Links & Rechts

Renesmurf logde over het blad Expreszo.
Na die log is er een geweldige discussie
onstaan, die verder gaat dan waar de log over ging.

Het werd een discussie links rechts, moslimhaat homohaat etc. etc.
Gisteravond sprak Renesmurf mij aan op msn, over reacties van Evelyn
op zijn log. Waarop ik al snel een antwoord gaf, dat iedereen zijn
mening mag geven en ieder ze politieke partij mag kiezen.

Een mening waar ik nog steeds achter sta, maar de discussie mag ik wel zeggen is uit de hand gelopen.
Er word gescholden op elkaar, verwijten gemaakt.
Daarna kwam er nog wat op mijn eigen log te staan en na een gesprek met Renesmurf maar besloten
om bij hem en mij een log te plaatsen.

Allereerst zou ik jullie graag verwijzen naar deze log
Deze log pak ik er even expres bij, omdat ook Evelyn echt wel van mening is dat er een hoop
fout is aan het beleid in Nederland.

Ik heb altijd respect voor de keuze's die iemand maakt.
Als iemand voor de VVD is dan is die persoon voor de VVD daar heb ik respect voor,
voor die partij misschien niet maar wel voor de persoon die op die partij stemt,
en met deze reden dat er iets in iemands leven kan gebeurd zijn,
een nare ervaring etc. met Moslims waardoor die persoon voor de bijvoorbeeld voor
de VVD kiezen omdat die een strenger uitzettingsbeleid willen.

Na een nare ervaring met iets is de link snel gelegd om alles maar over die kant te gooien
en alles aan iets slecht te vinden.
Dan is dus op een bepaald opgefokt moment iets snel gezegd, wat eigenlijk zo niet bedoeld is,
en later zegt Evelyn dat ook in haar reactie.

De woede is uiteraard te begrijpen, maar elkaar daarna meerdere malen uitschelden
totaal nutteloos en vertoont geen respect.
Natuurlijk vertoont de media ook geen goed beeld van alles.
Want hoe vaak zie je op het nieuws dat mensen de supermakt niet in durven omdat er een
groep allochtonen voor de winkel staat?
Maar hoor je dat over blanke? Bijna niet en die staan er ook in groepjes!

Kortom respecteer elkaar, denk na voor je iets neerzet, tel een keer tot 10
Respecteer elkaars keuze's!

Bjorn

Rene Woensdag 13 Oktober 2004 at 12:51 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

zeventien reacties

MacPhisto

Goh, heb ik iets gemist vandaag tijdens mijn sollicitatiebrieven uittikken en verzenden? ;-)

MacPhisto, (URL) - 13-10-’04 01:33
CiNNeR

Je vindt het vast niet erg dat ik het niet helemaal ga teruglezen en zoeken :)

CiNNeR, (URL) - 13-10-’04 01:42
Downer

Respect voor elkaars keuzes: jazeker
Respect voor iemand die zulke uitspraken doet: nimmer

Downer, (URL) - 13-10-’04 01:56
Jöran

Ik heb het niet helemaal gevolgd maar respect voor elkaars mening is heel belangrijk.

Jöran, (E-mail ) (URL) - 13-10-’04 08:42
Irene

Goed zo Bjorn.

Irene, (URL) - 13-10-’04 09:42
Chantal

Soms maak je meer los dan je zou verwachten, discussies zijn okay, als het maar met respect naar elkaar toe gebeurt. Laat elkaar in zijn waarden.

Chantal, (URL) - 13-10-’04 10:15
kurai

persoonlijk heb ik meer haat jegens de blanke medemens.. de blanken hebben mij meer geflikt dan welke andere bevolkingsgroep dan ook..
Ik ben vaker door blanken bedreigt en geslagen.. ik ben ontslagen door een vieze blanke rat. Een andere blanke rat heeft me gedreigd met juridische stappen om niks.
Het land wordt geregeerd door een grote groep incompetente hangjongeren… ik ben eens verhuisd omwille van de overlast van een blanke buurman, ik voel me niet meer veilig hier..

de meest nare eigenschap van de blanke is dat deze alles over één kam scheert maar zichzelf altijd buiten beschouwing laat..
ratten zijn het krenteneukers….

