Het Lagerhuis

Alle scholen moeten openbare scholen zijn

Zo is dat, religie is een hobby, en dat doet men maar in de vrije tijd.
Ik vind ook dat Islamitische kinderen gewoon bij Christelijke kinderen in de klas moeten zitten.
Alles door elkaar, zo leert men goed met elkaar omgaan.

Prestatiebeloning voor de politie is ongepast

De politie heeft een bonus gekregen omdat ze goed presteerden.
De overheid geeft dus bonussen aan een overheidsinstantie.
Dat de boel allemaal goed in de verf zit maakt zeker niks uit?
Ik doe gewoon mijn werk, en dat behoort iedere werknemer te doen.
Extra bonnen uitschrijven voor miereneukdingetjes, daar zit niemand op te wachten.
Behalve dan dezelfde overheid.

Arafat: vrijheidsstrijder of terrorist?

Voor de Joden was hij een terrorist, en voor de Palestijnen een vrijheidstrijder.
Rene Zaterdag 13 November 2004 at 6:39 pm | | Smurf

26 reacties

Menno Nicolai

Je vat mijn mening beknopt samen.

Menno Nicolai, (URL) - 13-11-’04 22:31
Aad

1 Is niet haalbaar maar zou wel beter zijn.
2 De politie zou meer met serieuze dingen bezig moeten zijn ipv de rijks en gemeentekas te spekken.
3 Yep

Aad, (URL) - 13-11-’04 22:43
peter

Toch maar een terrorist .

peter, (URL) - 13-11-’04 23:17
Jimmy

1. Onderwijs is onderwijs en zou dus niets met geloof te maken moeten hebben. Kortom, godsdienstles afschaffen en iedereen bij elkaar.

2. Hoe krom is Nederland. Politie moet meer bonnen schrijven om het quotum te halenmaar krijgen wel een prestatiebonus. Ik zeg, streep die extra bonnen weg tegen die bonus en we staan weer op 0. Een win-win situatie dus.

3. Tja, moeilijk maar hij krijgt het voordeel van de twijfel. Een terrorist krijgt geen Nobelprijs. Vrijheidsstrijder dus. ;-)

Jimmy, (URL) - 14-11-’04 00:15
Kees

1. Misschien zou het beter zijn, maar dan moet op de openbare school ook aan iedere geloofsvorm aandacht worden besteed.
2. Een prestatiebeloning voor de politie is best, maar dan niet als gevolg van extra bonnen uitschrijven. Die beloning mogen ze wel hebben als ze het lukt om de criminaliteit te beperken of liever nog te laten verdwijnen.
3. Tja… je hebt het zelf al gezegd. Maar de vraag is dan wel: wat vindt de neutrale nieuwsvolger?

Kees, (E-mail ) (URL) - 14-11-’04 00:17
Bjorn

1 zou tijd worden.
2. Prestatiebeloning verdomde onzin!
3. Arafat…. durf me mening er niet over te geven…

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 14-11-’04 00:43
Brillie

1. Klopt, maar dan ook dat in de tweede kamer verbieden. Immers CDA moet dan DA worden.

2. Geheel mee eens.

3. Dat schreef ik al langer op mijn log. Het is maar net vanuit welke hoek je het bekijkt.

Brillie, (URL) - 14-11-’04 01:03
Marjanne

Geloof is geen hobby, maar een overtuiging. Niet zoiets als postzegels verzamelen. Ik denk dat het op zich geen kwaad kan om een christelijke of islamitische school te hebben, wel denk ik dat er meer gedaan moet worden aan algemene godsdienstvorming. Dus niet alleen het eigen geloof promoten, maar kids ook leren dat er andere geloven bestaan en mensen die niets geloven.

Marjanne, (URL) - 14-11-’04 01:03
Gert-Jan

Tja geloof op school moeten ze afschaffen, ik heb op een katholieke school gezeten en al dat bidden voor het eten vond ik wat overdreven.

