Uitkijken geblazen!

Ik ben een heer in het verkeer mits een ander dat ook is.
Ik erger me vaak aan andere weggebruikers.

Als ik `s ochtends naar mijn werk rij is het nog pikkedonker.
En fietsers zonder licht zie ik niet.
Ook niet als ze van rechts komen.
Het liefst rij ik zulke asocialen even van de sokken!
Dat zal ze leren, dat tuig!

Als ik helemaal alleen op een weg rij, en mee gewoon aan de maximum snelheid hou komt er toch altijd iemand vanuit het niets achter mijn kont hangen.
Dan halveer ik mijn snelheid, en dan is het maar even of de haastige bestuurder scheurt me voorbij.
Ik hoop altijd op flink veel tegenliggers.

Als ik `smiddags terug kom en door de drukke binnenstad zoef zie ik vele voetgangers die oversteken.
Als ze voor een zebrapad staan wacht ik keurig.
Idioten die toch buiten de zebrapaden de overkant willen bereiken probeer ik te laten schrikken.
Als me dat lukt is mijn dag weer goed.

Ik overtreed geen enkele regel, maar waag het niet om dat in mijn buurt wel te doen!
Rene Dinsdag 19 Oktober 2004 at 5:08 pm | | Smurf

52 reacties

Mark

Dat ga ik maar even onthouden ;) ..

Mark, (URL) - 19-10-’04 17:25
Jimmy

Smurf, je slaat de spijker op z’n kop. Al rij ik dan wel af en toe eens te snel ;-)

Jimmy, (URL) - 19-10-’04 17:27
Frankie

Maar eigenlijk is er maar 1 regel:

Regels zijn er om te overtreden!

Frankie, (URL) - 19-10-’04 17:29
antje

helemaal met je eens smurf, ik heb die instelling eigelijk ook, toch even laten merken dat degene fout zit, net zo met voorang, al krijg ik die niet als ik die heb, laat ik zeker merken ik had voorang, maar laat het als het even kan niet op een aanrijding aan komen

antje, - 19-10-’04 17:42
Sis

Ik heb ook zo’n schurfthekel aan ‘zwartrijders’. Ik zou het liefst zo’n sjofelbak aan mijn stuur willen monteren, dan durf ik wel mijn fiets voor zo’n ijkol te zetten. Onder het mom van: ‘ik ben geen zwartkijker’.
Kloothommels …..

Sis, (URL) - 19-10-’04 17:43
Gert-Jan

Fietsers zonder licht kunnen niet nee (schaam, schaam) en wat betreft de maximumsnelheid; je moet je wel aan die snelheid houden, dus zomaar in eens gaan halveren slaat nergens op.

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 17:45
Downer

LOL en dat noemt zich een heer in het verkeer :-D
maar wel mensen de stuipen op het lijf jagen!

Downer, (URL) - 19-10-’04 17:49

Ik heb (ook) geen fietsverlichting (meer)…mijn verlichting wordt er altijd afgetrapt/gemold.
Tegenwoordig heb je van die mobiele lichtjes…maar die vergeet ik altijd. Foei he? >-(

"Abigail", (URL) - 19-10-’04 17:56
Bjorn

Ik denk dat ik maar niet vlakbij jou in het verkeer moet komen want ik geloof dat ik elke regel die ze verzonnen hebben wel zo’n beetje overtreed, op me fietsje sjees ik overal tussendoor, sinds kort heb ik dan wel licht maar dat kwam door die stomme boete..

Bjorn, (URL) - 19-10-’04 18:02
Tinmar

Als ík ergens een hekel aan heb in t verkeer, dan is t wel aan die moraalridders, die mij zo nodig willen vertellen hoe ik me te gedragen heb in het verkeer.

Tinmar, (URL) - 19-10-’04 18:22
willem

ik zeg altijd maar zo wat er achter me gebeurd is niet belangrijk maar ik ga ook altijd weg als het donker is en kan je ergenis wel begrijpen , heb er ook last van

willem, (URL) - 19-10-’04 18:24
DarkRain

Gelukkig woon ik ver van je vandaan smurf ;-) al kan ik je wel begrijpen.

DarkRain, - 19-10-’04 18:39
Aad

Sja, wat zal ik daar nou is op zeggen. Automobilisten zijn bijna zonder uitzondering eikels. Bijna he!

Aad, (URL) - 19-10-’04 18:43
CasaSpider

En wat nou als Wim T. Schippers niet over het zebrapad oversteekt, maar 50 meter verderop?
(Lijkt me net iets voor Wim T. Schippers namelijk!)

CasaSpider, (URL) - 19-10-’04 19:07
Bart

Dit zou ik getypt kunnen hebben !!!

