Drie herinneringen

Ik had het laatst met iemand over mijn middelbareschooltijd.
En dan niet het LBO maar de vervolgopleiding, het KMBO te Appingedam.
Ik ben slecht in jaartallen (desinteresse)  dus het zal begin jaren 90 geweest zijn.
En zo blijkt, ik heb louter nare herinneringen aan die tijd.

Drie herinneringen zijn me bijgebleven.

Als eerste herinner ik me dat we vaak van gebouw 1 naar gebouw 2 moesten, en dat lag allemaal lekker ver uit elkaar.
Op een regenachtige dag vroeg in het schooljaar liepen we met de hele groep.
We kwamen door een straat waar net kranten bezorgd waren, en een flink aantal hing nog half uit de brievenbus.
Eén iemand haalde er een krant uit en smeet hem in een plas op straat, dat ontstaan was door regenval.
Ik besloot toen om NOOIT meer met de hele groep mee te wandelen, want daar wilde ik niet bijhoren!

Ik ging eens met iemand, wiens naam ik vergeten ben, naar de plaatselijke supermarkt, in de pauze.
We werden aangesproken door een bedrijfsleider, en die sommeerde ons om een boodschappenwagen te gebruiken.
Nu hoefden we geen boodschappenwagen, want we wilden slechts twee blikjes cola halen.
Maar het moest.
Toen we een boodschappenwagen hadden zei meneer, nee, ieder een eigen boodschappenwagen!
Dat verdomde ik, ik wense de man toe dat die dood kon vallen, en verliet dorstig deze supermarkt, waar ik tot op heden nooit meer een stap gezet heb.

En ik herinner me dat ik een tante tegenkwam, die was aan het vissen in het kanaal aldaar.
Ik herkende haar, liep er langs en zei: "Zo, even aan het vissen?"
Waarop ze antwoorde: "Dat zie je zelf toch wel?"
Zwijgend liep ik verder.

Ik herinner me ook nog flarden van een survivaltocht en de diplomauitreikuig, maar ik laat het hierbij, anders klopt de titel niet meer.
Rene Woensdag 10 November 2010 at 6:00 pm | | Smurf

achttien reacties

Peter

Wel scherp opgemerkt van je tante toch?

Peter , (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 19:16
Laurent

En laatst zei je bij mij nog dat je niet zo’n vervelende middelbare schooltijd had gehad?
Lekkere tante zeg, trouwens.

Laurent, (URL) - 10-11-’10 19:27
ArjanK

Ik vond de middelbare schooltijd niet zo slecht, ok er zijn genoeg dingen gebeurt die ik wil vergeten of inmiddels al weer ben vergeten maar er zijn ook heel erg veel leuke dingen gebeurt. En hoezo dan klopt de titel van mijn logje niet meer? die kun je toch gewoon aanpassen :-p

ArjanK, (URL) - 10-11-’10 20:13
Terrebel

Sommige herinneringen zijn minder leuk. Zo werd ik gevraagd op de uitkijk te staan terwijl klasgenoten sigaretten jatten. heb ik geweigerd. En ook ik heb niets met jaartallen. Waarom zou je dat ook moeten onthouden? Zal een werkgever bij een sollicitatie ooit vragen in welk jaar en in welke maand iemand een bepaald diploma haalden? Denk’t niet…

Terrebel, (URL) - 10-11-’10 20:22
Sjoerd

Jaartallen ben ik ook niet echt goed in. maar mijn MTS opleiding destijds is mij prima bevallen…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 20:54
suske

ik was graag alleen op en rond school.
daardoor had ik niet veel problemen met mijn medeleerlingen.

suske, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 21:36
ria

Morgen komen de goede?

ria, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 21:42
ollie

Enkel het goede herinneren smurf ! weg met de enge dingen!

ollie, (E-mail ) - 10-11-’10 22:45
klaproos

mooi smurf, je bent een man van je woord:-)

klaproos, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 22:51
Di Mario

Ik heb gelukkig voornamelijk goede herrineringen aan mooi schooltijd.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 23:03
Leibele

Ik zal het maar niet hebben over m,n schooltijd. Anders wordt het een hele lange reactie.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 23:09
oma

Ha Rene,

Mooie dingen om weer eens aan terug te denken, maar de mooiste blijf je net als de minste herinneren.

KMBO, ken ik nog wel, maar dat is ver na mijn eigen LTS tijd.
oma

oma, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 23:25
fialas

aha ben jij nou een jongen van stavast, je wou er dus niet bijhoren, dan ben jij een softie. Een stevige groep jongens kan bergen verzetten: lantaarnpalen stukgooien, verkeersborden omduwen, bushokjes bekrassen en pissen in de trein.

fialas, (E-mail ) (URL) - 10-11-’10 23:55
Victoria

Weet je zeker dat het die krant was die ze in de plas gooiden en niet jou?? Dat zou ik me namelijk levendig kunnen voorstellen.

Victoria, (E-mail ) - 11-11-’10 09:57
ALTO

Dag lekkere smurf van me, ik hoop toch niet dat jij het was die met zijn broek naar beneden om euri liep te bietsen. Als ik het goed begrepen heb dan heb jij nog nooit een meisje gesmurft. Met alleen TV kijken zal dat ook niet gebeuren. Geef eens wat euri uit en laat je verwennen door een zwaargebouwde travestiet, succes verzekerd LOL.

ALTO, (URL) - 11-11-’10 10:07
Polar Bear

Wat een slappe sissy ben jij zeg. Echt een flapdrol. Maar goed dat je er niet bij wou horen, aan je kop te zien zal dat je zeker nog goed afgaan. Een volwassen vent stopt toch zeker geen smurfen in zijn poepgat?

Polar Bear, (E-mail ) (URL) - 11-11-’10 10:14
COC

Ik wilde even reageren op het kinderachtige stukje van ALTO. Is het nu nodig om op deze wijze iemand belachelijk te maken? Ik weet voor de volle 100% zeker dat Renesmurf geen maagd meer is. Hij stond laatst een paard vol te pompen op de kinderboerderij en ik meende zelfs dat hij zijn mond vol had met mannenpap. (pig)

COC, (URL) - 11-11-’10 15:04
CasaSpider

Dat hoor/zie je niet vaak, een vrouw die vist.

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 11-11-’10 22:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.