Niet zo mooi

Steeds meer Europeanen en ook Nederlanders zijn bang voor moslims en de islam.
Dit blijkt uit onderzoek van het Europese Netwerk tegen Racisme (ENAR).
De onderzoekers melden een stijging van islamofobie, de angst voor de islam, en racistisch geweld.
Ook zijn er meer extremistische organisaties en politieke partijen met racistische standpunten.

Ten eerste vraag ik me af hoe ze dat onderzoeken.
Even een paar mensen vragen, wat vermenigvuldigen en er is weer resultaat.
Maar toch benauwd het me.

De islamitisering benauwd me niet, de mensen die daar tegen zijn benauwen me.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrr = enge site)

Ik ontdekte dat er ook een hyves van is, en ik zelfs "vrienden" heb die daar lid van zijn.

Ik merk wel in mijn omgeving (bij de mensen waar ik werk, en op een enkele weblog) dat de buitenlanders steeds vaker de schuld van alles krijgen.
Terwijl de moslims zelf altijd het gulzigst zijn met koffie geven aan het werkvolk.
Als je meteen al negatief tegenover "vreemdelingen" staat zal het nooit goedkomen.

Maar goed, we zijn deze weg ingeslagen, het zal mij benieuwen of het tij nog valt te keren of dat we de afgrond indonderen.

Update: alsof het zo heeft moeten zijn komt de gevaarlijkste man ook nog met een idioot plan.
Rene Dinsdag 27 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf

30 reacties

beeobee

Ook hier zeg ik weer het is een stukje mentaliteit waar men voor bang is, maar men denkt dat het gelijk om een stuk geloof of cultuur gaat. Ik hoop dat mensen ook beseffen dat er bij sommige christenen ook de zelfde mentaliteit is, maar helaas dat vergeet men.

beeobee, (URL) - 27-11-’07 23:29
Brillie

Mensen die zich zelf eng vinden, vinden anderen ook eng. Niet dat ze echt eng zijn… maar het is een gevoelsgebeuren. Mijn blog gaat daar zo over…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 27-11-’07 23:36
Redstar

Wat Bob zegt denk ik ook. Ik ben niet bang voor Moslims of welk ras dan ook. Ik ben bijna bang voor wat de geloofsfanaten in ons kabinet nog kunnen gaan kappot maken voor grote groepen mensen in dit land.Maar ik ben niet bang aangelegd, maar jammer is het wel dat er groepen zo tegen elkaar opgeste worden.. ophitsen met angst als middel…

Redstar , (URL) - 27-11-’07 23:50
Leibele

Het zijn nu eens niet de “joden” die het mikpunt zijn van zotten vol met infantiele gedachten maar de moslins. Veel kunnen we er niet tegen doen vrees ik. En velen willen dat ook niet. Zelfs in de Tweede Kamer kan iemand (die zijn hersenen verminkt heeft met waterstof peroxide) schreeuwen wat hij wil zonder in aanraking te komen met Justitie omdat hij discrimineert. En zo wordt onze samenleving weer flink verziekt.

Leibele, (URL) - 28-11-’07 00:10
rob

Rene, heb geen zorgen, dit is van alle tijden. Het is altijd weer op zijn pootjes gekomen.

rob, (URL) - 28-11-’07 00:15
Martin

Ze geven inderdaad altijd die buitenlanders de schuld..maar daar klopt dus niks van..!!
Zelf heb ik ook een aantal buitenlandse kennissen om zo maar te noemen..en die kun je vaak beter hebben dan je familie..!!

Martin, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 00:24
Hansje

Zo lang we bang blijven voor elkaar en voor wat we niet kénnen, wordt ‘t nooit wat met de wereld. Maar laten we er vooral aan blijven werken om er wél iets van te maken.

Hansje, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 00:47
Pasula

Jammer dat er mensen zijn die zich zo laten beinvloeden…

Pasula, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 00:50
Sandra

Wat Hansje zegt. ‘We’ zijn bang voor wat vreemd is en het is makkelijker om het vreemde tot vijand te maken dan het te leren kennen. Bovendien kunnen we, zogezegd, altijd wel een zondebok gebruiken. Is het de islam niet, dan zijn het wel de Polen, of andere nationaliteiten of geloofsovertuigingen. Wat ergens hierboven ook al werd gezegd: het schijnt erbij te horen, maar ik vind dit hele nare ontwikkelingen.

Sandra, (URL) - 28-11-’07 02:50
Frank

Ik ben niet bang voor islamitisering. Zolang mensen ruimte laten voor en respect hebben voor andere overtuigingen zal het wel goed komen. Als de overheid ook maar iedereen in zijn/haar waarde laat en geen acties/besluiten neemt om het een ten koste van het andere te “beschermen”.