Bart, (URL) - 19-10-’04 19:10
franzje

Ach ja gewoon op het gemakje in het verkeer geen haast hebben wat heb je er aan om iemand te laten schrikken, nee dat vind ik onzin, ik loop zelf ook wel eens 100 meter verder dan het zebrapad

franzje, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 19:11
Linda

Een heer in het verkeer dus en het laten schrikken van verkeerovertreders…och een kniesoor die daar op let;-)

Linda, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 19:30
Roelof

Je slaat de spijker op zijn kop. Met die kanttekening dat als ik op de fiets zit het net andersom is natuurlijk.

@Gert-Jan: er is een maximumsnelheid geen minimumsnelheid behalve op de autosnelweg dan.

Roelof, (URL) - 19-10-’04 19:46
witchy

Ik ben nogal slecht in verkeersregels, dus op een dag wordt ik aangereden.. ik vertrouw mezelf ook niet op de fiets.. dus autorijden begin ik maar niet aan :-)

witchy, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 20:04
Vampire

Maar lok je daar geen agressie mee uit? Zo ja, dan wordt het ook weer onveilig. Wees aub voorzichtig he?

Vampire, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 20:58
Jeanne

mm – ik snap je wel maar volgens mij laat je je teveel meeslepen door je eigen agressie.
net als dezelfde engerds die je beschrijft.

wat maar weer eens bewijst dat de ‘heer’ in het verkeer gewoonlijk een dame is.

ahem.

Jeanne, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 21:21
Coqui

ik woon gelukkig in het zuiden van het land ;-)

Coqui, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 21:40
Brillie

Een paarse auto valt ook niet echt op in donker.

Brillie, (URL) - 19-10-’04 22:05
Theo

Ik vind het wel een beetje een begrijpelijke reactie van onze smurf. In het verkeer word je er bij voortduring door zoveel mensen op gewezen als je even wat fout doet dat je op den duur zelf ook van iedereen eist dat hi/zij zich aan de regels houdt.

Theo, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 22:13
3ne

ik ben niet gauw kwaad, maar ik herken je irritaties maar al te goed!

3ne, (URL) - 19-10-’04 22:17
Miss Marple

Mag eerlijk zeggen dat ik een gevaar soms op de weg ben voor mezelf. Rij vaak in tijd nood van client naar client en soms de tijd niet neem om geduldig op een stoplicht te wachten, stoepen neem met mijn scooter als er omleidingen zijn, voetpaden pak als zie dat het tijd scheelt.

Miss Marple, (URL) - 19-10-’04 22:53
Jolanda

toch blijd at ik nooit bij jou in de buurt rondloop ;-)

Jolanda, (URL) - 19-10-’04 23:11
leidje

hahahaha renesmurf, je hebt me ff aan t lachen gemaakt..:-D
ik rij zelf niet maar ik heb als ik naast mn partner in de auto zit wel ongeveer dezelfde gedachten als jij ! ;-) (monkey)

leidje, (E-mail ) (URL) - 19-10-’04 23:14
berta

Geen lichten op de fiets???
Dat kan dus echt niet!!!
Je denkt dat de automoblist jou ziet, maar dat is niet zo!!! (Ben zelf fietser)
…en verder, volgens mij zijn we met te veel mensen op een te klein stukje land …
(zie, ook, de vervuilde lucht, enige dagen geleden, via de sateliet)

berta, (URL) - 19-10-’04 23:23
Chippie

Ik ben het met U eens!

Chippie, (URL) - 19-10-’04 23:54
paola

dat geloof ik werkelijk niet…iedereen maakt wel eens een foutje, ziet iets over het hoofd of rijdt net iets te hard…. datkan namelijk gebeuren…want we zijn mensen…..aaaaah daar zit het hem in… u bent rijsmurf natuurlijk

paola, (URL) - 20-10-’04 00:19
Andy

jij bent een brute smurf :D

Andy, (E-mail ) (URL) - 20-10-’04 06:32
Han

Dus als andere mensen zich niet aan de regels houden, geeft dat jou het recht hetzelfde te doen… :-p

Han, (URL) - 20-10-’04 06:51
ViperGirl

Ben het helemaal met je eens !! Je komt de raarste dingen tegen. Wij hebben zo’n 4 jaar geen auto gehad, en sinds kort dus weer wel en het is enorm veranderd in die 4 jaar vind ik. En lui die zich niet aan de regels houden zou ik het liefst een lesje leren. :)

ViperGirl, (E-mail ) (URL) - 20-10-’04 07:38
kurai

zolang je zelf binnen de regels blijft mag je de ander zeker terecht wijzen..
per ongeluk net even iets te hard rijden? 125 ok.. maar daarboven is het toch echt bewust en een gewoonte..

laat dan zelf ook altijd gas los.. met 101 haal ik die vrachtwagen ook wel in en geniet van het pantomime dat zich in het venster achter mij afspeelt.

als mensen echt op mijn kont hangen moet ik altijd toevallig even mijn ramen sproeien..

