PaRtij vooR de vRijheid?

Nederland is geen islamitisch land en mag dat ook nooit worden. Toch zien we invloed van de islam hand over hand toenemen.

Met de opening van de eerste moskee in Nederland in 1955, kreeg de islam concreet vorm in onze publieke ruimte. Onder invloed van de snel groeiende moslimbevolking – in 2013 rond de 1 miljoen personen – is het aantal moskeeën fors toegenomen. Inmiddels telt Nederland er maar liefst meer dan 450. En dat zijn er veel. Heel veel. Wat zou het mooi zijn, een Nederland zonder moskeeën.

De PVV zegt daarom ook: genoeg is genoeg. Wat ons betreft komt er geen enkele moskee meer bij in Nederland. En tot die tijd in ieder geval nergens binnen de bebouwde kom.

Daar waar de komst van een moskee wordt aangekondigd onstaat vaak protest. En terecht, mensen willen geen islamitische tempel naast de deur. Behalve de praktische problemen die de komst van een moskee met zich meebrengt (overlast, verkeershinder en welstand) wordt ook het karakter van de wijk aangetast en ervaren velen dat de leefbaarheid afneemt.

Hulp van bange en politiek-correcte bestuurders hoeven mensen met bezwaren niet te verwachten. Door de bureaucratische rompslomp en onduidelijkheden hoe men een bezwaarprocedure kan beginnen, raakt men vaak ontmoedigd. En dat is zonde.

De PVV wil mensen met bezwaren daarom ondersteunen en ze enkele handvatten aanreiken in hun verzet tegen de komst van een moskee. De website mosknee.nl is daarom te raadplegen voor iedereen die tips wil op dit terrein, voorbeelden van bezwaarschriften zoekt en zich afvraagt of en waar anderen in verzet zijn gekomen. Ook zullen wij als PVV in de Tweede Kamer het kabinet steeds opnieuw confronteren met het verzet tegen de verdere islamisering en de bouw van nieuwe moskeeën.

Naast bruikbare tips, links naar voorbeelden en een stappenplan voor de eerste weken, kunt u ook aangeven waar bij u een moskee staat gepland waar u niet van bent gediend.

De juiste weg in procedureland kennen, tijdig bezwaar aantekenen en weten dat u niet alleen staat, zal helpen bij uw verzet.

De PVV zegt: MoskNee!


Boven de streep is niet mijn tekst, dat heb ik even gecopieerd van de website die onder het laatste woord gelinkt staat.

Vrijheid.

Nederland is ooit ontstaan door de tachtigjarige oorlog.
Daarvoor bestond Nederland uit allerlei gebieden, men ging samenwerken en samen vechten tegen de Spanjaarden.

Alles begon ooit met de Slag bij Heiligerlee, onder de rook van Winschoten.

Maar waarom oorlog voeren tegen Spanje, en was het wel specifiek tegen Spanje?
Nee, het draaide om het geloof.

Spanje was katoliek en vond dat iedereen katoliek moest zijn, het katolieke geloof is het enige geloof en de rest der geloven deugen niet, of iets van die strekking.

Ooit al had Bonefatius al moeite en moest zelfs het leven laten omdat men het opgedrongen geloof niet pikte.

Er zijn een miljard katolieken op de wereld, en die zijn allemaal fan van de Paus en vinden dat dat zo hoort.
Er zijn ook nog een hele hoop andere christenen die wel in dezelfde god geloven, maar niet vinden dat zoiets als een Paus er bij hoort.

Dat mag en dat kan en dat is zo.
Tenminste, als het toendertijd aan Spanje had gelegen waren u en ik allemaal fan van de Paus en kregen andersdenkenden geen voet aan de grond.

Gelukkig is na die tachtig jaar oorlog, met een pauze van twaalf jaar, besloten dat men zelf mag weten wat en hoe men gelooft.
Het katolieke geloof is niet verboden, nee, ook dat mocht.

