quatsch

Hedenmorgen is Theo van Gogh in Amsterdam geliquideert.

Opnieuw Amsterdam, opnieuw vanwege uitlatingen over de islam.
Ik dacht tog altijd dat vrijheid van meningsuiting werd gehonoreerd in Nederland, het staat zelfs in de grondwet. Maar ik begin steeds meer te twijfelen of dat nu in deze tijd nog van toepassing is. Weer een Nederlander die durfde te zeggen wat veel mensen denken, die vermoord is. Wie is de volgende zou je je gaan afvragen. Kan je nog wel echt voor je mening uitkomen, of word dat recht wat in sommige landen niet geld, ook in Nederland langzaam de nek om gedraaid.

DarkRain

Rene Dinsdag 02 November 2004 at 12:50 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

22 reacties

Kaat

In dit land kan je tegenwoordig beter zwijgen en jezelf op de achtergrond houden ipv je mening uiten in het openbaar. Triest maar waar.

Kaat, (URL) - 02-11-’04 13:00
Danny

Ik hoop dat het echt niet zover komt dat we niet meer voor onze mening uit durven te komen, omdat we dan misschien vermoord kunnen worden! Ik had echt gedacht dat na de laffe moord op Pim Fortuyn dit nooit meer zou gebeuren! Helaas! Laten we met zijn allen hopen dat dit geen derde keer meer voorkomt en dat nu echt de ogen geopend zullen zijn van alle Nederlanders!

Danny, (URL) - 02-11-’04 13:09
Leibele

Ik laat mijn mond niet snoeren.

Leibele, (URL) - 02-11-’04 13:46
antje

nou ben bang dat dit de laatste niet zal zijn, want een menig hebben in ons EIGEN Nederland mag niet meer, en doe je dat wel zie de gevolgen , moet niet gekker worden, maar ik ben ook zeker niet van plan om mij de mond te laten snoeren, zou toch niet best zijn zeg, waar blijven wij dan met de vrijheid van menigsuiting

antje, - 02-11-’04 14:00
cruler

Als je een achterlijk geloof als de Islam hier tolereert, dan krijg je achterlijke uitwassen.

cruler, - 02-11-’04 14:15
Marco

De democratie heeft een flinke dreun gekregen vandaag. Alweer! Vrijheid van meningsuiting bestaat straks niet meer. Waarom niet in debat gaan met iemand die een andere mening er op na houd dan jij? Waarom meteen naar de wapens grijpen? Ik ben erg boos en erg verdrietig nu.

Marco, (URL) - 02-11-’04 14:23
MacPhisto

Het recht op vrije meningsuiting is reeds gestorven samen met Pim Fortuyn.

MacPhisto, (URL) - 02-11-’04 15:02
oldenzaaltjuh

De volgende word wilders! Zoals ik ook al op mijn site had gezet! Had alleen niet verwacht dat Van Gogh eerder zou gaan :S

oldenzaaltjuh, (URL) - 02-11-’04 16:00
René

Er volgen nog meer…

René, (URL) - 02-11-’04 16:03
Cokie

En heel politiek Den Haag is geschokt…wanneer gaan ze eens actie ondernemen ? Nederland zuigt !

Cokie, (URL) - 02-11-’04 16:21
Bjorn

Tja.. als iemand denkt dat het hiermee stopt nee er zullen er nog wel meer komen :-(

Bjorn, (URL) - 02-11-’04 16:28
leidje

Het is werkelijk niet te geloven, vreselijk idd, ik denk echter dat het hiermee ook nog lang niet afgelopen is, t zal alleen maar erger worden jammer genoeg:-[

leidje, (E-mail ) (URL) - 02-11-’04 17:05
Coqui

dit land gaat heel hard naar de klote…

Coqui, (E-mail ) (URL) - 02-11-’04 17:10
willem

wij blijven we toch met deze wereld, niet te bevatten zulke daden

willem, (URL) - 02-11-’04 17:12
roel

Ik vind het vreselijk wat er gebeurt is.
Dit verdiend niemand.
Maar wat ik wel raar vind, is dat een hoop mensen ineens fan van hem zijn, terwijl hij een maand gelden nog op nummer drie stond op de llijst van een weekblad met meest gehate personen.

Maar fan of geen fan, dit kan en mag eigenlijk niet.

roel, (URL) - 02-11-’04 17:42
Marco

roel: ik denk niet dat iedereen meteen fan is van hem, ik denk eerder dat iedereen geschokt is dat iemand vermoord is om zijn mening. Dat raakt de mensen, het raakt mij in elk geval heel hard. Hij had een grote bek en ging soms wat ver in zijn uitspraken, maar dan verdien je nog niet om vermoord te worden. Ben je het niet met iemand eens ga dan in debat met die persoon, daar schiet je heel wat meer mee op. Wie weet lukt het je om die persoon te overtuigen dat hij het bij het verkeerde eind heeft en dat hij het anders gaat zien. Ik ben geen fan van Theo van Gogh en zal het nooit worden ook, ik respecteerde wel zijn mening, ook al was ik het niet altijd met hem eens.

Marco, (URL) - 02-11-’04 18:04
Chile

ja het wordt stil in Nederland…

Chile, (URL) - 02-11-’04 19:20
Mike

Blank Nederland!

Mike, (E-mail ) - 02-11-’04 23:58
Hansje

Niet alleen het recht op vrije meningsuiting staat in de grondwet, maar ook het verbod op discriminatie. En volgens mij heeft Theo van Gogh zich daaraan herhaaldelijk schuldig gemaakt. Dat was geen vrije meningsuiting meer, maar beleding van een totale bevolkingsgroep.
Waarmee ik de moord niet wil goedpraten. Moord is nóóit goed te praten, om geen enkele reden.

Hansje, (URL) - 03-11-’04 01:49
Ladyloela

Ik zeg niets meer, straks wordt ik ook doodgeschoten……..Kan ik mijn familie niet aandoen.

Ladyloela, (URL) - 03-11-’04 19:00
Jeanne

dit heeft niets te maken met de vrijheid van meningsuiting maar gelukkig heeft Renesmurf dat al recht gezet.

Jeanne, (E-mail ) (URL) - 04-11-’04 22:07
buy vermox

Deeply sorry for that.

buy vermox, (E-mail ) (URL) - 22-12-’06 16:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.