ik zou hier een boek over kunnen schrijven maar dat heeft Michael Moore al gedaan… http://www.michaelmoore.com

als iemand een mening heeft respecteer die inderdaad.. ga er niet om schelden.. geef je eigen mening en beargementeer het, vraag ook duidelijke argumenten als je de mening van een ander niet snapt of begrijpt… vragen staat vrij en houd de discussie open.. vragen laten een ander nadenken over wat ze gezegd hebben en waar ze voor staan..

kurai, (E-mail ) (URL) - 13-10-’04 10:17
Me myself and i

Omdat de eerste voor mijn gevoel te lang was 54 reacties toen heb ik het niet gelezen en mijn reactie bij de 2de gezet, dus ik heb alles, gelukkig, gemist.
Ik vind dat dat heel vaak gebeurd, gescheld ipv echte discussies. Daarom reageer ik op veel sites niet eens meer, je wordt zó in een hoek gedrukt, belacheluk. Je mening aan iemand opdringen (door) schelden, bah.
Maar je moet alles kunnen zeggen zeggen ze… respectloos vind ik het.

Me myself and i, (URL) - 13-10-’04 10:55
Marjanne

Ik wil even zeggen dat ik niet met schelden begon. Ik reageerde omdat ik het gek vond dat er gezegd werd dat nederland tolerant moest zijn tegenover homo’s want: ‘liever een homo dan een moslim’. En mijn voorbeeld dat als ik intolerant was tegenover alle mensen die spelfouten maakten dat dan half weblogland eruit moest was misschien niet sociaal. Maar t was ook niet serieus, meer illustrerend over tolerantie.

En natuurlijk mag iedereen stemmen op wat ie wilt, maar iets verder denken dan je neus lang is mag best wel. Er zijn namelijk ook prima moslims. Maar ik snap al meer van Evelyne omdat ik weet waar ze woont. Omdat ik er zelf heb gewoond weet ik hoeveel gedonder er is met allochtonen. Hoe de ME werd opgetrommeld en er auto’s in brand werden gestoken met oud en nieuw. (al moet ik zeggen, dat daar ook de mindere autochtonen woonde) Maar ik kan me indenken dat mensen daar een bepaald beeld van allochtonen van gaan vormen. Helaas, maar kennelijk waar.

(Evelyne, ik wilde echt geen cyberruzie)

Marjanne, (URL) - 13-10-’04 12:21
Jeanette

Prima stuk Bjorn.
We moeten echter ook respect hebben voor het feit dat scholen niet alles wat gratis is aan hun leerlingen uitdelen. Zij hebben ook te maken met het thuisfront en de ouders. Laat dat blad dan gewoon buiten de schoolpoort gaan staan en zorgen dat het daar uitgedeeld wordt.
Dit is provoceren en heeft niets met respect of het uitdragen van een mening te maken. En al helemaal niet met homo’s of gekleurde medelanders.

Jeanette, (E-mail ) (URL) - 13-10-’04 14:04
peter

En hier gaat het dus out Jeanette .rekening houden met met de tere zieltjes van Moslims en de Christelijken , die bladen horen thuis in onze maatschappij net zoals homofilie hier hoort .Als Amsterdamse scholen niet meer durven te onderichten over de Holocaust omdat de tere zieltjes van de veelal marokkaanse jeugd dat niet kunnen verwerken .net als meerdere mensen ben ik van mening dat als je onze verwovenheden niet accepteerd dan heb je hier niets te zoeken .

peter, (URL) - 13-10-’04 18:00
Vampire

Leven en laten leven; dat is mijn motto. Soms best wel eens moeilijk, maar boos worden kan altijd nog.

Vampire, (E-mail ) (URL) - 14-10-’04 07:30
Chippie

Wat Vampire zegt….

Chippie, (URL) - 14-10-’04 16:53
orpha

Your pictures are great.

orpha, (E-mail ) (URL) - 17-03-’06 11:55
Molli

Great. Thanks!

Molli, (E-mail ) (URL) - 19-03-’06 00:49
meta

Hello and congratulations!

meta, (E-mail ) (URL) - 14-04-’06 09:58
generic celexa0453

gjlgamI am looking for better life

generic celexa0453, (E-mail ) (URL) - 23-12-’06 08:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.