Kwestie`s uit het Lagerhuis

Vier stellingen, mijn mening, en in de comments graag de uwe.

De Somberheid van Nederlanders over de samenleving slaat nergens op, we hebben het nog nooit zo goed gehad
Ik ben zelf niet erg somber over mijn kleine veilige wereldje.
En alle problemen in de samenleving zijn van alle tijden, daar moeten ze eens wat aan gaan doen.
Het is alleen de vraag hoe.
Maar zolang er straatterreur is en oudere hulpbehoefdige mensen maar eens per week mogen douchen zie ik geen reden tot achterover leunen.
Het is meer de regering die doet of het bar en boos is, zodat ze ons kunnen uitknijpen.
Met mijn eigen leventje ben ik, zoals gezegd, uiterst tevreden.

Verplicht inburgeren tot 58 jaar, daarna niet meer
Ik weet niet precies wat ze verstaan onder het begrip Inburgeren.
Als dat alleen de taal leren is vind ik dat prima.
De staat moet gratis taalcursussen aanbieden, en dan mag het wat mij betreft verplicht gesteld worden.
Want wat als een oudere dame weduwe wordt? En ze zich zonder man niet kan redden?
Kortom: een ieder die in Nederland woont moet onze taal spreken. (niet schrijven)
En ook vind ik dat een ieder die zich in de provincie Groningen vestigd ook het Gronings moet beheersen.

Er wordt misbruik gemaakt van de Tokkie`s
Ik heb er zeer weinig van gezien, en dat wil ik graag zo houden.
Ik kom minstens eens per maand soortgelijke asocialen tegen, en ik vind het zielige lui.

Genetisch manipuleren van voedsel is prima
Nee, niet mee klooien.
Als er iets verkeerds in de natuur terrecht komt is het niet meer te stoppen.
Dat andere landen dat doen is geen argument om mee te doen.

Niks meer aan toe te voegen, toch?
Rene Zaterdag 30 Oktober 2004 at 10:00 pm | | Smurf

dertien reacties

Marco

Verplicht inburgeren: waarom moet de taallessen gratis zijn en door de staat betaald worden? Mensen die zich hier gaan vestigen komen (vaak) uit vrije wil hier naar toe, dus moeten ze ook zelf opdraaien voor de kosten voor het leren van de Nederlandse taal. Asielzoekers kunnen in sommige gevallen terug naar hun eigen land of anders naar naar een land in de regio waar het wel veilig is. Het is voor die mensen dus nergens voor nodig om zich in te burgeren en de Nederlandse taal te leren. Als ze na 5 tot 10 jaar nog niet terug naar hun eigen land/regio kunnen dan pas, met subsidie, de taal en andere benodigde dingen leren van het Nederlands. Maar Turken, Marokanen en anderen die hier uit vrije wil komen omdat ze uitgehuwelijkt zijn dienen op eigen kosten de taal te leren. Daar hoef ik niet voor op te draaien, mijn ouders hebben ook voor mijn onderwijs moeten betalen.

Marco, (URL) - 30-10-’04 22:23
Kees

1. Volgens mij is niet iedereen somber. Natuurlijk, het kan beter, maar er zijn nog genoeg mensen die het goed hebben. Helaas is er ook een grote groep die het niet goed heeft en zij zijn, terecht, somber. En daar moet wat voor gedaan worden. Maar dan moet er wel eerst een andere regering komen.
2. Verplicht inburgeren? In ieder geval wel aanpassen aan het land waar je bent. De taal leren. Niets op tegen. Daar heb je alleen maar gemak van. In Israel is het trouwens zelfs zo dat als je geen Hebreeuws spreekt je het land niet in komt om je te vestigen.
3. Die hele Tokkie-toestand is zwaar overdreven. Ik heb er niets van gezien en dat wil ik ook zo houden. Maar er wordt nu wel flink geprofiteerd. Dit zal niet lang duren en hierna vallen de Tokkies in een heel diep gat denk ik.
4. Genetische manipulatie moet verboden worden. Het is niet natuurlijk. En is het allemaal wel zo gezond?

Kees, (E-mail ) (URL) - 30-10-’04 23:57
Jolanda

ik ben het met je eens…alleen dat gronings he… de groningers moeten maar gewoon ABN praten hoor ;) ;) ;-)

Jolanda, (URL) - 31-10-’04 01:02
Brillie

Tok: die zijn zelf net zo slecht als de misbruikers van nu.

Brillie, (URL) - 31-10-’04 01:15
MacPhisto

1. Zolang ik maar geen fatsoenlijke vacature vind en uitnodigingen tot kennismakingsgesprekken ontvang, zie ik het erg donker in met de huidige Nederlandse economie. Qua criminaliteit kan ik maar niet begrijpen dat niets tegen straattuig wordt gedaan dat mensen uit hun huis jaagt, of een voor mij persoonlijk bekende winkelovervaller annex inbreker annex junkie ondanks zijn negen maanden veroordeling na drie maanden weer op vrije voeten is.

2. Kan een immigrant met een leeftijd boven de 40, 50 jaar nog wel integreren in een nieuwe westerse cultuur als hij zijn gehele leven soberheid, zware godsdienstbelijdenis en armoede gewend is? Wat de taal betreft lijkt mij Nederlands een moeilijke taal om te leren. Waarom geen taalcursussen Engels converseren/schrijven. Het is immers toch de internationale voertaal geworden.