Frank, (URL) - 28-11-’07 06:05
Carola

Je mag gerust een béétje bang zijn, de ‘vreemdelingen’ zijn ‘van binnen’ vele malen negatiever tegen ons dan de ‘gemiddelde Europeaan’ tegen hen. Tenminste, in mijn ervaringen. Aan de oppervlakte niet want zij zijn met ‘respect’, nee, dat is een verkeerd woord, ze zijn met ‘onderdanigheid’ voor andere mensen opgevoed. Dat begint al thuis, als je vader tegen je spreekt kijk je hem niet aan, dan kijk je naar de grond en doe je onderdanig, en je spreekt hem zéker niet tegen. Maar in je hoofd bruist het van wat je hem allemaal wel niet had willen zeggen/doen. Zo ervaar ik het/heb ik het ervaren, en ik heb er vaak genoeg bijgezeten als ‘men’ niet door had wat ik allemaal begreep in hun taal. In de Marokkaanse gemeenschap en in de Senegalese gemeenschap hier in de buurt(ook onderling een al wereld van verschil). Let wel, ik ben voor het oog nooit respectloos behandeld (behalve thuis door ‘de mijne’ maar dat is een ander verhaal). Een mooie voorgevel maar wat daar achter allemaal brandt…Echt, het probleem is niet zo eenvoudig en het échte respect voor elkaar is (nog) ver te zoeken.

Carola, (URL) - 28-11-’07 06:34
mysterycouple

Goed stukje René.. want is het niet zo dat onbekend onbemind maakt.

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 09:46
Chantal

Respect voor elkaar is het enige dat in me opkomt…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 10:39
Mannie

IK denk dat veel mensen het verwarren, ze zijn niet bang voor moslims opzich, maar eerder voor degene die zich misdragen en overal lak aan hebben. Ik heb niets met islam, maar ook niet met de christenen of welk ander geloof. Vind het best dat die mensen geloven, maar zolang het opgedrongen wordt, of als je niet gelooft je 40 zweepslagen krijgt of erger vind ik het gewoon eng. En daar ben ik tegen

Mannie, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 10:55
Jetje

Ik vind fanatieke moslims net zo eng als fanatieke christenen. Eigenlijk alles wat heel anderen veroordeelt wie niet lid is van dezelfde club.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 11:20
Belinda

Er lopen meer foute Nederlanders rond in Nederland dan foute Moslims!! Nederlanders willen altijd wijzen naar andere mensen die fout doen maar kijk maar eens naar je zelf! We moeten stoppen om Moslims in het verdomhoekje te stoppen!

Belinda, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 11:56
Wolkewietje

60 jaar geleden waren de Joden de oorzaak van al het kwaad en nu zijn het de moslims. We moeten nu eenmaal een zondebok hebben. Ze hebben ook wel eens onderzocht dat mensen met moslims in hun vrienden- of collegakring een stuk minder negatief over moslims denken dan mensen die dat niet hebben. Onbekend maakt onbemind zullen we maar zeggen. Zelf ben ik ook banger voor Wilders en consorten dan voor fanatieke moslims.

Wolkewietje, (URL) - 28-11-’07 16:47
peer

Lekker makkelijk om mensen die je niet kent overal de schuld van te geven. In dit geval dus de moslims. En dat terwijl dé moslim niet bestaat.

peer, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 17:34
kurai

vroeger gebeurde dat ook eens, iets met joden, ophitsen, negatieve media berichten, een heel volk dat er in mee ging… we leren nooit van de geschiedenis, dat is wat we ondertussen van de geschiedenis geleerd zouden moeten hebben…

eng is het zeker, maar het volk is dom, een kudde, mak en gemakszuchtig…

kurai, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 17:40
ladyloela

Sommige personen kijken niet verder dan hun neus lang is………….Als je goed rondkijkt, zie je ook genoeg “nederlandse moslims” Waar zijn we nu eingelijk mee bezig? Mensen zijn mensen. Elk mens is uniek of je nou rood of geel bent, moslim of Extremist. Ga elkaar toch begrijpen, dan is het meeste leed geleden. Houd van elkaar zoals je van je broer of moeder doet!!!! Ook al ben je het niet eens met iemand. Er valt over te praten, en mischien wordt je het wel eens………………Zal mooi zijn niet??? Love most of u all…………..;-)

ladyloela, (URL) - 28-11-’07 18:46
Jolanda

Angst voor de islam is onzin. Ik ben wel bang voor mensen met extreme ideen maar dan niet alleen extreme moslims maar ook extreme christenen of mensen als Wilders vind ik doodeng

Jolanda, (URL) - 28-11-’07 20:10
hanscke

Je schrijft: Terwijl de moslims zelf het gulzigst zijn met koffie geven: Dit is een generalisatie de andere kant op. Er zullen ook heus moslims zijn die geen koffie schenken. Niet alles hoeft verheerlijkt te worden dat “alles” van moslimzijde zo uitstekend zou zijn. Die film hoeft er van mij ook niet te komen, da’s weer het andere uiterste.

