Uiteraard

Er was gedoe rondom burgemeesters en vergoedingen en dat ze soms tijdelijk twee huizen hebben omdat ze in de gemeente moeten wonen waar ze aangesteld zijn, en er werd zelfs alweer gesproken over ambtswoningen.

In Winschoten is een ambstwoning, maar daar woont geen burgemeester meer.
Onze burgemeester was afkomstig uit Friesland en is na een jaar of 14 gedeputeerde van Drente geworden, maar ze blijft wel in Winschoten wonen.
En nu hebben we een tijdelijke vervanger, omdat de gemeente gaat fuseren mag die de tijd volmaken.

Ik vind dat dus een beetje raar.
Dat je als burgemeester wel in een gemeente schijnt te moeten wonen en als gedeputeerde niet in een provincie.

Ik vind het ook raar dat we zelf geen burgemeester mogen kiezen.
Nog raarder dat ze altijd er nog een bijbaan bij doen.
En het alleraarste vind ik nog dat zij dan altijd iemand uitkiezen die niet uit de gemeente zelf afkomstig is.

Ik vind dat een burgemeester minstens tien jaar in een gemeente moet wonen alvorens kans te maken om aldaar burgemeester te worden!
En ik vind nog meer dat we de functie van burgemeester wel af kunnen schaffen, volgens mij kunnen we best zonder.

Rene Woensdag 22 April 2009 at 12:00 am | | Smurf

23 reacties

Maurice

Smurfen worden ook niet verkozen. Dat is het het aller vreemds, maar maakt de serie wel leuker.
Maar over jouw kwestie. Dat heet iemand gunnen die wat voor jou wat heeft gedaan…Beetje baantjes doorschuiven. Iedereen weet er van, niemand zegt er iets van…

Maurice, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 02:15
Mannie

Tjah , er zijn zoveel dingen raar. Zoals al gezegd iedereen weet het en iedereen houd ze mond

Mannie, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 06:48
hartje

uit friesland?
welke was het dan?
groet uit friesland
hi hi
fijne woensdag daar in gunningen

hartje, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 07:15
Marco

Er zal altijd iemand verantwoordelijk moeten zijn, en dat is de burgemeester. Niet dat zo iemand verantwoordelijk wordt gehouden als puntje bij paaltje komt, maar dat is bijna bij elke politieke functie in dit land.

En laten we asjeblieft nog een aantal jaren wachten met het rechtstreeks kiezen van een burgemeester. Eerst moet er in dat gat waar ik woon verdwijnen. Moet er niet aan denken dat die burgemeester zou worden.

Ohja, politiek is zoiezo een raar iets. Als je denkt het eindelijk te begrijpen doen ze weer iets zodat je er weer helemaal niets van begrijpt.

Marco, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 08:06
Terrebel

Als burgers hun eigen burgemeester kiezen krijg je niet de beste burgemeester maar alleen maar degeen met het leukste praatje. Ben het met Marco eens: het is altijd handig om iemand de schuld te kunnen geven wanneer het mis gaat.

Terrebel, (URL) - 22-04-’09 08:15
CasaSpider

Bij de functie burgemeester moet ik altijd aan Swiebertje denken. Aan de koffietafel van juffrouw Saartje was de wereld nog overzichtelijk. Met een veldwachter, een burgemeester, een landloper en Malle Pietje…

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 08:18
Jetje

Wij kunnen zeker zonder! Hij, burgemeester Sala, werd weggewerkt in Wageningen, weet zelf de namen van de dorpen van zijn gemeenten niet en weigert te verschijnen met Sinterklaas omdat de Goedheiligman te laat was naar zijn idee. Verder bemoeit hij zich niet met gekrakeel tussen de wethouders. Zitten we nog 6 jaar aan hem vast. Waarschijnlijk omdat de wethouders bang waren dat er anders iemand zou komen die wél zou ingrijpen. Ik ben nietr tegen een burgemeester, maar wel graag eentje die zijn geld waard is!

Jetje, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 10:27
mysterycouple

Weet je wat pas raar is… Als een burgemeester uit een bepaalde gemeente vertrokken is wegens slecht functioneren en hij mag in een andere gemeente weer fluitend burgemester worden.

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 10:33
Chantal

Je merkt in dit soort zaken vaak dat als er eenmaal één zaak aan het licht komt, ineens overal zaken naar boven komen. Terug naar de aloude ambtswoning lijkt me perfect

Chantal, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 10:34
ria

Ik denk dat ook, dat we best zonder kunnen…

ria, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 10:36
Redstar

Een burgemeester kan best afgeschaft. Net als het koningshuis en zo allemaal gelverspilling.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 10:50
Bart

Ik vind dat een burgemeester minstens tien jaar in een gemeente moet wonen alvorens kans te maken om aldaar burgemeester te worden!

Goed punt !!

Bart, (URL) - 22-04-’09 12:03
Wolkewietje

laten we alsjeblieft geen burgemeesters gaan kiezen. Dit leidt alleen maar tot Amerikaanse (wan)toestanden zoals corruptie en vriendjespolitiek.

Wolkewietje, (URL) - 22-04-’09 15:04
Wolkewietje

@ terrebel. en de burgemeester uit Swiebertje woonde volgens mij ook in een ambtswoning.

Wolkewietje, (URL) - 22-04-’09 15:05
Jolanda

dan moet er in die stad wel iemand zijn die het wil EN er ook nog geschikt voor is

Jolanda, (URL) - 22-04-’09 18:22
Me!

Ik kan er wel wat voor voelen. Ik zou zelfs zeggen dat de burgemeester in het dorp geboren moet zijn…

Me!, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 18:57
Liesbeth

Aboutaleb is een Marokkaan en ook nog een Amsterdammer, dat laatste was nog wel het grootste bezwaar. Ergens snap ik wel dat je je daar aan stoort, mij maakt het niet zo uit. Als hij/zij maar een goede burgemeester is

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 19:13
henriette

Ik vind dat burgemeesters inclusief alle plaatselijke en regionale politici in het gebied moeten wonen waar ze alles regelen.

henriette, (URL) - 22-04-’09 20:31
frank-103

Iemand moet de baas zijn en beslissingen nemen. En dus verantwoordelijk zijn. In een gemeente is dat de burgemeester. Als niemand verantwoordelijkheid neemt wordt het pas echt een zootje!

frank-103, (URL) - 22-04-’09 20:48
Elmar

Er gebeuren zo veel rare dingen dat ik me zo langzamerhand nergens meer over verbaas!

Elmar, (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 21:09
Brillie

Ik heb liever een burgervader die weet hoe te handelen, dan eentje die niets kan en alleen maar burgervader mag zijn omdat hij er tien jaar woont.

Brillie, (URL) - 22-04-’09 23:06
Leibele

Iedere Nederlandse burger heeft het recht op vrije vestiging.We mogen dus zelf kiezen waar we willen wonen. Zolang er nog van die rare regeltjes zijn die het voor sommigen verbieden gebruik te mogen maken van dat wat hen rechtens toekomt is dit land een ordinaire benanenrepubliek.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 23-04-’09 00:15
Linda

De burgemeester hier doet zijn werk goed en ik denk dat het goed als er in iedere stad een burgemeester is, maar de manier waarop een burgemeester gekozen word moet anders vind ik en een ambtswoning vind ik een goed plan, dan is dat gedoe wat er nu iedere keer is ook weer afgelopen…willen ze een andere woning? nou dan betalen ze dat zelf heel simpel…

Linda, (E-mail ) (URL) - 24-04-’09 18:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.