Zelfdodingskliniek!

Afgelopen zaterdag was er een enorme gasexplosie in Utrecht.
De hele voorpui van een aantal woningen werd volkomen weggebazen.
Wonderlijk genoeg viel er slechts een zwaargewonde, en naar alle waarschijnlijkheid was diegene ook de oorzaker en wilde die zelfmoord plegen.
Dit had veel erger af kunnen lopen, dat zelfmoorden is levensgevaarlijk!

Bij de NS vertellen ze het tegenwoordig als er een vertraging is door een zelfmoordenaar, om aan te geven dat het niet altijd de schuld van de NS is.

Kortom, er wordt veel gezelfmoord en het wordt bespreekbaarder.
Dus het wordt nu echt tijd voor een zelfdodingskliniek.
Mensen die niet verder willen leven hoeven geen rommel meer te maken of anderen in gevaar brengen.
Men meldt zich maar, krijgt een spuitje, en de ingewanden zijn dan prima bruikbaar voor hergebruik!
Naast de zelfdodingskliniek gaarne een orgaantransplantatiekliniek, lossen we dat probleem ook meteen even op.

Overig nieuws.
Vanwege de creditcrisis, denk ik, wordt slecht nieuws tegenwoordig opeens als goed nieuws gebracht.
In Brabant wordt de laatste tijd opeens veel minder van een bepaald product genuttigd, en dat noemen ze dan goed nieuws??
Erg vreemd.

Rene Maandag 27 Oktober 2008 at 8:00 pm | | Smurf

27 reacties

frank-103

Misschien iets voor een cursus in het buurthuis? Zelfdoding voor beginners?

frank-103, (URL) - 27-10-’08 20:45
frank-103

En voor de onhandigen: ook voor gevorderden!

frank-103, (URL) - 27-10-’08 20:45
Me!

Die klinieken ben ik ook voor. Hebben we in ieder geval geen gestreste machinisten meer bij de NS.

Me!, (E-mail ) (URL) - 27-10-’08 21:05
galder

idd, laat maar komen die klinieken !

galder, (E-mail ) (URL) - 27-10-’08 21:25
henriette

Het verschil tussen goed en slecht nieuws is mij wel vaker onduidelijk.

henriette, (URL) - 27-10-’08 22:29
ria

Tja, ik weet niet hoor. Er zijn mensen die zo’n poging overleefd hebben en daarna toch nog een leuk leven hebben. Het onderwerp is een beetje te ingewikkeld denk ik.
Minder zuipen is altijd beter, of het ook goed nieuws is…

ria, (E-mail ) (URL) - 27-10-’08 22:43
Brillie

Snuif jij niet iets te veel van dat poeder?!

Brillie, (E-mail ) (URL) - 27-10-’08 23:31
lienke

ben ik ook voor klinieken. Dat zij meestal kinderen zelfmoord, bij NS doen.. Als ik zo hier hoor word maandelijks 1 a 2 keer gebeurt, echt heel sneu.

lienke, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 07:26
mysterycouple

Zelfdodingsklinieken zou inderdaad de oplossing zijn, Nu zadelt de zelfmoordenaar vaak derden op met een trauma. (denk aan machinisten, conducteurs, toevallige passanten en in dit geval de overige bewoners.)

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 09:41
Belinda

Unbelievable dat mensen die zelf uit het leven willen stappen zulke idiote stappen nemen dat ze andere meenemen in hun zelfdodingsavontuur. Wat mankeert er aan pillen innemen. Je haalt een overdosis paracetemol, sluit je op in je kamer en slikt de hele santemekraam zonder dat je anderen daarin meeneemt. Ik vind je optie met naast die zelfdodingskliniek een transplantatiekliniek een geweldige!! :-)

Belinda, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 10:33
Bart

Ligt er aan wat er in die spuit zit ! Want daardoor kunnen dingen ook onbruikbaar worden !

