kun je niet alleen, want een ieder van ons heeft gelukkig ook nog een normaal leven.

Nou waarde vrind, het ga je goed.

leven en laten leven

Groot geworden door de domme argumenten van anderen van tafel te vegen..

Bumble, (URL) - 28-08-’04 23:41
Roelof

Tsja. Hier ga ik natuurlijk niet op in. Dat mogen jullie onderling oplossen.

Roelof, (URL) - 29-08-’04 00:20
Sudesh

Ik zeg altijd maar zo: Ik zeg maar niets…

Loze reactie op dit berichtje.
Ik ben een spamhoer.
Whooohoo!
Klik op mijn site! http://www.sudesh.nl..
Dat is dus http://www.sudesh.nl
En voor de zekerheid kan je ook nog eens klikken op http://www.sudesh.nl

Maar vergeet niet te klikken op http://www.sudesh.nl
Ook ik heb mot, met die klootzakken van Jeugdtheater Hofplein op http://www.sudesh.nl
De grootste spamhoer ben ik.
En ik ben Sudesh van http://www.sudesh.nl

Zo!

Sudesh, (URL) - 29-08-’04 00:37
Victor

Die laatste reactie, komt die nou van http://www.sudesh.nl??
Die ken ik al. Dat is echt zo’n spamhoer!
Mij zal je nooit mijn link http://www.victordekeijzer.nl/ zien dumpen.
En buiten dat… waar maakt men zich in godsnaam druk om???

Victor, (URL) - 29-08-’04 01:05
Frank

Go Rene!

Frank, (URL) - 29-08-’04 01:26
Kikkertje

Grappig dit Rene :)

Kikkertje, (URL) - 29-08-’04 02:37
Andy

ook ik vind Albert niet zo lief… die lul heeft me gewoon gebanned van zijn hele site omdat ik mijn mening gaf, dat ik hem een hitshoertje vond..eehh vind…heb je geen nieuws, dan verdwijnt me linkje van me site, vond dat zo erg en maakte er een punt van.. prima! en nu mag ik niet meer reageren op zijn stekkie :D.. andyways, Smurf blijft een leuke boeiende log, en zo vind ik ook Bumble een leuke site om op te komen :) dus wat dat betreft: No Comments :P

Andy, (E-mail ) (URL) - 29-08-’04 02:51
ladyloela

Jij hebt tenminste meer reacties als hij…..;-)

ladyloela, (URL) - 29-08-’04 07:28
Witchy

Oh mijn god, sommige mensen nemen hun log-carriere wel erg serieus. Volgens mij is dat nooit de bedoeling geweest…

Witchy, (URL) - 29-08-’04 09:20
Corinne

Tegenwoordig maken de mensen net zo hard ruzie als in het echte leven! Denk dat ze vergeten dat het maar internet is enne so what! Je kent mekaar vaak niet eens echt!
(devil)

Corinne, (URL) - 29-08-’04 10:25
eisema

waar gaat dit over????

eisema, (URL) - 29-08-’04 11:44
peer

Proef ik hier enig verschil van inzicht?

peer, (E-mail ) (URL) - 29-08-’04 12:54
Rene

Ach, ik maak me er niet zo druk over, mensen doen wat ze zelf willen, als iemand regeltjes op stelt dan vind hij dat nodig,
Renesmurf wilt graag reacties, en die krijgt hij van iedereen, hij reageert niet zelf, dit zijn mensen die willen reageren, kan hij verder ook niets aan doen dat zijn logjes aanspreken bij de mensen.
Misschien is het ook wel dat Rene reageert bij anderen, vind hij zelf ook leuk.
Webloggers zijn vaak iets van, krijgen en terug geven, krijgt diegene een reactie, dan ga je vaak kijken, wie is dat, ff kijken wat die heeft te zeggen van vandaag, en mensen vinden het dan leuk om terug reageren omdat… het ze aanspreekt, en anders niet, ik doe het ook niet iedere dag, maar dat maakt m geen spam hoer, maar wat zou het dan? als hij vind, kijk je op me log, reageer dan, dan mag hij dat zeggen.

Rene, (URL) - 29-08-’04 12:59
Gert-Jan

Zeg; ik ben geen spamhoer, maar reageer puur uit verveling!

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 29-08-’04 12:59
Aad

Spam

Aad, (URL) - 29-08-’04 13:24
Paola

ik zal dit soort dingen nooit begrijpen vrees ik…. let it be…. volgens mij kunnen jullie rustig naast elkaar bestaan toch?…

Paola, (URL) - 29-08-’04 14:44
Sir Weasel

Whoehahaha,

Sir Weasel, (URL) - 29-08-’04 17:16
Deksel

Uh lozers?!