hanscke, (URL) - 28-11-’07 20:10
frank-103

Het zal in Windschoten nog wel meevallen maar in Bos en Lommer krijg je een beuk tegen je hersens als je overdag met ramadan een boterhammetje loopt te eten meneer de winterschilder. Tolerantie van jou is heel goed, en bewonderenswaardig, maar helaas zijn jouw Islamitische vrienden niet allemaal zo tolerant! Maar gelukkig is het een minderheid die niet tolerant is, net als onder de autochtonen. Maar met alleen Geert W op een boot zetten zijn we er niet.

frank-103, (URL) - 28-11-’07 20:16
Brigitte

Schijnt dat smurfen niet helemaal bij van alle zaken is, en dat Wilders Islam en Moslim verdeeld in groepen, zoals in alle landen wel een goeie en een slechte zit. Maar niet alle buitenlanders over een kamp scheren, maar de slechte aanpakken.Als we nu niks doen, hebben we over 30 jaar een grote zooi!

Brigitte, (URL) - 28-11-’07 20:34
tagrijn

Ach, laat die gek z’n film maar maken. Er zal geen zender op tv of bioscoop zijn die het aandurft deze vuilspuiterij te draaien. =n misschien kost het hem zelf nog wel de kop (denk aan Submission…)

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 28-11-’07 22:07
Geertje

Rene, we leven in een land waar veel culturen leven.
Ik vind dat fijn.
Eindelijk kan ik koken wat ik wil, zonder lang te zoeken naar ingredienten ;-)
(Grapje, al zit er wel een kern van waarheid in).
Ik werk wekelijk met veel menen die uit verschillende landen komen, en woon in een zwarte wijk.
Heb totaal geen moeite met de meesten.
Een aantal wel; dat weet je, dat was al punt van discussie op mijn log.
Maar dat i een kleine groep die het gewoon verziekt, waardoor volgens ij de angst wordt veroorzaakt.

Ik baal ervan.
Ik vind dat de politiek fout ingaat op de problematiek met de “medeburgers”.
ALs er bter wordt gehandeld, denk ik dat ook deze angst vanzelf verdwijnt.

Geertje, (URL) - 29-11-’07 20:47
willemzwijgtnietmeer

Ik vind iedereen die op basis van iets waarin zij geloven anderen hun leefregels willen opleggen eng. Mensen die een film die nog niet eens gemaakt is willen verbieden vind ik ook eng. En nee Brillie, ik vind mezelf zeker niet eng. Angst heb ik wel.

Op internetfora & blogs blijken mensen die niet bang zijn voor de islam vaak buiten de Randstad te wonen, absoluut geen toeval. Ik denk dat de meerderheid van de Nederlanders er geen weet van heeft hoe erg de integratieproblemen (met name in de grote steden) zich in de praktijk uiten. Familie & vrienden die buiten de randstad wonen reageren steevast met een ‘ik wist niet dat zoiets gebeurde’ als ik voorbeelden geef. Logisch, want de media geeft een beperkt beeld.

Ja, ik ben bang voor de islam. Waarop dat gebaseerd is ? Voornamelijk op de gesprekken die ik de afgelopen 9 jaar bijna dagelijks met moslims over politiek en religie heb gevoerd. Ik ben altijd open-minded genoeg geweest om de dialoog aan te gaan, maar de respons die ik kreeg doet me het ergste vrezen voor de toekomst.

willemzwijgtnietmeer, (URL) - 29-11-’07 22:21
madbello

Ja man, de media hits het volk op en mede bloggers kunnen er ook wat van, Het zal wel ergens eindigen. We zien wel.

madbello, (E-mail ) (URL) - 30-11-’07 16:13
Jolie

Ja het is heel droevig dat Blonde Geert het zo ongenuanceerd aanpakt. Elke vorm van fanatisme en fundamentalisme is gevaarlijk, die van Geert evengoed als die van ieder ander. Het is jammer dat je vandaag, als je iets zegt over wèlke vorm van fanatisme dan ook, meteen in een bepaalde hoek wordt weggezet: kijk je kritisch naar De Blonde Top Der Duinen dan ben je meteen extreem links, en kijk je kritisch naar de relifundi’s dan ben je ineens extreem rechts (of was het nu links, enz enz enz.) Men grijpt alles aan om te polariseren, en dat ben ik met je eens: dat is benauwend.

Jolie, (URL) - 30-11-’07 22:50
Renesmurf

Het is evengoed merkwaardig dat een linkse logger door rechts meteen als “onwetend, niet begrijpend, och, buiten de randstad wonend” bestempeld wordt.
Als of ik niet midden in de wereld sta.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 01-12-’07 13:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.