Bart, (URL) - 28-10-’08 10:44
Redstar

Er herst taboe op zulke klinieken.. Men wil de controle over ons hebben, en niemand is gerechtigt er uit te stappen voor zijn/haar tijd…

Redstar, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 10:52
Hette

Echt wel asociaal om zo uit het leven te stappen.

Hette, (URL) - 28-10-’08 10:53
Leibele

Een suicide -kliniek zou beter een zelfmoordhuis mogen heten. Ik vind het nogal kort door de bocht om op deze manier een serieus probleem te benaderen. Het geeft blijk van de gevoelloosheid van de “maatschappij” ten opzichte van het individu die het leven op een bepaald moment niet ziet zitten. Wil je dood, dan doe je dat toch, zonder mij lastig te vallen. Het zou, denk ik, vooral een negatieve ontwikkeling teweeg brengen. Suicide houd de maatschappij namelijk ook een spiegel voor. Een beetje informatie over suicide vind ik hier wel op z,n plaats.
http://www.korrelatie.nl/themas/suicide_..

Leibele, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 11:30
Kristel

Ik word een beetje verdrietig van het nieuws tegenwoordig. Alleen maar drama… Maar ja, anders is het ook weer geen goed nieuws lijkt het wel :-(

Kristel, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 12:16
Chantal

Het is een goed teken dat er minder gedronken wordt, alleen is de reden niet juist. Ze moeten het laten staan omdat ze beseffen dat het niet gezond is, niet omdat ze geen geld hebben

Chantal, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 12:29
Terrebel

Nu kan ik mij vergissen maar ik denk dat het voor de lokale horeca helemaal geen goed nieuws is.

Terrebel, (URL) - 28-10-’08 12:45
Jetje

Prima idee zo’n kliniek! Gooi er een psych in voor het laatste praatje en lekker gaan slapen. Minder kans op het “meedoden” van kinderen, geen trauma’s voor de vinders, humaan einde, meer donaties. Ik ben helemaal voor. Iemand die zelfmoord wil plegen, gaat dat echt niet in een opwelling doen. Dan zie je echt alleen maar donker om je heen en lichtpuntjes zijn onzichtbaar.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 13:30
Joos

Als je zelfmoord legaal maakt, dan heeft een mens tenminste een keus. Nu moeten ze kiezen uit een leven wat ze niet willen en de dood wat niet mag! Te krom voor woorden. Ik weet zeker dat als zelfdoding een serieuse keuze is die een mens kan maken, het een heel ander beeld geeft in onze samenleving. Maar goed, wie ben ik……

Joos, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 18:22
Martin

Helemaal met je eens..;-) dan kunnen ze andere mensen ook niet betrekken in hun acties.

Martin, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 20:00
Jolanda

Brr lugubere ideen hou je er soms op na hoor

en dat er minder alcohol gedronken wordt en daardoor minder op de belastingbetaler wordt verhaald (gezien de gevolgen van alcohol) vind ik toch best goed nieuws hoor ;-)

Jolanda, (URL) - 28-10-’08 20:10
/\\\\/\\\\adbello

Ik ben het hellemaal met je eens en ook een prima idee, door de ontkenning en het taboe van het probleem creëren wij juist een groter probleem dan wat het al is en op jouw manier kunnen juist anderen mensen langer en gelukkig leven. Hellemaal top ;-)

/\\\\/\\\\adbello, (E-mail ) (URL) - 29-10-’08 16:07
Linda

Of zo’n kliniek nu een goede oplossing is betwijfel ik, al vind ik wel dat er meer openheid moet komen…..

Linda, (E-mail ) (URL) - 29-10-’08 20:14
hanscke

Er wordt minder gedronken maar nog steeds veel en veel te veel

hanscke, (E-mail ) (URL) - 29-10-’08 20:46
Geertje

Vind het best moeilijk.
Zijn veel mensen, die zelfmoordpogingen doen, omdat ze het plots niet meer zitten maar daarna blij zjn dat ze de poging hebben overleefd.
Wa;gelijk vind ik het, als mensen echt niet meer willen en anderen zoveel leed aandoen door ze hun bewist te laten doden (zoals machinisten).
Ik vind ook, dat euthanasie op een makkelijke manier moet; jouw idee dat in een kliniek te doen, zodat organen en zo direct doneerbaar zijn is geweldig!
Maar ik vind wel, dat er eerst een selectie en strenge begeleiding aan vooraf moet gaanl iemand mag en kan er neit zomaar uitstappen.

