Cruciaal

Een springer is een ding waarmee je je hond veilig aan de fiets kan maken, zodat je beide handen vrij hebt om het fietstuur naar behoren te hanteren.
Ik kreeg zo`n ding te pakken toen Kiras nog leefde en ik heb er heel veel plezier van gehad.
Nu heb ik Quandy en daar had ik nog niet mee gefietst, dat lijkt me ook niet echt iets voor puppie`s.
Maar nu die acht maanden is, en al vrij groot (maar nog niet volgroeid!) besloot ik om eens te gaan googlen.

http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4GGIH_nlNL205NL205&q=springer

Ik kwam vrij snel op een site met uitleg:

http://www.dogweb.nl/winkel/springer.html

Fietsen aan een Springer en Springertuig is geschikt voor iedere gezonde hond. Vanzelfsprekend dient u de afstand geleidelijk op te bouwen en geen (grote) inspanning te vragen bij warm weer.

Vaak gehoord is nog de opvatting dat het voor onvolgroeide honden slecht zou zijn om naast de fiets mee te gaan. Deze gedachte is inmiddels achterhaald (de meeste dierenartsen, en ook wij, zijn nu een andere mening toegedaan). Een goede en gelijkmatige spieropbouw is belangrijk voor een jonge hond; zeker bij de HD-gevoelige rassen. Gelijkmatige beweging (zoals draven naast de fiets) is hierbij een uitstekend middel! Relatief ongezond (maar vaak niet te voorkomen ...) zijn juist alle abrupte bewegingen - van stilstaan naar sprint en andersom, scherpe wendingen, ongecontroleerde sprongen e.d.

Ik bekeek natuurlijk wel even de betrouwbaarheid van de site, en warrempel...
Dat is de site waar ik de hondencurus gevolgd heb!

Ik wist dit al, maar nu staat het daar ook netjes online, plus de nieuwe site:

Na 12 jaar met veel plezier cursussen verzorgd te hebben, hebben we besloten vanaf zondag 13 juli 2008, het begin van de bouwvakantie, hier een punt achter te zetten. Dit betekent dus dat vanaf 13 juli er een einde komt aan de cursussen, de individuele gedragsbegeleiding en de Puppyspeelgroep.

Inschrijven voor de cursus Basis Gehoorzaamheid 1 of aanmelden voor individuele gedragsbegeleiding is nu dan ook al niet meer mogelijk.

De reden om te stoppen, is dat ik na 12 jaar wil starten met een nieuw, geheel ander bedrijf: Gert Wiersma - Uitvaartverzorging. Voor hen die daar meer over willen weten, verwijs ik graag naar mijn nieuwe internetsite:
Gert Wiersma - Uitvaartverzorging.

Op zich vind ik het jammer en raar om te stoppen met iets wat succesvol is.
Maar aan de andere kant vind ik het wel weer heel erg tof dat er mensen zijn die echt wat doen.
Niet klagen over iets dat beter kan of moet, maar er daadwerkelijk werk van maken.

Oja, het fietsen met Quandy ging uitstekend, wel voorzichtig, zo voor de eerste keer, maar dat zal snel veranderen.
Net als met Kiras wil ik een wekelijkse fietstochtje maken, naar het stadspark of babybos, om aldaar een wandelingetje te maken.
Voor de mens minder vermoeiend, voor de hond vermoeiender, en dat is precies wat we willen.
Rene Zaterdag 03 Mei 2008 at 11:00 pm | | Smurf

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.