Fuck it!

Deze titel is speciaal voor iemand die alleen verder leest als de titel hem aanstaat.
Iemand die flink door de mand viel op msn en totaal niet geintereseerd in me is.

Ik lees tegenwoordig dagelijks mijn linklijstje en ben WEL geintereseerd in datgene wat de logger in kwestie te melden heeft.
Ik besteed een a twee minuten per log, plaats mijn opmerking en surf verder.
Dat deze tijd zo jachtig is hoeft nog niet te betekenen dat ik dat ook ben.
Logs lezen is juist zeer rustgevend.

Hoe surft u, en wat beweegt u om al dan niet een reactie te plaatsen?

Rene Dinsdag 18 Januari 2005 at 3:46 pm | | Smurf

54 reacties

ria

ik ga een paar keer per dag mijn rijtje langs, of als ik zie dat er een update is kijk ik ff en als er wat in me opkomt om te zeggen doe ik dat, anders niet ;-)

ria, (URL) - 18-01-’05 16:14
leidje

ik surf wel vaak langs maar heb niet altijd meteen zin om te reageren, dan kom ik later nog weer langs en dan komt mn reactie vanzelf wel..;-)

leidje, (URL) - 18-01-’05 16:25
eelco

ik heb een vrij drukke baan, maar af en toe even een paar minuutjes “rust”.
Dan bezoek ik wat logs. Reacties hangen af van het stuk, of een soortgelijke reactie al is geplaatst en aan de tijd die ik heb!

eelco, (URL) - 18-01-’05 16:44
Cynthia

Ik reageer wanneer ik zin heb en ook nog iets zinnigs te melden heb. (Wat ikzelf dan zinnig vind…) En soms vraagt de logger om reacties, zoals jij nu! Hahaha!

Cynthia, (URL) - 18-01-’05 16:48
Lady M.

Als ik me rot voel (wat meestal voor langere periodes geldt, dan kan ik me moeilijk concentreren op langere stukken, wat betekent dat ik uiteindelijk steeds minder logs ga lezen.
De laatste tijd gaat het weer beter, dus mijn loglijstje wordt langzaam weer langer. (ooit was hij zo lang als die van jou en ik las ze ook allemaal elke dag, pfff… hoe deed ik dat…??? puzzles herself)
Als ik op een log kom, dan scroll ik naar het bericht dat ik als laatste had gelezen en ga vandaar verder. Qua reactie plaats ik er minstens 1 om te laten weten dat ik ben geweest. Als ik meer tijd heb, dan plaats ik bij meerdere stukjes een reactie.Meestal ga ik de logs in mijn lijstje af (die bij mijn links staan), volgens mij ben ik ook een van de weinige die daar kijkt, dus had ze net zo goed in mijn favorieten kunnen laten staan. Vroeger had ik een log bij 20six, dus daarom staan die apart. En zodoende heb ik blogspot ook maar apart gezet.
Verder nog loggedrag vragen? Waarom ik een log wel of niet leest of in mijn linklijst zet? Of is die voor de volgende keer? |D
KYS

Lady M., (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 16:48
Sandra

Ik reageer als ik me aangesproken voel en als er een reactie in me op komt. Dat is niet altijd het geval…

Sandra, (URL) - 18-01-’05 16:52
Marielle

Lezen……………………. spreekt het me aan, wil ik reageren dan doe ik dat!

Marielle, (URL) - 18-01-’05 17:01
madelief

hmmm….ik lees elke dag, bij iedereen die ik in mijn linklijstje heb staan. De inhoud van het stuk bepaald mijn reactie. Maar meestal reageer ik wel. Heel soms weet ik gewoon niks (ligt aan mij hoor!)Als ik veel tijd heb, zoals nu in de leegloop, dan ga ik ook eens buurten bij de logs van mensen die in de linklijstjes van mijn linkjes staan * is dit nog wel te volgen, zucht*.
En ik vindt het heerlijk om al die hersenspinsels van iedereen te volgen!

madelief, (URL) - 18-01-’05 17:06
Mark

Euh ja, niet te snel op enter drukken..

Ik lees dagelijks en reageer als ik het nodig vind om te reageren ;)

Mark, (URL) - 18-01-’05 17:19
Roelof

Ik loop mijn blogroll langs. Die komt aardig overeen met mijn bookmarks. Als eerste diegene die pingen en dan de rest.
Reactie hangt af van het stuk. Net als hierboven al een paar keer geschreven is. Niet ieder stuk nodigt uit om te reageren.

