ErfgoedHunebedden behoren tot het oudste der oudheden in ons land.
Ze komen voor in heel West Europa, en in Nederland alleen in Groningen en Drente, en er zijn er nog zo`n beetje 54.
Die er nog zijn hebben 5000 jaar overleefd.
Anderen zijn verwoest doordat ze in de Middeleeuwen gebruikt werden om kastelen op te bouwen of om de dijken te versterken.

Zuinig op zijn dus!

Ik ben in eerste instantie geen voorstander van hekken er omheen en camera`s er op.
Ik ben meer een voorstander van wat historisch besef en dat men er geen vuurtjes op stookt.

Nu kunnen ze tegenwoordig al veel herstellen, maar ik geef meer om de oorspronkelijkheid.
Het gaat om hunnebed D45

(Misschien is die nu wel bezweken omdat die gek er toen al met een paard op is gaan staan)

En dan reageer ik tevens even op het tweede stukje van dit teletekstbericht:

Geef die drugs toch vrij, laat mensen lekker zelf bepalen wat ze tot zich nemen en doe niet net alsof die rommel ooit nog de wereld uit gaat!
Zo lang er een oorlog gevoerd wordt tegen drugs blijft het klauwen met geld kosten, blijven criminelen er aan verdienen en komen er alleen maar meer slachtoffers.
Vrije verstrekking is de enige juiste oplossing, zo blijft de schade het beperktst.

Rene Donderdag 07 Juli 2011 at 12:00 am | | Smurf

twaalf reacties

Thérèse

Het tweede onderwerp, dat ben ik wel met je eens; tenminste mij lijkt dat ook maar het beste. Maar wat eeuwig zonde van zo’n hunebed. Maar hoe kweek je historisch besef aan, net als zovele andere dingen?????

Thérèse, (URL) - 07-07-’11 00:10
J@n.

Uitroeien kunnen we die drugs niet, maar vrijgeven is wel het andere uiterste en wat die keien betreft, dan haalt men maar een nieuwe in Duitsland, die hebben nog keien genoeg en nee Thérèse, ik heb geen historisch besef.

J@n., (URL) - 07-07-’11 00:51
Laurent

Ik vind dat mensen met zo weinig historisch besef gewoon een jaar huisarrest moeten krijgen. Die zijn te dom om vrij over straat te mogen lopen hoor.

Laurent, (URL) - 07-07-’11 02:45
Zon-nebloem

eigenlijk heb je hier een punt, ze steken daar zoveel geld in

Zon-nebloem, (URL) - 07-07-’11 06:41
Marjolijn

Sommige kunnen het niet laten om andermans eigendommen te vernielen.
En de drugs met alle criminaliteit er om heen verjaag je niet door enkel de boefjes vast te zetten.
Vrijgeven misschien wel.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (URL) - 07-07-’11 07:22
Chantal

Zomaar 2 berichten en beide schokkend dat het zover moet komen met de wereld…

Chantal, (URL) - 07-07-’11 08:59
Redstar

Dom om daar een vuurtje te stoken, maar de huidige mens weet uit domheid heel wat te vernielen.
Drugs vrijgeven en het komt uit het criminele wereldje ja. Voorstander voor.

Redstar, (URL) - 07-07-’11 09:03
Terrebel

Historisch besef begint op school. Het wordt nu echt hoog tijd dat de overheid tijd en geld gaat stoppen in beter onderwijs. Het Nederlands onderwijs-niveau is sinds Balkenende I schrikbarend gedaald ten opzichte van de landen om ons heen. PABO-studenten (de bijna-meesters en -juffen) klaagden erover dat zij minimaal een zes voor het vak Nederlands moeten halen om hun diploma te mogen ontvangen. De gemiddelde basisscholier uit Groep 8 is beter in rekenen dan 70 procent van de PABO-eindexamenkandidaten. Dat vind ik veel erger dan die ene achterlijke daad van baldadigheid. “Het zullen wel weer van die blanke christenen geweest zijn…” (Gek is dat eigenlijk: als Marokkaanse jongeren iets flikken vermeld het bericht dat maar gaat het om blanke Christenen dan staat dat er nooit bij)

Ik blijf het vreemd vinden dat de meest verslavende, meest dodelijke, meest ongezonde harddrug ter wereld in verreweg de meeste landen gewoon vrij verkrijgbaar is: alcohol! Alleen al in Nederland zijn er 1 miljoen mensen die niet meer zonder kunnen. Ik vind dat best veel. Van wietverslaafden hebben “wij” er zo’n 1000. Best een groot verschil, dacht ik.

Als Nederlandse boeren wiet mochten telen en gecontroleerd zouden mogen verkopen via tabakszaken dan kon de overheid er BTW op heffen, zou de kwaliteit gewaarborgd zijn, verdwijnt het goedje uit de criminaliteit en was de staatsschuld binnen vijf jaar verdwenen…

Terrebel, (URL) - 07-07-’11 09:50
Sjoerd

Zonde dat zo’n eeuwenoud historisch bed door vandalen kapot wordt gestookt. Daarvoor is nog geen goede straf uitgevonden…

Sjoerd, (URL) - 07-07-’11 12:10
Di Mario

Ik ben voor… ehhh, voor vrijgeven. Dat geld kan beter besteed worden aan andere dingen. En laten we eerlijk zijn. Als iemand het wil gebruiken, doen ze het toch wel. ongeacht de prijs. Dat zie je maar aan de prijs van drugs, sigaretten, benzine…. en koffie las ik vandaag… pffff. 25 % duurder dan een jaar geleden.

Historisch besef bij de jeugd.. heel goed.. Alleen jammer dat ze dat dan ook niet vaak meekrijgen van hun ouders.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 07-07-’11 14:02
ollie

Zo’n getuigen uit de oudheid …. Daar wordt Ollie woest van van ergernis…

ollie, (URL) - 07-07-’11 17:41
rietepietz

Niet te geloven dat zo’n kei nog kapot gemaakt kan worden ,jammer ! Hij kán gemaakt worden hoorde ik maar dat gaat weer een flinke duit kosten !

Drugs zouden als alcohol en sigaretten ,voorzien van accijns , gewoon te koop moeten zijn in bijv. een apotheek ! Dat zal inderdaad een klap voor het criminele millieu zijn want wat moeten dié dan weer doen om een makkelijk cent te verdienen !

rietepietz, (URL) - 08-07-’11 16:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.