SlechtOke, ten eerste: boetes verhogen helpt niks.
We maken allemaal wel eens een foutje, en als we dan betrapt worden op een fout zijn we alleen duurder uit.
Er bestaat geen enkel persoon die nu extra op gaat letten omdat de boete duurder is geworden.

In Winschoten hebben ze van het centrum ooit eens zomaar een 30 kilometerzone gemaakt, maar als ik van huis vetrek denk ik daar nooit aan.
En als ik dan betrapt wordt dan maakt het niet uit of ik dan 54 of 93 euro moet betalen, hoewel dat laatste nog kutter is dan het eerste.

En ten tweede, alweer is dit een wetswijziging waarbij de arme mensen het zwaarder krijgen dan de rijke.
Voor de gewone arbeider met een arbeidersloon hakt zo`n bedrag er best in.
Voor het rijke lui stelt ook dit bedrag niks voor, die betalen gewoon en racen weer door.

De VVD, het CDA en de PVV zijn flink bezig om Nederland veiliger te maken hoor.
Denken ze.
En de kloof tussen arm en rijk vegroten, zoals de kiezer wil, zijn ze wel goed in.

Rene Woensdag 07 September 2011 at 12:00 am | | Smurf

veertien reacties

J@n.

Ik ben voor het Zweedse model, een percentage van je inkomen als boete betalen. Dat is eerlijker en als het erom gaat meer geld binnen te halen (en dat denk ik….) brengt het ook nog meer op.
Het idee is al eens op de tv geopperd, maar die grootverdieners van de tv vonden dat niet zo’n leuk idee.
Of dit in Zweden gebeurt weet ik niet zeker, misschien is het Finland, in ieder geval een scandinavisch land.

J@n., (URL) - 07-09-’11 01:11
Linda

Ik sluit me aan bij de vorige schrijver, ook volgens mij is Zweden die het systeem van boete’s gerelateerd aan je inkomen heeft, dat levert ook meer op voor de staatskas en dat lijkt mij beter te helpen dan wat ze nu weer aan het bedenken zijn….de kloof tussen arm en rijk word op deze manier groter en groter…………..

Linda, (URL) - 07-09-’11 06:31
Di Mario

zolang er rechts gestemd wordt in dit land. Gaat het model van Jan beschrijft niet door. Maar de meeste mensen hebben niet eens in de gaten dat ze zelf in overtreding zijn.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 07-09-’11 07:20
fotolog Albert y Mara

Het eeuwenoude principe René, de rijken worden rijker en de armen worden armer. Het idee van J@n kunnen wij wel onderschrijven. Nog een fijne dag toegewenst.
Let op onze fotolog zit nu bij Blogspot. http://albertymara.blogspot.com

fotolog Albert y Mara, (URL) - 07-09-’11 08:05
Redstar

Ik probeer me altijd aan de snelheid te houden, maar stipt 30 km riijden valt soms niet mee. Je zit er snel al een beetje boven, en dat weten die schurken in denhaag.
Maar wat zeur ik nu. Ik zie bijna nooit politie controleren op een 30 km zone.

Redstar, (URL) - 07-09-’11 08:14
ria

Ik krijg ook eigenlijk nooit boetes, dus aan mij wordt weinig verdiend. Het idee van J@n vind ik ook wel wat eigenlijk.

ria, (URL) - 07-09-’11 09:08
Gisella

Ik hou me meestal aan de snelheid, en als ik het niet doe word ik ook meteen afgestraft…Maar wat J@n schrijft het Zweedse model daar ben ik het ook wel mee eens. betalen naar wat je kan missen. Eigenlijk moeten ze dat met alles doen.

Gisella, (URL) - 07-09-’11 10:03
Chantal

Je zegt dat arm meer geraakt wordt hierdoor… in principe wordt NIEMAND geraakt hierdoor. Je moet je gewoon aan de limiet houden…

Chantal, (URL) - 07-09-’11 10:25
madbello

Nee, daar heeft de overheid schrijt aan inhoudelijke motiveringen. Regel is regel, hoe onterecht het ook is, als het maar de kas spekt.

madbello, (URL) - 07-09-’11 10:29
Daan

Is het in Zweden ook niet zo dat de meeste wegen ook 80 km wegen zijn? Hoorde van het initiatief van de 90 km/u club, ook niet slecht. Al dat gehaast, opeens mogen we 130 gaan rijden, waar slaat dat nu weer op? Omdat we het toch al deden? Getuigd maar weer hoe weinig ruggengraat de huidige regering heeft en met twee maten meet, als we toch zoveel gedogen, waarom dan de boetes omhoog?

Daan, (URL) - 07-09-’11 14:08
Bartacus

Eens. Rijke mensen merken niks van die 100 euro en karren vrolijk te hard verder. Hogere straffen , zoals in Zwitserland meen ik,. Kijken naar inkomen.

Bartacus, (URL) - 07-09-’11 14:43
frank-103

Het is ook dat ze ernstig zwakzinnigen dit soort bordjes laten plaatsen, daardoor staan ze op plekken waar deze niet horen, namelijk waar je gemakkelijk en veilig 50 kan rijden, zodat de gemiddelde automobilist dat ook doet. Dat levert straks wel veel geld op!

frank-103, (URL) - 07-09-’11 17:19
Terrebel

‘Ordnung muss sein!!” Waar en wanneer hebben we dat eerder gehoord? Hint: “Ausweis bitte!”. Nog een hint: één man had de absolute macht binnen zijn partij…:-(

Terrebel, (URL) - 07-09-’11 18:01
rietepietz

Het is natuurlijk wél zo dat niemand je dwingt om dit soort overtredingen te maken ,ergo…als niemand de fout in gaat heeft ook niemand last van die verhoging ! Feit is wél dat zo’n boete inderdaad beter inkomensafhankelijk zou kunnen zijn want nu kan iemand met geld zat dus makkelijk de regels negeren !

rietepietz, (URL) - 08-09-’11 18:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.