Deksel, (URL) - 29-08-’04 21:44
Lapin McAdam

Geen paniek rene !
Wij, je uitgebreide fanclub, helpen je wel door deze crisis ..
Maar ik zou zeker niet durven zeggen dat “een simpel lifelogje” makkelijker is dan een cliché-linkdump-feztival ..
( en mensen, klik vooral niet op mijn link, dat zou van mij een spamhoer maken, de schande ! )

Lapin McAdam, (E-mail ) (URL) - 30-08-’04 11:57
Jeanette

Dit is een linkdump. Ik heb de allerleukste weblog van de hele wereld. Komt allen ! Een doodgewone simpele lifelog maar zo leuk en zo origineel. Trouwens, ik heb er drie. De links hierboven maar ook nog http://www.vandelindt.com/culilog/index... voor uw dagelijkse leuke recept en ook nog http://www.romantischeboeken.nl/weblog/i.. voor uw dagelijkse portie romantiek.
Kijk, zo heb je drie belangrijke dingen altijd bij de hand.
1. Het dagelijks leven
2. Het eten
3. De romantiek
Wat wil een mens nog meer?

Is dit nou een linkdump of een zeikverhaal.
Zeikverhaal zeker.

Jeanette, (E-mail ) (URL) - 30-08-’04 15:07
Renesmurf

Bumble was dus eens een msn-maatje.
Dat was toch even schrikken om spamhoer genoemd te worden, en dat nog wel achter mijn rug om.
Vriendschap is een ilusie, dat blijkt maar weer.
Ik ben tegen het doodmeppen van bijen, uitzonderingen daargelaten.

Renesmurf, (URL) - 30-08-’04 17:02
Marjanne

@Smurf: afgezien van het feit dat Bumble een beetje gelijk heeft (ik denk ook weleens: wat bedoelt die Smurf, hij wil alleen zn link neerzetten) moet die Bumble niet zo zeiken. En jij ook niet. Leuk zo dat geziek over en weer, weet je de log oorlog nog? Nou die starten jullie nu weer gezellig. Veel plezier. Wat betreft je log: ik vind t niet altijd even interessant, nou dan lees ik t niet. Of ik zap weer weg naar een andere site. Makkelijk zat. Gratis tip dus. Enne vriendschap via internet? Kom op zeg! Geloof je daar echt in?! Dus relax en laat die Bumble gewoon kletsen.

Marjanne, (URL) - 30-08-’04 17:21
Renesmurf

Als mijn reactie`s niet bevallen geven ze me maar een IP ban.
Van mensen zwart maken hou ik niet, maar wie mij slaat sla ik terug!
Ik log mijn mening, hij mag zijn visie geven en we zijn uitgepraat.
Enne, vriendschap via internet bestaat echt.

Renesmurf, (URL) - 30-08-’04 18:39
Bjorn

1. @Marjanne Vriendschap via i-net kan heel goed, liefde kan ook via i-net onstaan. Iemand echt vriend/vriendin dan moet je elkaar langer kennen, in geval Renesmurf Bumble lang genoeg.

2.@Corrine Tegenwoordig kan je i-net wel zien als de echte wereld denk ik. Steeds meer dingen gaan via i-net studeren, solicitatie, belastingaangifte, boodschappen, bellen, vroeger schreef je een brief nu een email. En ik bedoel op straat word je toch ook plat gegooit met reclame (spam).

3. Reageren reactie krijgen, voorheen logte ik elke dag dat doe ik nu niet altijd. Soms wel soms niet. Voorheen bezocht ik iedereen elke dag nu niet soms. Sowieso bezoek ik altijd iemand ze site die een reactie bij mij heeft gezet, leuk artikel dan reageer ik anders niet. Renesmurf doet dat anders, de een doe het op zijn manier de ander op een andere. Als Renesmurf weer een reactie heeft geplaatst op mijn log dan vind ik dat leuk, vaak zijn het reacties waar je even moet over nadenken, maar het zegt altijd wel wat, en ook iets wat op je log slaat.

