Ik concludeer...

dat mijn stukje van gisteren meer losmaakte dan ik dacht.
Mijn stelling was en is:

Alle scholen die het blad terugstuurden moeten per onmiddelijk worden gesloten, en de leden van de direktie mogen nimmer meer een functie bekleden in het onderwijs.

En daar sta ik nog steeds voor 100% achter.
Ik heb een hekel aan cencuur.
Ook al staan er misselijke grapjes in een blad, als een school dat uit moet delen moeten ze dat niet eerst keuren!
Maar ook schooldirectie`s zijn machtswellustelingen die niets liever doen dan dingen verbieden en voor anderen bepalen.
Niemand hoeft te bepalen wat een leerling leest, en al helemaal niet als het gratis wordt aangeboden!

Ik las ook iets over onze gekleurde medemensen, wat heeft dat met homosexualiteit te maken?
Naar mijn weten niks.
Ik ben absoluut tegen zwarte scholen, maar ook tegen christelijke ,katolieke en wat dan ook voor religieuze scholen.
Alle scholen dienen openbaar te zijn.

Uit de tolerantietest in de Expreszo:
Vraag: je buurman doet het met een geit. Wie bel je?
A. Het tv-programma Man bijt hond (“Dit is modern cultuurgoed”,
B. de bok (“De geit pleegt overspel’’
C. de inburgeringspolitie (“Geit? Daar zijn hobbykippen voor.”

Andere vraag: Je negenjarige broertje houdt van het Songfestival en musicals. Wat nu?
A. Een glitterpak bestellen
B. Toch maar van het hoogste flatgebouw mieteren dat vieze kind?


Dit zijn wel bizarre vragen, maar misschien raakt het snaren.
Ik vind ook niet dat ik hoef te oordelen over de inhoud van dat blad, en de schooldirectie`s ook niet.
De leerlingen kunnen zelf wel bepalen wat door de beugel kan en wat niet.

Tot zover mijn mening over het geheel.
Rene Dinsdag 12 Oktober 2004 at 5:07 pm | | Smurf

vijftien reacties

Bjorn

Ligt aan de leeftijd van de kinderen.
Laten we even de pauze nemen dat hadden wij wel is op school dan krijg je ook zo’n quiz ben ik stoer genoeg?
Dan heb je meerkeuze vragen dertussen en natuurlijk zaten er soms wel pittige tussen, toch las iedereen het blad, en vulde iedereen bij zo’n vraag gewoon in toch maar een glitterpak kopen .
Scholen sluiten gaat te ver, maar het is wel fout wat de scholen hebben gedaan.

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 12-10-’04 19:07
Irma

“De leerlingen kunnen zelf wel bepalen wat door de beugel kan en wat niet”

Ik vind wel degelijk dat een school daar een rol in speelt. De school bepaalt toch ook uit welke boeken je leert? Moet ze dan maar alles verspreiden wat gratis aangeleverd wordt zonder het eerst te beoordelen?
Stel dat een of andere homo-haat groep een blad verspreid dat jongeren oproept om homo’s te haten, dan wil je dat als school toch ook niet verspreiden?

Ik heb het blad gedownload op de exspreszo site en ik vind ook dat het blad qua opmerkingen en taalgebruik behoorlijk smaakloos is. Ik kan best begrijpen dat het niet past binnen christelijke scholen of zwarte scholen. En dat heeft weinig te maken met tolerantie tegen homo’s.

Irma, (E-mail ) (URL) - 12-10-’04 19:18
Roelof

Zoals eerder vermeld een belachelijke stelling.
Een schooldirectie heeft altijd het recht dubieuze zaken te weigeren voor hun leerlingen. Geloof me, het meerdendeel van de scholen hebben niets tegen homofilie. Het gaat erom hoe het aangeboden wordt. Dit keer vonden diverse scholen het kennelijk te ver gaan om dit blad uit te delen. Een keuze die hun goed recht is.
Als tweede, wie heeft het over de verplichting dat ze het uit MOETEN delen. Dat is een keuze. Dat het ministerie eraan meebetaalt is geen argument. Dat bepaalt het ministerie zelf, niet de scholen. Dus een weigering mag.

Verder hoef ik geen nieuwe argumenten aan te dragen omdat Irma hierboven hetzelfde denkt als ondergetekende.

Roelof, (URL) - 12-10-’04 20:13
Renésmurf

Toch vind ik dat de weiger scholen geen bestaanrecht hebben.

Renésmurf, (URL) - 12-10-’04 21:50
Arjan

Het bespreekbaar maken van homoseksualiteit
daar is toch maatschappijleer voor?

Arjan , (URL) - 12-10-’04 22:09
Patrick

Smurf,

Als jij school niet zo zou haten, dan had je er heel anders tegenaan gekeken en aangezien Roelof en Irma alle redenen die ik kan bedenken al genoemd hebben, hoef ik hier verder niet veel aan toe te voegen.

Patrick, (E-mail ) - 12-10-’04 22:15
Patrick

En oh ja als reactie op je vorige log: dat ze het krantje terug sturen heeft voor het merendeel van die scholen niks met homo-haat te maken.

(Ik reageer hier, omdat die andere nog al druk is en deze niet)

Patrick, (E-mail ) - 12-10-’04 22:17
Me myself and i

Nee, ben ik helemaal niet met je eens.
Ik bepaal als ouder wat mijn kids wel of niet kijken op tv of lezen aan bladen. Kies een school die zoveel mogelijk bij mijn waarden en normen past en ik zou naar de directie stappen om te vragen wat mijn kind met zo’n blad moet.
En ik heb nix niet tegen homoos.
Alleen die 2 vragen l, belacheluk

Me myself and i, (URL) - 12-10-’04 22:35
Me myself and i

Alle scholen dienen openbaar te zijn.
ben ik het ook helemaal niet mee eens maar das weer een andere ;)

Me myself and i, (URL) - 12-10-’04 22:37
Roelof

http://www.nu.nl/news.jsp?n=425382&c..

Lees dit maar eens.

Roelof, (URL) - 12-10-’04 23:12
Renésmurf

@Roelof: Dat doet me goed, eens kijken of ze nu weer durven weigeren.

Renésmurf, (URL) - 13-10-’04 00:27
Marjanne

Ik vraag me af of je als ouder kunt bepalen wat je kinderen kijken.. Je bent er niet bij als ie bij vriendjes is en tv kijkt, spelletjes speelt en bladen leest…

Ik heb die Expreszo niet gelezen, toch s doen straks…

Marjanne, (URL) - 13-10-’04 12:12
Dre'

Ik ben het niet met je eens, Rene’. Ik vind dat een school wel degelijk mag bepalen of iets door de beugel kan. Maar ze hadden het bijvoorbeeld aan de ouders kunnen sturen om die te laten bepalen of iets kan. Jij ziet zo’n actie wellicht als censuur, maar weet je dat er ook mensen zijn die het hele onderwijssysteem als indoctrinatie zien?

Dre', (URL) - 14-10-’04 07:28
Hansje

Ik heb op het vorige logje al gereageerd, maar hier dan (kort) nog maar eens. Ik vind dat scholen zélf mogen bepalen hóe ze homoseksualiteit bespreekbaar maken en welke leermiddelen ze daarbij gebruiken. En ik kan me voorstellen dat er scholen zijn die dit blad niet het juiste middel vinden.

Hansje, (URL) - 14-10-’04 22:35
cheap clonazepam

Sorry for my behaviour

cheap clonazepam, (E-mail ) (URL) - 25-12-’06 04:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.