Vraagje

We hebben hier in Nederland veel te veel banken.
En we worden dagelijks gebombardeerd met reclame voor al die banken.

Het is toch absurd dat een bank zomaar kan vallen?
De DSB, die werd niet gered door de overheid, want het is maar een klein kutbankje, en kennelijk mag dat wel kapot.
Alleen grote banken worden gered.
De klanten zullen wel weer gecompenseerd worden tot de eerste ton.
Want alle huichelaars die hun geld naar Ijsland brachten kregen immers ook een boel belastinggeld.

De grootste huichelaars zijn trouwens de overheden die ook geld onderbrachten in het buitenland.
Ik vind dat dat niet moet kunnen, Nederlands geld hou je gewoon hier.

En nu zijn er mensen die de zwarte piet toeschuiven naar meneer Lakeman.
Maar het is toch niet meneer Lakeman die duizenden mensen een veel te dure polissen in de maag heeft geslitst.
Dat komt omdat mensen er geen verstand van hebben en vertouwen op de bank.

En ik vraag me toch ernstig af of er geen overheidstoezicht is op de banken.
En ik vraag me ook af wat al die andere banken allemaal uitspoken en aansmeren.

Ik wil dat de banken allemaal opgaan in een Nationale Staatsbank.
Een Bank voor alle Nederlanders, en een bank dat niet aan sponsoring doet.
Maar gewoon op de centen let.

Ik ben aangesloten bij de Rabobank.
Dat komt omdat mijn ouders bij de Rabobank zitten en mij lid gemaakt hebben.
En als ik lid ben blijf ik daar maar bij.
Ik loop niet achter hogere rentes of andere voordelen aan, dat geswitsh hoeft voor mij niet zo.
Bovendien volg ik het allemaal niet zo, ik zie niet echt verschillen.

Ik was wel redelijk onthutst toen ik ineens voor mijn eigen bankpasje moest betalen!
Betalen om bij mijn eigen geld te komen!
Idioot!
Maar ja, of andere banken dan zoveel beter zijn, ik heb geen idee.

Dan nu mijn vraag, bij welke bank zit u?
En waarom?
Rene Donderdag 15 Oktober 2009 at 12:00 am | | Smurf

21 reacties

Marco

Ik zit zelf bij de Rabobank. Ben er mee opgegroeid en ben zeer tevreden over de bank. Het is tenminste een bank die niet van die idiote risicovolle acties doet als ABN/AMRO, ING en DSB enzo. Gewoon, lekker Nederlands. Dat ze sponsoren vind ik niet erg, ze houden het netjes.

Al die mensen die nu niet bij hun DSB-geld kunnen komen vind ik persoonlijk een beetje dom. Ze hadden op hun vingers na kunnen tellen dat het een keer goed mis zou gaan. Ook lui die meer dan 100.000 euro op 1 bank hebben staan vind ik een beetje dom. Na IceSave en de complete bankencrisis weet je toch dat zo’n bank om kan vallen, ze hadden toen alles boven de ton op een andere bank moeten zetten.
Maar ja, ze zoeken het maar uit.

Marco, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 00:13
Sandra

Ik zit bij de ING.
Omdat ik eerst bij de Postbank zat :-.

Sandra, (URL) - 15-10-’09 00:24
Hansje

In Nederland heb ik een rekening bij ING. Net als Sandra omdat ik bij de Postbank zat. In Luxemburg zit ik bij de BCEE (vrij vertaald: de staatsbank en -spaarkas). Omdat die me werd aangeraden door mijn voormalige werkgever.

Hansje, (URL) - 15-10-’09 00:44
Frank

Ik zit bij ABN/AMRO. Omdat ik in het verleden wat gedonder gehad heb bij postbank en VSB/Fortis en ABN een goede persoonlijke service bood.
Eén grote staatsbank lijkt mij een te groot risico. En een beetje gezonde concurrentie onderling kan voordelen voor klanten opleveren. Wie weet hoeveel je anders voor je pasje zou moeten betalen bij een monopolie positie van een staatsbank??

Frank, (URL) - 15-10-’09 06:27
Redstar

Ik zit bij de SNS. Omdat deze toen in de buuurt zat na het verdwijnen van andere banken uit de omgeving.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 07:00
Di Mario

abn/amro/fortis/bos-bank. Omdat ik jaren geleden problemen had met de rabobank. Abn was toen lief dus daar bij gebleven.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 07:44
Mantis

De ABN, en dat is ook alleen omdat mijn ouders toen ik klein was daar een rekening hebben geopend voor me….