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 14-11-’04 01:08
John

Dat van die politie viel me op. Meer bonnen uitgeschreven, maar de zaken die er toe doen lopen nog steeds flink achter. Laten ze daar maar eens prioriteit aan geven ipv stomme gordelcontroles. Koste me van de week weer een prent >-(

John, (URL) - 14-11-’04 09:29
Stefjuh

Ìnderdaad Renesmurf ze moeten alle scholen bij elkaar gooien, turkse, marokaanse, negroíde etc. allemaal op een school en ze leren goed met elkaar om te gaan…
Geen onderscheid maken tussen de mensen behalve als ze domme domme dingen doen.

Stefjuh, (URL) - 14-11-’04 09:54
Orangez

U omschrijft de eerste stelling wat cru, maar ik kan er zeker in meegaan.

Met de tweede ben ik het zeker eens. Dit is gewoon van de zotten.

Aan de derde waag ik me niet, simpelweg omdat ik me er niet genoeg in verdiept heb.

Orangez, (URL) - 14-11-’04 10:05
kurai

ik ken arafat niet zo goed.. hij woonde nogal ver weg.. denk dat hij een beetje van beide was…

de andere stellingen kan ik me wel in vinden,

scholen moeten inderdaad een algemeen onderwijs instutuut zijn dat kinderen de vaardigheden leert die het nodig heeft in de maatschappij.. en zelfs daarin it nog een verschil tussen verschillende methodieken.. maar religie hoort daar niet bij als hoofdmoot, dat doen ze dan maar op de zondagsschool, thuis of elders… op school mag best aandacht gegeven worden aan religie maar dan als maatschapelijk vak waarin alle wereld religies voorkomen…

wat mij laatst nog verontruste was een berichtje dat sommige scholen de holocaust ontkennen.. gewoon hier in nederland.. eng is dat.. juist de geschiedenis is iets waar we veel van kunnen en moeten leren…

de politie is een ambtenarij, een onafhankelijk rechtshandhaaf systeem.. dat moet niet met concurentie en prestaties gaan werken.. mocht er uit onderzoek blijken dat de criminaliteit en verkeers ongevallen drastisch gedaalt zouden zijn dan zou ik zeggen stop eens een extra pluim in hun reet.. maar niet als ze een bepaald bedrag in het laatje brengen aan boetes… en dan wel gedegen onderzoek.. geen gezeik dat het automatisch antwoord apparaat 200 mensen inadequat heeft geholpen en men nog geen steek verder was.. en dan toch omdat het er 200 waren een bonus krijgen.. tieft op zeg!!

kurai, (E-mail ) (URL) - 14-11-’04 10:06
Chantal

Goeie stellingen; iedereen zijn eigen mening natuurlijk en het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Wat betreft die scholen: goed idee. Prestatieloon politie: waarom niet, wij moeten allemaal presteren om beloond te worden. En Arafat: helemaal eens met jouw uitleg. Het ligt er maar net aan bij welke groep je behoorde.

Chantal, (URL) - 14-11-’04 10:17
Terrebel

1. Al die geloofsovertuigingen hanteren als basis dezelfde regels: respect voor elkaar, je ouders en al wat verder leeft; respect voor elkaars opvattingen en eigendommen wordt ook door al die stromingen verkondigt.
Laat daarom inderdaad alle scholen simpelweg die uitgangspunten hanteren maar dan zonder zich te verschuilen achter wat deze of gene profeet verkondigde;
2. Zie ook dode militairen in Irak. Die krijgen een prachtige staatsbegravenis en de familie een leuke uitkering. Waarom is dat het geval bij een glazenwasser die overlijdt bij hetuitoefenen van zijn beroep?
Gelijke monniken, gelijke kappen.
3. Dat hangt er van af wie het conflict uiteindelijk wint: Voor de Duitse overheerser waren onze opa’s terroristen; voor onze ouders waren zij verzetshelden. dat laatste is het dus geworden. Als Duitsland had gewonnen had in de geschiedenisboekjes Hannie Schaft te boek gestaan als leidster van een grote terroristische cel.

Terrebel, (URL) - 14-11-’04 11:00
Terrebel

Eh…bij puntje 2. ontbreekt het woordje “niet”…

Terrebel, (URL) - 14-11-’04 11:02
Jolanda

ik ben ook voor alle scholen eender… misschien als ze door elkaar zitten dat er meer hoop is voor tolerantie inde toekomst blijft koppig hopen

Jolanda, (URL) - 14-11-’04 11:11
Leibele

1-Goed onderwijs vind ik veel belangrijker dan openbaar of bijzonder.Bovendien zou dat strijdig zijn met de grondwet,immers we hebben vrijheid van onderwijs.
2-Prestatiebeloning hoort niet.Niet bij de Politie en ook niet elders.
3-Arafat is een terorist met een Nobelprijs.