Roelof, (URL) - 18-01-’05 17:20
Vampire

Mijn surfgedrag is net tv kijken.. snel snel snel… maar wel lezen. En deze blog trok me aan om te reageren :-)

Vampire, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 17:33
Linda

Ik ga niet iedeer dag alle logjes langs die ik lees, maar als ik de logjes langs ga dan doe ik dat op mijn gemak en reageer ook op mijn gemakje en zo komt iedereen in mijn lijstje 1x in de paar dagen aan de beurt. :-)

Linda, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 17:53
CasaSpider

Wat is er gebeurd op msn, Renesmurf?
Smurfen horen relaxed te zijn en zeggen (volgens mij) nooit F*ck it!

CasaSpider, (URL) - 18-01-’05 18:10
Ster

Ik surf een groot deel van mijn leeslijst dagelijks en iig de hele lijst twee keer per week. Soms voel ik mij geroepen om te reageren, soms helemaal niet.

Maar je moet toch helemaal zelf weten hoe, wat en waar je leest?

Ster, (URL) - 18-01-’05 18:17
Oldenzaaltjuh

Ik lees elke dag diegene die ik in mijn lijst heb staan. Zijn er nog niet zoveel. En ik reageer waneer idd het blogje erom vraagt en ik zin heb :-)

Oldenzaaltjuh, (URL) - 18-01-’05 18:19
peer

Ik reageer alleen als ik iets zinnigs te melden heb. Of met een kwinkslag. Hihi.

peer, (URL) - 18-01-’05 18:21
Renesmurf

Degene om wie het gaat, ik zal zijn naam niet noemen, heeft nu ook nog niks gezegt.
Dat hoeft ook niet.
Ik leg gewoon uit hoe ik te werk ga.
Ik schrok een beetje toen die persoon zei dat alleen de titels hem al aan moesten spreken.
Alsof een titel belangrijk is!
Ik log niet voor hem of wie dan ook.
Ik meld wat ik kwijt wil, en neem aan dat mijn lezers daar geintereseerd in zijn.

Renesmurf, (URL) - 18-01-’05 18:35
Lady M.

Das inderdaad wel vreemd. Ik schrijf eerst mijn stuk en dan verzin ik de titel even snel. Soms vergeet ik gewoon en heb ik perongeluk mijn log geupload met de titel van de vorige log ofzo. Dus nee, titel is inderdaad totaal niet belangrijk. Niet bij mijn logs iig, bij mijn columns lig dat wel eens anders, maar kies ik vaak een titel die een andere inhoud vermoed, dus erg rare manier van loglezen houd die persoon erop na.
KYS

Lady M., (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 18:54
Leibele

Ik surf in logland bij een aantal vaste adressen en reageer alleen wanneer een bericht mij daartoe uitnodigd.

Leibele, (URL) - 18-01-’05 18:58
MacPhisto

Ik vrees toch een beetje “kopjeslezer” te zijn. Ook in mijn dagelijks doorspitten van de krant, of dat bijgaande foto’s erg boeien voordat de tekst gelezen wordt. Shame on me als werkzoekende met vele vrije uren per dag! :-p

MacPhisto, (URL) - 18-01-’05 18:59
roel

Ik ga wekelijks wel bij mijn vaste langs.
Soms wat langer en soms wat korter, en soms ook vaker. Als ik tijd heb, vind ik he heerlijk om te doen.
En ja, vaak reageer ik wel, maar ik moet wel wat te schrijven hebben.

groetjes

roel

roel, (URL) - 18-01-’05 19:01
antje

ik heb geen lijst, dus hoef die niet langs, maar lees wat en wie ik wil lezen, en al ik het leuk of interesant vind reageer ik, en zo niet surf ik weer verder

antje, - 18-01-’05 19:10
Aad

Volgens mij heb je dat al eens eerder gevraagd.

Aad, (URL) - 18-01-’05 19:11
Morpurgo.tk™

Eigenlijk gelijk aan joun manier

Morpurgo.tk™, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 20:12
Rob

om jou smurfige inhoud ;-) dat beweegt mij om daarop een reactie te geven!