Mantis, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 08:04
Me!

Ik zat bij de ABN bank en deze ging later fuseren met de Amro bank. Nu dua ABN-Amro. Die was destijds gewoon het dichtste in de buurt.

Me!, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 08:07
ria

Vroeger van huis uit ook bij de Rabobank. Nu al jaren bij de ABN, geen idee waarom.

ria, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 09:16
Peter

Generaal Wellink (de Baas van Nederland) staat nu toch ook te wankelen! Welke bank ik heb? Ik zal ‘ns op het envelopje kijken…

Peter, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 09:38
Annemarie

Ik zit al mijn hele leven bij de Rabobank en ben niet van plan daar weg te gaan. Ik vind het wel prima zo. :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 09:55
frank103

Ik zat bij de Postbank en mijn vrouw bij de fortis, voor ons huis (hypotheek) is daar de Rabobank bij gekomen. Als er bank 1 omvalt of mijn pas raakt geblokkeerd staat er nog geld bij de andere bank en kan ik daarvan de pas gebruiken.

frank103, (URL) - 15-10-’09 10:08
Menno Nicolai

Mijn betaalrekeningen heb ik bij ING (was Postbank, was Post-, Cheque- en Girodienst) en bij ABN-Amro. Sparen doe ik bij ASN en Triodos.

Menno Nicolai, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 10:18
Chantal

ING, omdat we bij Postbank zaten, ING omdat het een grote bank is die vaak wel gesteund zal worden als er al problemen zijn, maar wij doen wel aan spreiding… dus hebben meerdere kistjes bij andere banken ook… nooit op één paard wedden…

En wat betreft Lakeman, nee, hij heeft de polissen niet verkocht, maar is wel aanstichter van een hetze…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 11:11
Mannie

Ik zit bij ING, ook omdat ik eerst bij de postbank zat hihi. Maar er is wel degelijk toezicht dacht ik, dat heet volgens mij de stichting financiele dienst verlening . Maar die club blundert ook en aangesloten bedrijven, zoals verzekerings agenten etc.. moeten verplicht lid zijn en dat kost ook een berg geld dat lidmaadschap.

Mannie, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 11:20
francky

ik zit bij Fortis sedert mijn kleuterklasje. Van de non moesten we dan iedere week enkele centen meebrengen en dat kwam dan op een spaarboekje van de ASLK nu Fortis. Toen ik begon te werken ben ik er maar gebleven. Tussendoor aangesloten geweest bij BAC (nu Dexia) door toedoen van de toenmalige vakbond waar ik lid van was, maar dat het ik allang opgegeven

francky, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 16:36
Bartacus

Postbank (nu ING) en eigenlijk met dezelfde reden als jij ……

Bartacus, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 18:40
Theo

Ik vind dat Lakeman wel verwijtbaar schuld heeft aan de val van DSB, want DSB was en is zeker niet de enige bank die zich schuldig heeft gemaakt aan misselijkmakende praktijken, en door zijn oproep om massaal de tegoeden van de DSB bank af te halen is de DSB in mijn ogen gevallen. Als mensen dit bij elke willekeurige bank doen, dan vallen die banken ook om. Dat is nu eenmaal het rare aan een bank.

Ik zelf zit al heel mijn leven bij de Rabobank, puur omdat ik daar een goed gevoel bij heb.

Theo, (URL) - 15-10-’09 19:43
tagrijn

Toch logisch dat Bos de DSB niet red. De andere banken stonden op springen door de kredietcrisis, de DSB door mismanagement,bedrog en ophitserij van Lakeman. DSB redden met ons belastingged? No way!

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 20:33
jager

Ik zit ook al sinds de tienerrekening bij de rabobank, zonder problemen en ik ben een tevreden klant verder. Toevallig werk ik ook indirect voor de rabobank want ik ben namelijk tsm voor de helpdesk van rabobank telebankieren ;)

jager, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 22:19
travel

ik wou net je pincode en pasje vragen …. nu ja ik zit ook bij de RABO. Het waarom, hij staat bij ons in het dorp en kan er zo even binnen lopen.

travel, (E-mail ) (URL) - 15-10-’09 23:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.