Geertje, (URL) - 30-10-’08 19:13
Dr. J.F. Harsfeld

Zou je dit soort verhalen voor je willen houden? Met een beetje intelligentie en vooral emotionele intellegentie kun je ook beseffen dat er meer hulp nodig is voor mensen die er een sinde aan willen maken.
De tekenen zijn zeer vaak vroegtijdig te herkennen en als men er niets aan doet is het dan de schuld van die persoon zelf?
Het idee zou ideaal zijn, ben ik met je eens, maar het is geen humaan alternatief en een beetje een neonazi gedachte. Dr. Mengele is allang dood.

En ja, zou je dan er ook bij willen vermelden dat de maatschappij erg hard is en dat niet iedereen even sterk van karakter is om er wat van te maken.

Ik heb levernecrose en nog 3-6 maanden te gaan en zit onder de morfine. Geen alcoholisme… Auto-immuun ziekte breekt lever, nieren en maag af. Dus voor jouw kliniek kom ik niet voor in aanmerking want ik ben dan van binnen al helemaal verrot.

Ja, ik zit elke week in de TGV van Brussel naar Parijs nadat ik met de auto naar Brussel ben gereden en Brussel-Marne la Vallèe (waar mijn ouders wonen) is vanaf Brussel 68 minuten en 338 kilometer spoor. Dus ik rij met de auto tot Brussel want daar win ik het niet tegen en eenmaal daar is het 1600 meter lopen (20 minuten?, wordt altijd opgehaald).

Ik mocht eens bij de machinist in de stuurcabine en hij vertelde mij in het Engels een verhaal van die week ervoor. Je ziet op je teller 300 km/h staan en ineens zie je een stipje in de verte en een seconde later besef je dat dit een persoon is en remmen heeft met een TGV geen zin want een noodstop duurt 5 kilometer en de TGV rijdt door naar een depot op het vliegveld van parijs voor reiniging en onderzoek en de passagiers worden per metro gratis verder vervoert.
Hier in Nederland rijden de treinen op mijn GPS 97-111 km/h en springen is dan best dom. Als je een tik krijgt met 300 km/h kunnen ze je niet meer identificeren en de machinist weet niet eens of het een man of vrouw was want met 300 km/h krijg je een tunnelvisie (ik wel) en gaat alles zo snel langs je heen. (Hij reed 328 km/h) Hij vertelde dat hij minder geschokt was omdat hij niet weet wie hij geraakt heeft en dit blijft anoniem voor de machinist. Toen ik vertelde dat de treinen in Nederland zo langzaam reden snapte hij wel dat een machinist toch een glimp kan ontvangen van de persoon en/of het gelaat en deze staat op je netvlies gebrand voor het leven. Met 300+ km/h krijg je hier de kans niet voor en laat staan dat je het merkt. Een klein schokje zei hij.
Remmen heeft geen zin met zo’n massa op wielen of alle passagiers in de trein zijn ook dood.

Ik zou het dan dapperder vinden als men zichzelf opluit in de badkamer, de rookgasafvoer van de ketel demonteerd, daarvoor ven 200mg Oxazepam slikken en muziekje op. Breng je tenminste geen schade aan zoals die gek in Utrecht.

Dr. J.F. Harsfeld, (E-mail ) - 12-04-’10 12:08
Renesmurf

Toch vind ik het erg zonde als iemand zo ver komt dat die voor een trein springt, diep triest.
Dat kan veel humaner ( liever helemaal niet, maar er zijn altijd mensen die het toch doen ) dus vandaar mijn plannetje.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 13-04-’10 23:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.