Rob, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 20:13
Loes

Net hoe mijn pet staat…

Loes, (URL) - 18-01-’05 20:21
koen

Een paar keer per dag een refresh van SharpReader. Ik lees de meeste dingen wel en plaats een reactie als ik me daartoe geroepen voel….zoals nu dus.

koen, (URL) - 18-01-’05 20:21
Renesmurf

@Aad: Nietes! Bovendien vroeg ik dat niet.
Ik vroeg “Hoe surft u, en wat beweegt u om al dan niet een reactie te plaatsen?”

Renesmurf, (URL) - 18-01-’05 20:26
V@nM@n

Ik surf iedere dag mijn lijst langs en regaeer bij mensen die daar schijnbaar prijs op stellen en af en toe ook eens bij mij langskomen. Normaliter bij vreemden reageer ik niet als er meer dan 20 reacties in de lijst staan, ik heb dan meestal het gevoel dat mijn commentaar niets meer toevoegt.

V@nM@n, (URL) - 18-01-’05 20:29
Kees

Toch heeft Aad wel een beetje gelijk, want iets soortgelijks is hier inderdaad al voorbijgekomen. Dat ging over het linklijstje als ik me niet vergis.

Maar goed, hoe ik surf. De logs, ik heb het al eerder gezegd, lees ik op alfabetsiche volgorde. Staat er niets nieuws, dan ben ik snel weer weg. Anders lees ik en als een stukje me aanspreekt en ik het nodig vind te reageren dan reageer ik. Als ik geen reactie weet dan houd ik me stil en surf ik naar een ander log.

Kees, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 21:15
Kevin Nugter

Je moet niet boos worden omdat ik niet vaak reageer. Je bent zelf top als weblogger! Vroeger reageerde men hier niet zo veel, maar nu is het echt te geloven hoeveel mensen er hier komen…

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 21:26
Bart

Ik surf wat rond, heb nu een zooi logs in mn rss feeder staan, dar klik ik weer op als er een update is. Op een aantal logs reageer ik nooit, sommige (zoals die van jou) wel bijna altijd. Doe jij ook bij mij en dat waardeer ik, alhoewel het me ook niet alleen om de reacties gaat , maar net als bij jou: ik gooi op het web wat ik leuk vind en wat de rest er van vindt zie ik eventueel wel in de reactiedoos.

Bart, (URL) - 18-01-’05 21:49
berta

Ik reageer als er iets bij me opkomt.
Zo, van NU!

berta , (URL) - 18-01-’05 21:53
Brillie

Mijn reactie zijn altijd scherp, doordacht. En zo als deze: pfff.

Brillie, (URL) - 18-01-’05 21:55
Jeanne

ik zap er soms in en soms reageer ik.
geen verplichting.
asjeblieft niet.
er zijn al genoeg verplichtingen.

Jeanne, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 21:59
Vergifjuh

hey smurf..
ik surf ik log lees logs en reageer als men pet er naar staat, maar ik reageer zeer zeker niet als men dat blijkt te verwachten..
er zijn mensen, je wilt t niet geloven maar die zien dat je op hun blog geweest bent en dan boos zijn over het feit dat je niks gezegd hebt…
ik persoonlijk denk dat je dan te veel tijd over hebt..
en zelfs dan, plaats ik expres geen reactie :)
maar deze bij jou was weer uitnodigend :)

Vergifjuh, (URL) - 18-01-’05 21:59
Jetje

Ik ga graag op bezoek bij de logs. Niet overal reageer ik. Hangt af van of er direkt een reaktie bij me opborrelt als ik het stuk heb gelezen. Er zijn sites waar ik zelden reageer en er zijn waar ik meestal reageer.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 22:19
franzje

Ik doe dagelijks mijn log rondje, en vind het leuk om te lezen meestal reageer ik wel hangt er een beetje vanaf over wat het gaat.

franzje, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 22:26
Lidewy

Ik heb ook mijn dagelijkse rondje, de ene dag issie wel uitgebreider dan de andere. Reactie hangt inderdaad vaak af van het onderwerp

Lidewy, (URL) - 18-01-’05 22:47
Hansje

Mijn surfgedrag hangt af van de beschikbare tijd en varieert van tenminste een paar logs die ik dagelijks lees tot m’n hele linklijst aanklikken.
En ik reageer als ik iets te melden heb.

