Renesmurf Disclaimer

Natuurlijk was het niet netjes van mij om mijn beklag te doen op andermans weblogs, maar als ik hier in de comments de boel ga rechttrekken, verdedigen en weerleggen leest ook niemand dat.

Nee, ik ben er nog niet klaar mee.
Iemand reageerde het volgende:

Jammer dat je zo weinig open staat voor andere meningen…

Als er iemand is die open staat voor andere meningen ben ik dat wel!
Onderbouw ze dan, en kom met argumenten!
En lees eens wat er staat!

Ik kan me er flink aan ergeren dat mensen reageren voor ze lezen.
Ik kan me er ook flink aan ergeren als mensen gewoon keihard liegen, of niet met argumenten komen, of lollig willen doen.

Als ik een petitie link, of sites met informatie dan kunt u dat lezen, dan hoef ik dat zelf niet allemaal te copieeren en te plakken.
Ik wil niet steeds mijn logjes moeten verdedigen, ik doe onderzoek en lul nooit zomaar wat.
Soms bekijkt men het even in een minuut, oordeelt en vliegt naar de volgende weblog.

Wie het hier niet bevalt hoeft heus niet langs te komen, en wie niet even de tijd neemt ook niet.

Wie zegt dat het leuk is dat er zoveel meningen zijn heeft zelf geen mening.
Wie de discussie om wil buigen van circusdieren naar hondenbrokken snap ik niet zo.
Wie zegt dat ze in een circus goed voor dieren zorgen heeft zeer zeker de linkjes niet bekeken en is niet op de hoogte.
Alsof ik zomaar wat lul zeg!

Wie denkt dat opgeloten wilde dieren leerzaam zijn mag mij dan wel uitleggen wat je daar van kan leren.

Het allerergste zijn nog de mensen die roepen dat er wel ergere dingen zijn, alsof ik het over ergere dingen heb!
Natuurlijk zijn er ergere dingen, maar ik had het dus niet over ergere dingen.
Moord is ook erger dan winkeldiefstal, maar toch is dat geen reden om winkeldiefstal niet terug te dringen.
(bovendien staat dat al weerlegt op de site die ik link, maar dus niet gelezen is door degene met dat argument)

Wie niet snapt waar ik het over heb scrolt maar even naar beneden.
Tot zover dan mijn geklaag over de reactie`s.
Rene Zondag 10 Februari 2008 at 11:00 pm | | Smurf

23 reacties

tagrijn

Man, je schrijft toch zekere waar je zelf over schrijven wilt. Iemand die zegt: Jammer dat je zo weinig open staat voor andere meningen…, bedoelt eigenlijk dat ie gelijk wil hebben.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 10-02-’08 23:12
roel pot

Ja, zo als mensen luisteren, lezen ze ook vaak.
En dan krijg je soms bepaalde reacties.

Ik laat ze dan in hun sop gaar koken.

roel pot, (URL) - 10-02-’08 23:45
Redstar

Ik hoef me in ieder geval niet aangesproken te voelen in deze.. Sta ook geheel achter je uitspraken iig. Dat doe ik niet om te slijmen trouwens, maar omdat ik er min of meer het zelfde over denk..

Redstar, (E-mail ) (URL) - 10-02-’08 23:47
Leibele

Ik had het en over circusdieren en over hondenbrokken.In de kontext die je zelf aanbracht.Zeggen dat circussen slecht voor hun dieren zijn is niet conform de realiteit. De linkjes zeggen mij niets.Zelf weet ik meer van circussen dan jij denkt. Hondenbrokken gebruikte ik als voorbeeld. Als je werkelijk goed voor je hond bent wil je natuurlijk dat het beest goed te eten krijgt.Verdiep je eens in de wereld van de hondenbrokkenfabrikanten en huiver.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 00:30
Ster

En de discussie gaat dus verder….internet is net de echte wereld. Het is moeilijk om goed te luisteren én te lezen.

Ster, (URL) - 11-02-’08 06:54
Mannie

En mensen die perse hun gelijk willen hebben snap ik dan weer niet

Mannie, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 07:57
Bart

Je kunt best gelijk hebben, jij verdiept je in deze dingen veel meer dan ik.
Maar het feit dat ik een andere prioriteiten heb, betekent dat ik weinig onderbouwd het afdoe met “het zal wel”.
Dat moet kunnen, toch ? Jij vind bv. voetbal niet interessant. Dan verwacht ik ook niet dat jij een grondige analyse houdt van de wedstrijden van afgelopen weekend :-)

Bart, (URL) - 11-02-’08 09:17
Joanna

Goed gebrult René, ja lezen moet men ook kunnen en plenty loggers vooral loggsters hebben daar moeite mee, na vier jaar dat ik blog heeft zich niets verandert. Je bent recht voor de kop en dat bevalt mij aan je. Ik wordt het gevoel niet los dat veel bloggers eigenlijk alleen maar reageren om hun reactiequote op hun eigen blog te verhogen, kijk als je elke dag tijd hebt om 40-50 blogs te bezoeken funkioneert dat wunderbaar ;-) Dat men dan alles lezen doet / kan is natuurlijk een illusie, dan zou een fulltime job zijn. En dan krijg je die reacties die nergens op slaan.
Een eenbaansweg noem ik dat. Neem het niet zo tragisch Renè, respect voor andermans mening is gevraagt, maar de oppervlakkigheid is af en toe erg groot in weblogland.
Love Joanna

Joanna, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 10:35
Jee eM

Ik geloof dat ik een leuke discussie gemist hebt :)

Jee eM, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 10:53
Belinda

Zoveel mensen zoveel meningen Rene.