VRIJHEID van godsdienst.
Men mag geloven wat men wil, op welke manier men wil, in wat voor gebouw men wil, mits men zich houdt aan de algemeen geldende regels.

En de Islam is ook een geloof en men mag dat geloven.

Dus ik snap niet dat een partij zich vrijheid noemt juist die vrijheid wil beperken.
De oorspong der Nederland om zeep helpend.
En wat levert het op?

Mensen tegen elkaar opzetten, met wat als doel?
Dat de moslims zich gaan bekeren of naar elders vetrekken?
Mja, en wat lost dat dan op?

Ik snap het niet, ik vind het eng en ik gun de moslims in Winschoten een eigen moskee...
Ik geloof zelf overigens alleen in Sinterklaas en de smurfen, zoiets verzin je namelijk niet.
Maar he, respect.

Als mensen geloven dat er wat is na de dood en dat ze zich moeten aansluiten bij gelijkgestemden, dan moet dat gewoon kunnen.
Alles voor de vrede, en de vrijheid.

Waarom kent blondkapsel geen liefde en enkel haat?
Kan iemand hem misschien eens stevig knuffelen?

Rene Vrijdag 25 Januari 2013 at 6:00 pm | | Smurf

acht reacties

Marjolijn

Hier heeft de pvv ook geprotesteerd tegen de bouw van een moskee, maar zonder resultaat want de bouw van de moskee is bijna klaar.

Marjolijn, (URL) - 25-01-’13 18:35
frank-103

Het wordt erg oppassen als hij ook een borstelige snor gaat kweken. Trouwnes, ik heb veel meer last van allerlei andere geloven, met die vervelende klokken op zondagmorgen. Gaan we die ook verbieden?

frank-103, (URL) - 25-01-’13 20:40
Sjoerd

Ik gun een ieder zijn geloof en geloof niet dat het ene beter of slechter is dan het andere. Ik ben boeddhist.

Sjoerd, (URL) - 25-01-’13 20:50
Linda

Het word tijd dat de PVV naar een onbewoond eiland vertrekt…..of eens wat zinniens gaat doen ipv dit gezeur, iedereen mag geloven wat hij wil en als daar een gebouw voor nodig is of dat nu een kerk is of een moskee, dat maakt niets uit, dat moet gewoon kunnen.

Linda, (URL) - 25-01-’13 21:31
lien

Ook al heb ik nog zo veel liefde in me, Geert W knuffelen gaat me echt te ver. Je hebt het mooi opgeschreven René.

lien, (URL) - 25-01-’13 21:32
jager

Ik heb buren met verschillende religies en geloof zelf in niks maar laat iedereen in zijn waarde.
PVV is geen partij maar de mening van 1 man die denk dat het daarmee beter wordt in Nederland maar daar is nog maar weinig meer van over….Binnenkort raakt hij zijn bewaking kwijt omdat niemand meer weet wie het is, hahahah

jager, (URL) - 25-01-’13 23:03
hanscke

Ik moet er niet aan denken dat de keuze op mij gevallen zou zijn dat blondkapsel zou moeten knuffelen.
Ik kan veel, maar DAT zou ik niet kunnen, terwijl het misschien wel een hele goede remedie tegen al die gekken denkbeelden zou zijn

hanscke, (URL) - 26-01-’13 15:21
rietepietz

Volgens mij kun je door de bewaking niet dicht genoeg bij hem komen om te knuffelen maar dit terzijde !
Van mij mag iedereen geloven wat hij/ zij vind zolang men mij ook die vrijheid laat .
Was vroeger het Katholieke geloof aardig dominant en dwingend , tegenwoordig is dat toch wel de Islam. Ik woon nu zelf niet meer in een gebied waar veel moslims wonen maar familie van me nog wél en die wordt toch vaak lastig gevallen omdat men de kledingkeuze van mijn schoonzus niet accepteert ,

rietepietz, (URL) - 27-01-’13 13:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.