Hansje, (URL) - 18-01-’05 23:41
Cokie

Ik probeer elke dag mijn steeds langer wordende linkenlijstje door te spitten, en als ik me geroepen voel om iets te plaatsen dan doe ik dat, moet wel zeggen dat ik ondanks dat men in mijn lijstje staat, dat als een log mij niet direct aanspreekt ik het links laat liggen.. Meestal ga ik er snel doorheen, maar lees de meesten wel….

Cokie, (URL) - 18-01-’05 23:45
TinyBear

ik lees zoals ik log…zoveel als ik zin heb dusof zo goed als ik me voel…daarbij reageer ik ook zoals ik log…voel me soms meer geroepen om te reageren dan andere keren…

TinyBear, (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 23:53
John

Ik bekijk als ik de tijd heb mijn linklijstje, reageer als ik wat te melden heb. Logjes lezen is voor mij een soort ontspanning, gewoon lekker lezen als het me aanstaat;-)

John, (URL) - 19-01-’05 07:08
..:«ViperGirl»:..

Ik probeer iedere dag even bij te lezen. Diegene die in mijn rssreader staan ( jij dus ook ) worden zeker niet overgeslagen, omdat er een melding van verse log komt op mijn beeldscherm.
Zoals gezegd, ik lees dus zeer regelmatig, echter reageren doe ik niet altijd, omdat ik niet altijd weet wat te moeten zeggen. Of wanneer er al zoveel reacties zijn … doet mijn reactie er dan nog toe? Maar over het algemeen laat ik op zijn minst wel weten dat ik ff op bezoek geweest ben :) Wel zo leuk natuurlijk en op die manier weet de logger in kwestie dat tie gelezen wordt.

Vind ik zelf dus ook wel erug leuk !

..:«ViperGirl»:.., (E-mail ) (URL) - 19-01-’05 09:22
Jolanda

mijn links ga ik ook dageliojks langs en die lees ik meestal ook echt..ik reageer als ik er iets over kwijt wil…als het me totaal niet aanstaat reageer ik niet

Jolanda, (URL) - 19-01-’05 10:47
Irene

Niks van aantrekken, sukkels heb je altijd. Ik reageer als me wat toepasselijks te binnen schiet, als ik tijd heb, als het logje niet al dagen oud is, en als er niet al 20 reacties staan. Dan is het waarschijnlijk al wel zo’n beetje gezegd allemaal. Bovendien, als het er zoveel zijn, kost de reacties lezen nog meer tijd dan het logje zelf lezen. En, zoals nu, als je uitdrukkelijk iets vraagt, dan wil ik ook nog wel wat vertellen.

Irene, (URL) - 19-01-’05 12:56
Rene

Als ik denk dat het nodig is doe ik het, anders niet

Rene, (URL) - 19-01-’05 16:40
Dolbee

@Renesmurf: Vaak heb ik het idee dat je maar wat neerzet, inhoudelijk commentaar van jou zie ik bijna nergens. Dus wat voor zin heeft het voor jou om op een log te reageren?

Dolbee, (URL) - 19-01-’05 17:36
Renesmurf

Daar heb ik het helemaal niet over, lees je wel?

Renesmurf, (URL) - 19-01-’05 17:45
Oldenzaaltjuh

is idd erg moeilijk lezen voor sommige hier :-S

Oldenzaaltjuh, (URL) - 19-01-’05 18:28
Ruben

Ik vind titels voor mijn eigen stukjes wel belangrijk, maar bepalen vreemd genoeg geenszins of ik andermans stukje lees of niet.

Ruben, (URL) - 19-01-’05 22:30
Marmod

Ik wil niet dubbel reageren maar kom altijd ‘zo laat’ dat er al 51 reacties zijn. En heb dan geen zin en tijd om ze allemaal te lezen …..

Marmod, (URL) - 19-01-’05 23:25
Theo

Ik surf alleen als ik daar ook echt tijd voor heb, maar het leifst wel elke dag een keer langs m’n linklijst. Als ik een dag over heb moeten slaan probeer ik dat bij te lzen zodat het weleens wat langer wordt dan 2 minuten. Eigenlijk lees ik wel alles, ongeacht de titel. Ik ben een echte eetlezer. reageren doe ik malleen als ik dnek its te melden te Hebben (had ik dat nu?)

Theo, (URL) - 19-01-’05 23:40
Gate

Ik surf en lees op ‘t gemakje en reageer op het moment dat ik meen dat te moeten doen. Simpel.

Gate, (URL) - 20-01-’05 13:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.