Universeel
Ik dacht altijd dat pannekoeken iets tipisch Nederlands waren, tot ik in Finland kwam.Daar lieten ze ons eens een feestelijke lekkernij proeven, alleen voor speciale gelegenheden.
Het waren gewoon poffertjes.
Afgelopen zomer waren we in Tsjechie, en zagen daar op een terrasje mensen smullen van een soort ijstaartje.
Dat leek ons lekker en we bestelden hetzelfde.
We kregen iets heel bijzonders.
Een pannekoek met schepijs er in, slagroom en chocoladesaus er over.
Het bijzondere was dus dat het warm en koud door elkaar was, een hele ervaring.
Wat is het meest bijzondere dat u heeft genuttigd?
47 reacties
euhm.. denk denk.. pff ik denk zoveel eigenlijk als kok genoeg gegeten genoeg apparte dingen zelf gemaakt, soms met succes erg lekker soms complete mislukking.
niet echt iets bijzonders.. heb een flink aantal soorten bokbier genuttigd :)
jah..
Pastinaak!!! een typisch oudhollandse groente die niet in de supermarkt te krijgen is voor zover ik weet, erg lekker, beetje kruising tussen aardappel en wortel in…
Steak Puddingh of hoe je het ook schrijft.Het is een hele glibberig vette pie die in Lancashire in Engeland nogal populair is.Waarom weet ik niet want het is biezonder smerig.
Euhm.. Omelette Siberienne:
Een nagerecht van ijs dat omhult is met stijfgeslagen eiwit, daarna wordt het in de oven (of met een brander?) gebruind waardoor het er erg mooi uitziet, toen werd het nog met cognac overgoten en geflambeerd, heel bijzonder (mooi om te zien) en uitermate lekker!!
Ris de Veau… vond het wel lekker totdat ik erachter kwam dat het kalfszwezerikken waren, oftewel spul dat hormonen aanmaakt.
Skordaliá. Dat is een Grieks gerecht, komt neer op aardappelpuree met heel veel knoflook. Dat smaakt lekker.
Ik heb nog nooit iets gegeten dat warm en koud door elkaar is. Zou ik nog eens moeten proberen.
Maar het lekkerste is wel boerenkool van het land. Vorst erover en vers. Je kunt het niet in de winkel kopen. Je moet het zelf verbouwen. De smaak moet zo scherp zijn dat er geen peper meer nodig is.
Pannenkoeken Nederlands… neuh niet echt… in India kennen ze, in Afrika eveneens. Ach eigenlijk over de hele wereld wel.
Maar het meest bijzondere dat ik heb gegeten… da’s lastig… er is veel bijzonder. In India heb ik Dahl gegeten… met de vingers… en dat was op zich wel weer bijzonder.
In Oostenrijk hebben ze dikke pannekoeken in stukken gesneden met jam er over. Kaisermarren geen idee of het iets lokaals was/is maar het is wel lekkker.
tigella, italiaans, t zijn een soort poffertjes. Je snijdt ze open en dan kan je ervan alles in doen. Heerlijk!!!
Een mok bloed afkomstig van een rund gemengd met rietsuiker….het was een eer om dat te drinken bij de Masai in Afrika…
Hmm bijzodners, ik eet nooit zo heel veel bijzodners, de meeste dingen wil ik niet eten als ze echt bijzonder zijn. Zoals slakken enzo.
wat de boer niet kent dat vreet ie niet. En dat is op mij wel van toepassing als het extreme dingen betreft
geen idee eigenlijk…ik lust erg veel…maar die pannekoek van jou heb ik ook wel eens gehad zo…heerlijk!
Griekse Melitzano, een salade gemaakt van o.a. aubergines. Het ziet er niet uit, maar zooooo lekker!
Ik eet geen pannenkoeken meer sinds dat ik bij het pannenkoeken restaurant in Amsterdam werk kan ik geen pannenkoek meer op.
Irish stew, vette saustroep met vlees en een bal aardappelpuree. Best lekker, maar mijn darmen waren er minder in hun sas mee.
Vliegen……. helaas :?