op een smalle weg niet samen opzij gaan of wachten op je obstakels danwel fietsers? dan allebei maar niet..

geen ruimte laten om me te laten invoegen terwijl ik dat al lang en breed bekend heb gemaakt.. ik kan ook duwen al heb ik geen lompe dieselbak, 50 meter afstand houden is 50 meter afstand dus daar moet ik toch tussen passen..

ik rij een flink stuk door nederland dus wees gewaarschuwd en houd u aan de regels

voetgangers en fietsers laat ik toch wel met rust

kurai, (E-mail ) (URL) - 20-10-’04 08:02
Marco

Ik heb een hekel aan automobilisten die denken dat ze op alles en iedereen voorrang hebben, ook op rechts. Ik heb een hekel aan automobilisten die denken dat het fietspad een parkeerplaats is of dat ze die mogen blokkeren omdat zij de weg willen oversteken. Ik heb ook een hekel aan voetgangers die het fietspad gebruiken als voetpad terwijl er een pracht van een voetpad naast het fietspad ligt. En ik heb een heken aal fietsers die willen afslaan naar links zonder eerst te kijken of er nog iemand aan komt.

Marco, (URL) - 20-10-’04 08:30
morg

Mensen zoals jij zouden we er meer moeten hebben in het verkeer ;-)

morg, (URL) - 20-10-’04 10:09
Chantal

Het verkeer kan je soms tot ergernis irriteren en dan moet je soms even gas geven….. zonder doden te veroorzaken, alleen even laten schrikken. Ik ken dat gevoel.

Chantal, (URL) - 20-10-’04 10:17
DeKLEINeMAN

Hmmm komt me erg bekend voor!

DeKLEINeMAN, (URL) - 20-10-’04 10:31
Sjoerd

Ik dacht dat smurfen juist zo lief en aardig waren, ook in het verkeer, maar nee!!!

Sjoerd, (URL) - 20-10-’04 10:32
Lady P

Niemand is 100% “heer in het verkeer”. Niemand!!

Lady P, (URL) - 20-10-’04 10:41
peer

Laat je niet gek maken!

peer, (E-mail ) (URL) - 20-10-’04 11:22
Cleo

Wat zeur je weer vreselijk Smurf. Heilige BoonSmurf.

Cleo, (URL) - 20-10-’04 11:59
Jokie

Ik erger me ook aan fietsers zonder licht, en vaak zijn ze dan ook nog donker gekleed. En bumperklevers zijn bij mij aan het verkeerde adres, laat me echt niet op jagen. Meestal tik ik mijn rem even aan of ga ook langzamer rijden.En het mooiste is dat als ze mij hebben ingehaald, ik ze weer tegen kom bij het stoplicht, die van hun is dan rood en de mijne groen, en dan zwaaien.

Jokie, (URL) - 20-10-’04 13:17
Rene

Ik zou me leven beteren ;-)

Rene, (URL) - 20-10-’04 13:23
MacPhisto

Wegovertreders brengen de Carmageddon-psycho in Renesmurf naar boven. ;-)

MacPhisto, (URL) - 20-10-’04 14:16
Koen

Ik heb zo’n hekel aan langzaamrijders. Laten ze die flitskasten ‘ns uitbreiden met ‘n telangzaam-flits-functie. En dan de boete van x km te hard maal 3 voor te langzaam rijden! Die mensen zijn pas ‘n gevaar op de weg!
Voetgangers laat ik altijd schrikken… ze moeten op de juiste plek oversteken!
En wat ze ook mogen gaan bekeuren… Te hard kruisingsvlakken naderen… Laat alsjeblieft duidelijk zien dat je voorrang gaat verlenen, en stamp niet op de laatste centimeter op de rem! Schrik me regelmatig wezenloos als iemand bijna geen voorrang verleent.

Koen, (E-mail ) (URL) - 20-10-’04 15:43
Me myself and i

:) haha eigenrechterSmurf he?
Nee ik blijf een dame… behalve bij bumperklevers, dan ga ik ook nét een tikkie langzamer rijden (blush)

Me myself and i, (URL) - 20-10-’04 20:30
TalX

Jij noemt een heer in het verkeer dat je je snelheid halveert? Man, dat is juist levensgevaarlijk…daar zijn andere weggebruikers niet op voorbereid en ja dan ga je in aan het halen…ga gewoon mee met het verkeer en hou anderen niet op! Dan pas mag je je met recht een heer in het verkeer noemen!

TalX, (URL) - 22-10-’04 07:35
Patrick

Erg kinderachtig :s Je logjes zijn niet zo sterk deze week om eerlijk te zijn…

Patrick, - 25-10-’04 23:29
play slot machine9360

leeawiSorry that I did that

play slot machine9360, (E-mail ) (URL) - 23-12-’06 09:28
download ringtone7513

cgtkcwSorry that I did that

download ringtone7513, (E-mail ) (URL) - 25-12-’06 06:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.