Leibele, (URL) - 14-11-’04 12:04
Theo

1 – Eens. Godsdienst moet evrboden worden op school.
2 – Belachelijk dat de politie wordt afgerekend op aantal bonnen. Is Nederland er het afgelopen jaar veiliger op geworden? Dacht het niet.
3 – De Joden in Israel hebben door de wijze waarop ze met de Palestijnen omgaan Arafat (en velen met hem) gedwongen tot het terrorisme. De Israeliers zijn in mijn ogen de veroorzakers van een hele hoop ellende op deze aardkloot.

Theo, (E-mail ) (URL) - 14-11-’04 12:25
antje

Ik vind dus dat alle scholen los zouden moeten staan van wat voor religie ook.
Thuis kun je aan je geloof doen, en daar hoeven geen verschillende scholen voor te zijn
En bonus voor politie, flauwe kul, iedereen probeerd zijn of haar best te doen in wat voor werk dan ook, dus ook daar moet geen verschil in zijn
En arafat, ach ja, blijft een moeilijk onderwerp

antje, - 14-11-’04 12:31
Paola

ik kan met u meegaan met de eerste twee stellingen…de derde vind ik moeilijk…. voor mij blijft het doden van mensen om een geloof toch iets terroristisch…zowel aan palestijnse als aan israelische kant dan….

Paola, - 14-11-’04 14:38
Roelof

Stelling 1: Kul. Dan kun je net zo goed alle politieke partijen afschaffen en er een totalitaire staat van maken. De verschillen tussen mensen in beleving en geloofsbeleving lopen nu eenmaal flink uiteen. Laat ze. Waar je wel rekening mee moet houden is de inhoud van de lessen godsdienst en/of wereldbeschouwing en/of maatschappijleer.
Andere opmerking. Op onze (christelijke) school zitten ook moslims en hindoes. Geen probleem.

Stelling 2: Belachelijk. Ze moeten gewoon hun werk doen. Verder niet. Je mag best van ze eisen dat ze een bepaald % van de misdaden oplossen. Maar om daar een beloning tegenaan te gooien is zonde van onze centen. Als wij een slagingspercentage hebben van 100% krijgen we (docenten) ook geen bonus.

Stelling 3: Bekijk je het van Palestijnse kant: Held. Bekijk je het van Israelische kant: Terrorist. Ik laat het even in het midden.

Prettige zondag verder.

Roelof, (URL) - 14-11-’04 15:35
Vergifjuh

1. het feit dat ik erover zou moeten nadenken hoeft voor mij al niet zo nodig, ik vind echter wel dat men wat breder uitleg mag geven over de verschillende soorten godsdienst die er zijn.
2. Flauwekul, en dat terwijl ik toch in een bedrijf werk waar targets en bonussen een levensgroot begrip zijn :)
3.ik ken de beste man niet, afschuwelijke theedoekkeuze dat wel, maar ik denk dat je ervan uit moet gaan dat de keuze terrorist of vrijheidsstrijder afhankelijk is van welke kant je dit bekijkt.

Vergifjuh, (URL) - 14-11-’04 17:14
Kitty

HAHAHA……ik lach me rot !!! Mijn kinderen zaten op een katholieke school met bijna alleen maar moslims !! Nu zitten ze op een openbare school met alleen maar Nederlandse kinderen. Ook de Christelijke school hier bestaat uit meer allochtone dan Nederlandse kinderen. Moslims kiezen JUIST liever een school met een geloof.

Kitty, (URL) - 15-11-’04 09:51
Ladyloela

Je hebt geheel gelijk.

Ladyloela, (URL) - 16-11-’04 14:28
internet casino

In your free time, check out some relevant information about internet casino internet casino http://www.scottishtutors.com/internet-c.. … Thanks!!!

internet casino, (E-mail ) (URL) - 22-06-’05 07:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.