4. Bumble vriendelijk te zijn door Albert uit te leggen, over Renesmurf en Gert Jan dat heb je dan verdomd "vriendelijk" uitgelegd. Of te wel je bent gewoon achterbaks bezig geweest. 4a. Bumble (voor de n00bs CTRL C)(voor de n00bs CTRL V)
Ik zie hier weinig n00bs, beetje raar om dat zo te formulieren en mensen voor iets uit te maken.
4b. Bumble <i>Dat kun je niet alleen, want een ieder van ons heeft gelukkig ook nog een normaal leven.</i> Volgens mij heeft Renesmurf ook een normaal leven hij gaat op vakantie werkt elke dag eet, luisterd radio etc. 4c Bumble Vind het erg jammer dat je achter Renesmurf ze rug zulk soort dingen plaatst vooral nadat je toch bij hem gastlogger bent geweest hij je toen geholpen heeft erg jammer. Respecteer elkaar, respecteer hem breek anders contacten maar ga niet op die manier achter iemands rug om praten.

Bjorn

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 31-08-’04 00:01
marjanne

vriendscahp op internet bestaat NIET! Hij bestaat ps zodra je elkaar gezien hebt en elkaar kent. Ik kan jou vanalles vertellen, maar voor t zelfde geld ben ik een man van 70.

marjanne, - 31-08-’04 17:04
marjanne

en smurf: jij bent ook weleens degene die zwart maakt. Ik dacht dat jij zo voor een vriendelijk liefdevol ‘weblogland’ was!

marjanne, - 31-08-’04 17:06
Renesmurf

Kom eens met voorbeelden dame

Renesmurf, (URL) - 31-08-’04 17:07
Bjorn

@Marjanne, je kan mij alles vertellen dat je 70 etc. bent, maar reken maar dat de meeste dat zo wel doorhebben, en foto zegt ook al veel, natuurlijk kan je valse foto nemen allemaal waar, maar vrienden worden via internet kan zeker wel sterker nog, ik heb een paar jaar geleden een relatie met iemand gehad, toen ik haar leerde kennen jawel via internet had ze een vriend na een tijdje jawel zonder dat we elkaar gezien hadden sterker nog geen eens een foto van elkaar gezien hadden begonnen we wat voor lekaar te voelen. Zij maakte het uit met haar vriend en we hadden elkaar nog steeds niet gezien wel een foto. Door iemand anders werd ik op dat moment uitgenodigd voor een bruiloft sterker nog of ik voor hun wou getuige jawel die mensen kon ik ook alleen van internet. Met een groepje spraken we af zei ging ook mee we kregen wat met elkaar en hebben een super tijd gehad, ja het ging op geven moment uit maar tot die tijd geloofde ik ook niet in dingen via internet nu weet ik dat de kans groot is, en dat ook omdat internet steeds meer het normale leven word.

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 31-08-’04 19:30
Marjanne

@smurf: was jij niet de persoon die banners tegen online geweld op je log had?

@Bjorn: Leren kennen via internet ja! Leren kennen! En gevoelens, oké! Maar als je haar ziet en leert kennen in het echt, kan het zijn dat ze vreselijk tegenvalt omdat ze zich heel anders voorgedaan heeft dan ze was. Dat is het nadeel van internet.

Marjanne, (URL) - 02-09-’04 12:02
Albert

Ik zie het probleem niet echt. Vind het ook een beetje vreemd dat een reactie op mijn log tot dit logje heeft geinspireerd. Niettemin, het is de manier waarop ik ReneSmurf ken, zonder hem hierbij te willen afkraken. Ik zeg zelf maar zo, leven en laten leven…

Albert, (URL) - 02-09-’04 19:27
Albert

(blush) Vergat ik toch nog iets te zeggen. Misschien is het voor iedereen verstandig om over dit soort zaken geen logjes te schrijven? Je krijgt dan zo’n vervelend welles-nietes spelletje. Vind ik echt te dom voor woorden. Kijk, iedereen voelt zich wel es benadeeld, maar om dan gelijk maar iemand publiekelijk af te gaan zeiken, daar vererger je alles alleen maar mee, denk ik…

Albert, (URL) - 02-09-’04 19:30
Renesmurf

@Albert : Ik log wat ik wil en ik zeik niemand af.
Het was een leuk persoon op msn, maar achter mijn rug om achterbaks. Dat moest ik even kwijt.

@Marjanne: Wat voor geweld gebruik ik dan?

Renesmurf, (URL) - 02-09-’04 22:26
BLoWHaN

Smurf ik moet toch altijd weer lachen om je reacties al zou je het alleen maar doen om je link achter te laten. Ik kan er altijd wel om lachen. ga zo door en laat je link maar overal achter. En met Bumble leven en laten leven geen zout in wonden strooien.

BLoWHaN, (URL) - 03-09-’04 18:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.