Xitterend

De beschermheilige van Winschoten, Sint Vitus, doet zijn werk ontzettend goed.

Zoals bekend beleven we deze zomer een kutzomer, de natste ooit gemeten.
En al die regen is natuurlijk funest voor buitenactiviteiten, en een beetje stad heeft daar nogal wat van.

Zo heeft Winschoten elk jaar in de zomer De Nacht van Winschoten, met onder andere een kersmis, een markt en optredende artiesten, en ondanks dat het die hele week regende was het die nacht kurkdroog en zelfs zwoel.

Een tijdje later was er het buitentheaterfestival Waterbei, en ook dat was na een natte week in een vrijwel geheel droog weekeinde.

Laatst speelde het Noord Nederlands Orkest aan de oever van het Oldambtmeer, ook op die ene zwoele zomeravond in augustus.

En nu is er morgen de welbekende Run van Winschoten, de honderd kilometer hardloopwedstrijd, waar overigens ook veel tien kilometer estafettelopers aan meedoen.
En ook deze week daalde er heel veel hemelwater neer, en nu morgen er aankomt laat de zon zich ineens zien en zijn de voorspellingen weer prima!

Ik heb er vertouwen in dat het met Adrillen ook wel goed komt.
Hoewel ik me niet kan herinneren hoe het de avondvierdaagse vergaan is, en is Metal Open Air wel verregend, maar hoe heilig Sint Vitus ook is, die heeft natuurlijk wel meer te doen ook.

Rene Vrijdag 09 September 2011 at 6:00 pm | | Smurf

acht reacties

J@n.

Dank den Heer want hij is goed sjingtarraraboem!;-))

J@n., (URL) - 09-09-’11 18:17
Sjoerd

Ik heb nog nooit zoveel water gezien als in mijn vakantie de afgelopen week.

Sjoerd, (URL) - 09-09-’11 19:51
Thérèse

Kan deze St. Vitus niet ook tegelijk in de adelstand verheven worden of misschien een lintje kr…..o nee, je bent tegen het koningshuis, nou ja, een soort beloning lijkt mij toch wel op zijn plaats. Een goede keus, deze heilige, slim van Winschoten.
Een pr…o nee, mag ook al niet, haha. Nou het beste dan maar, Renesmurf.

Thérèse, (URL) - 09-09-’11 20:03
Di Mario

Kunnen ze niet elk weekend wat organiseren bij jullie, want meestal is er dan mooi weer. ;-)

Love As Always
Di Mario

OT. De log ligt waarschijnlijk nog 3 weken plat. Tot die tijd hou ik lekker een internetvakantie. Ik zal af en toe nog online komen om her en der nog te reageren, maar niet elke dag zoals anders. Wanneer ik online kom zul je het wel merken.

Di Mario, (URL) - 09-09-’11 21:40
SUSKE

water genoeg in mijn regenput.
hier zullen we niet omkomen van de dorst.

SUSKE, (URL) - 09-09-’11 22:54
Marjolijn

Weer genoeg te doen, fijn dat het mooi weer is.
Fijn weekend.

Marjolijn, (URL) - 10-09-’11 07:45
Bart

Ik denk dat Vitus doet wat hij kan. Soms moet hij even rusten en tja… dan hebben de organisatoren even pech. Maar iedereen heeft recht op een moment van rust. Ook mister Vitus.

Bart, (URL) - 10-09-’11 11:56
rietepietz

Het was mij ook al opgevallen dat de mooiste dagen in deze zomer héél vaak in het weekend zijn gevallen .Een bof dus voor de werkende mensen ….. nou ja een déél van hen dan want er zijn natuurlijk ook mensen die regelmatig in het weekend moeten werken !

rietepietz, (URL) - 11-09-’11 20:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.