Ik voel me wel aangesproken (niet qua slecht lezen want dat doe ik altijd goed) maar qua mening over wel of niet wilde dieren in het circus. Ik vind als circussen goed zorgen voor hun wilde dieren er best wilde dieren gehouden mogen worden, maar dat wist je al.

Belinda, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 12:50
Chantal

Je laat je wel erg raken door de reacties die gegeven zijn… dat had ik niet verwacht van je… je logt toch wat jij wilt, en zo mag ook de reageerder reageren wat die wil.

Chantal, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 12:59
mysterycouple

Ik begrijp je reactie volkomen René..het is jouw log, je schrijft wat je wilt en je reageert wat je wilt.. en wij moeten het daar mee doen.. eerljk gezegd vind ik dat ook een beetje de kracht van je logje.

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 13:04
jager

Ieder zijn mening, ik blijf het geouhoer over die 8 circusdieren overdreven vinden en volgens mij mag ik die mening gewoon hebben..

jager, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 13:22
Pascal

Soms denk ik er wel eens aan om de reacties uit te schakelen. Hoewel ik meestal wel leuke reacties krijg.

Pascal, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 18:01
Me!

Kijk maar eens naar alle dieren die vlak voor de vakantie in het asiel terecht komen… De asiels zitten afgeladen vol met dieren die door mensen gewoon aan de kant gezet worden. Daarom verbied je toch ook niet alle mensen om geen huisdieren te hebben. Voor mij hoeven die dieren ook niet meer in het circus, maar er zijn ergere dingen in de wereld. En dan heb ik in het bewuste logje het daar niet eens over gehad.

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 18:15
frank-103

Ik vind die reactie van Bor goed, maar niet erg relevant. Dikke tieten?

Maar ehhh, waarom mag je een hond (wolfachtige) wel binnenshuis houden en een circus een tijger niet? In Azië hebben die beesten het niet veel beter (dan worden ze afgeschoten want er moet palmolie verbouwd worden voor de autootjes in Nederland). Ik vind reacties van mensen met een eigen mening boeiender dan ja-knikkers die alleen maar iedere keer roepen: vind ik ook René. En wat kan jij het goed verwoorden. Ja-knikkers, nee, daar vind ik niets aan.

Overigens: dat je meer eisen stelt aan het inzetten van roofdieren en andere grote dieren in een circus begrijp ik wel, maar dan moet je ook begrijpen dat de toegangskaartjes duurder worden, en dan kan ook ons laatste circus (Renz) de tent (woordspeling!!) opdoeken (nog eentje). Ook nog lollig dus! Althans, ik doe mijn best!

frank-103, (URL) - 11-02-’08 19:22
marnix

je vraagt om een mening, maar het valt me op dat je toch wat gepikeerd bent als die mening afwijkt van de jouwe

marnix, (URL) - 11-02-’08 20:19
RI@&BERT

Alle mensen denken dat ze gelijk hebben, Maar wie heeft er nu gelijk??

RI@&BERT, (E-mail ) - 11-02-’08 20:58
Brigitte

Zo dat noem ik nog eens voor jezelf op komen, maar je hoeft niet in verdediging te vallen, want is duidelijk waar je voor staat!!

Brigitte, (URL) - 11-02-’08 21:30
Brillie

En toch doe je het… ergens knaagt het aan je dat ze denken dat je zo maar wat…. je weet weet wel. En dan ga je er toch weer op in. Ik sta ook open voor alles. Maar het bewijs is er gewoon dat Sinterklaas niet bestaat. Het is een aangeklede man of zelfs vrouw… om maar spullen te verkopen in de winkels… maar dat neem je ook niet aan.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 22:19
fialas

het valt mij op dat er nu ook gespot wordt over mensen die een goudvis zielig vinden.Natuurlijk is die vis zielig, hij heeft veel te weinig zuurstof in dat kleine kommetje, soms stikken ze.
Ik heb al vaker kenissen zover gekregen dat ze zo’n stumper bij mij in de vijver dumpen.en een lol dat zo’n vis dan heeft.

fialas, (E-mail ) (URL) - 11-02-’08 22:39
madbello

Rene, Rene, Rene. Wat maak je weer druk, rustig aan man, je moet bepaalde reacties niet te serieus nemen en relativeren, al met al zijn we het allemaal met elkaar een : Geen leed meer op de wereld en de TV heeft ons meer kapot gemaakt dan je zou kunnen vermoeden.

madbello, (E-mail ) (URL) - 12-02-’08 16:41
Jolie

Hmmm, Madbello heeft mijn eerste gedachte al verwoord lees ik… :-) Maar ik bedoel maar: het is jouw log, en volgens mij is jouw log niet voor niets heel geliefd! En om geliefd te zijn, hoef je het niet eens met elkaar eens te zijn.
En.. ik ben het echnie altijd met je eens, maar ik vind je log wel geweldig. Jouw invalshoek is jouw invalshoek.

Jolie, (URL) - 12-02-’08 23:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.