3. Ik hoor de Tokkies niet klagen over de 15000 euro dat verdiend is met een TV-commercial voor Chello.

4. Genetisch manipuleren is niet verkeerd, zolang maar geen kunstmatige stoffen aan een biologisch product worden toegevoegd. Maar als we in staat zijn bepaalde gewassen sterker tegen rot en ongedierte te maken, is het een goed iets dat wellicht een deel van de wereldhongernood kan oplossen.

MacPhisto, (URL) - 31-10-’04 09:45
peer

Ik vind het Lagerhuis nog steeds een vreselijk programma. Allerlei discussies die nergens toe leiden. Wat een tijdsverspilling.

peer, (E-mail ) (URL) - 31-10-’04 11:13
Leibele

1-De overheid kreeert dit sombere beeld bewust.Ze gebruiken dat om het volk er weer onder te krijgen.
2-Inburgeren is de verantwoordelijkheid van de overheid.Zij zijn het immers die er de meeste voordelen van hebben.En inburgeren betekent alleen spreekvaardigheid in het Nederlands.Het moet voor iedere buitenlander gelden,dus ook voor Amerikanen,Duitsers,Fransen ,Engelsen enz.
3- De Tokkies willen het zelf.
4- De mens moet tevreden zijn met alles wat de natuur biedt.Het zou goed zijn helemaal over te stappen op Biologiese landbouw en veeteelt.

Leibele, (URL) - 31-10-’04 11:29
vergifjuh

1. een heleboel mensen hebben het best goed denk ik en zullen zo 1.2.3. niet in de gaten hebben dat er een heleboel mensen in nederland het niet goed hebben. Ik vind dat de regering zich voor die groep moet inzetten. Ikzelf behoor momenteel tot de eerste groep mensen en de reden dat ik me er toch wel mee bezig houd is het bewust worden van het feit dat het ons allemaal kan overkomen en dat het daarom zo belangrijk is, een wat betere/slimmere/andere regering te hebben die hier net zo over denkt.
2.verplicht inburgeren. punt. je komt hierheen met het idee iets te gaan doen of een beter leven voor jezelf te creeeren, het minste wat je dan kunt doen is de taal te leren lijkt mij. En gronings ? mwah, we kunnen dat stuk daarboven an best aan onze duitse buren geven :)
3.misbruik van de tokkies ? Kom op zeg, je kunt nie zappen of je ziet ze voorbijkomen, elk roddelblad staat er vol van, en ik zou de regionale politie dossiers niet eens willen lezen. i.p.v. dit asociale gezin op handen te dragen zou het te schande gezet moeten worden. Ik krijg de kriebels bij het idee als buitenlandse mensen dit zouden zien en zouden denken dat heel nederland dit maar okay vind of erger nog, net zo is !
4.poeh, moeilijk, ik vind het eng klinken en daarom zeg ik, nee niet doen

vergifjuh, (URL) - 31-10-’04 12:04
Me myself and i

Nou een beetje :)
Op zich denk ik ook dat er veel mensen zijn die moeten leren hun geld anders uit te geven maar er zijn héél veel mensen die gewoon niet meer rond kunnen komen en dus, je zegt het, niet achterover leunen.
Het inburgeren ging gepaart met 6000 euro betalen én een boete als je het niet haalde. Nederlandse les oke! (al zijn er al stapels wachttenden waar geen plaats voor is) maar de rest van die stelling is belachelijk! vind ik.
Ik heb die docuherhaling van ikon(?)gezien. ben het eens met de vrouw die zei: als het marokkanen waren zouden ze op het vliegveld gezet worden. Het is een schande vind ik. En ik snap ook niet dat mensen dit ‘vermaak’ vinden, ik vind het freaky mensen kijken die zelf niet van het verstand zijn zichzelf te beschermen.
Verkoop van mensen hou ik niet van.
Gen voedsel helemaal met je eens, alleen maar weer ten behoeve van het grote geld, nix voedsel voor de armen! Dat is alleen een prachtig excuus! Dat honger probleem lost zich in ‘1’ minuut op als iedereen hier véél minder vlees ging eten. Maar daar hebben we geen zin in en dus maar gen voedsel. En er wordt wel gezegt dat de gevolgen wel bekent zijn nu maar ze weten de gevolgen niet als er straks helemaal geen natuurlijk voedsel is of als soorten met elkaar gaan kruizen. Nee. van mij hoeft het zeker niet.

Me myself and i, - 31-10-’04 12:28
Gert-Jan

Inburgering moe ook na 58 jaar doorgaan en niet gratis!
Wie geen geld heeft moet hier niet komen, bovendien om zo ie zo hier te komen hebben ze geld nodig want een vliegreis is ook niet gratis.

En als ze niet willen inburgeren zijn ze de titel ‘Nederlandse’ niet waard.

Bovendien vind ik dat wie hier wonen wil eerst maar eens werk moet zoeken en dan pas hier moet komen wonen, zo’n begrip kent men dacht ik in Zwitserland al en dat moet hier ook ingevoerd worden.

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 31-10-’04 12:44
Dolbee

Ik kan me wel vinden in de mening van Gert-Jan. Verder vind ik dat een buitenlander ook het schrijven van het Nederlands redelijk goed onder controle behoort te hebben.

Dolbee, (URL) - 31-10-’04 16:55
Miss Marple

Wat deugd wel aan het kabinet, we worden er niet beter van, alleen slechter!

Miss Marple, (URL) - 31-10-’04 21:37
Alex

Good site. Congratulations.

Alex, (E-mail ) (URL) - 14-06-’06 14:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.