De VPRO ontbReekt op Radio 2 en Radio5nostalgia...

Geachte VPRO

Ik vind het bijzonder spijtig dat de VPRO niet meedoet aan radio 2 en radio5nostalgia.

Oke, radio 2 is te commercieel geworden en de VPRO besloot toendertijd om daar niet langer aan mee te doen.
Men wilde eenvoudigweg niet verplicht worden Rene Froger te draaien...

En toch he, op radio 2 klinkt wel altijd nog Spijkers met Koppen van de VARA.
Een programma dat de VPRO ook wel zou kunnen maken, of Muziekcafe van de TROS, dat zou ook wel kunnen met een een VPRO draai.
Helemaal niet meedoen is meteen weer zo wegloperig.

En Radio5Nostalgia, een zender met alleen oude meuk die op de andere zenders niet meer standaard op de playlist staat, oke de VPRO geeft niks om hits en al helemaal niet de toplijsten uit vervlogen tijden.
Maar op de vrijdag klinkt daar wel elke week de Sandwich, van de AVRO.
Jacques Kloters draait zijn eigen smaak, presenteert op zijn eigen manier en laat veelal wereldmuziek horen maar ook jazz en alles wat hij maar wil.
Dit voorheen NPS programma, voorheen op radio2, zou zomaar een VPRO programma kunnen zijn.

VPRO coryfeeën als Jan Donkers en Roel Bentz van den Berg draaien nergens meer, en hebben ook geen opvolger, toch zouden die, net als Jacques, best prima passen op 5, echt.

En wat te denken over de KRO met Adres Onbekend, oke, daar is niks VPRO`s aan, maar de KRO kan wel zijn ei kwijt.
En ze doen zondags ook nog een uurtje op zeven regionale omroepen, ze zijn er dus echt mee bezig, lekker radioprogramma maken.

De KRO is de best bekeken publieke omroep van Nederland, maar maakt toch dit pareltje, dat kan en dat mag op 5, en daarna is er nog  Goudmijn!
Ook een programma waar heel veel zorg, tijd en liefde in zit, het is dan geen Ronflonflon of Borat of Nachtzustrers of Bergeik of Binnenland 1, maar al die VPRO programma`s hebben nog altijd geen opvolger...

Nee, ik vind het een beetje jammer dat de VPRO zich zo terugtrekt op 6 en zo, en veelal in de late avonduren.
Ik zou tijdens mijn werk best wat VPRO binnen willen krijgen.

Op 3FM past de VPRO zich ook aan, en best veel ook, met zoveel hits, maar toch is de VPRO wel zichzelf gebeleven op 3FM, het springt er echt uit!
En dat moet ook kunnen op andere zenders!

Als de AVRO, KRO, TROS en VARA zichzelf kunnen zijn moet de VPRO dat ook kunnen, en willen!
Nou ja, op zich geniet ik gewoon van die andere omroepen maar vindt tevens dat de VPRO zich er ook weer tussen moet smurfen!

Ik verwacht niet echt een reactie, maar wou dit toch even laten weten.

Vriendelijke groeten, Renesmurf, Winschoten.

Rene Vrijdag 01 Februari 2013 at 6:00 pm | | Smurf

zeven reacties

Marjolijn

Jij bent je eitje ook weer kwijt…!!

Marjolijn, (URL) - 01-02-’13 18:17
די מריו

Ik durf het niet te zeggen Rene, ik luister te weinig radio daarvoor. Ik draai meestal gewoon wat op mijn pc staat of eventueel hebreeuwse zenders. Heb je die al eens geprobeerd ;-)

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 01-02-’13 20:16
jager

Ik ben geen luisteraar dus kan er zoiezo weinig over zeggen. Heb gisteren voor het eerst weer even radio geluisterd in de trein maar dat doe ik echt maar weinig…

jager, (URL) - 01-02-’13 20:51
frank-103

Ik zet meestal een zender aan met wat ik gezellige muziek vind, zoals 538 of een van de andere 10 zenders die zijn voorgeprogrammeerd in de auto. Of er moet voetbal op de radio zijn, dan zet ik radio 1 aan. Als er teveel gekletst wordt dan gaat de cd speler aan, en dat is dus bijna altijd. Jouw opmerkingen over al die zenders vind ik allemaal wel grappig om te lezen, ik luister er zelf echter nooit naar!

frank-103, (URL) - 01-02-’13 22:48
lien

Mooie brief! Ik luister de laatste tijd te weinig radio. Meestal alleen op zaterdag. Maar wel leuk dat die programma’s als de sandwich (vroeger op zondag luisterde ik daar wel naar) en adres onbekend (vrijdagochtend in de tijd dat ik in Groningen woonde en jong was, rond de 20) nog bestaan.

lien, (URL) - 02-02-’13 11:53
hanscke

Het vreemde is dat ik niet zo VPROminded ben, maar de radioprogramma’s die jij achter elkaar noemt, daar ben ik ook een uitgesproken fan van

hanscke, (URL) - 02-02-’13 12:58
rietepietz

Ik ken de programma’s waar je het over hebt helemaal niet , ik luister nauwelijks radio !

rietepietz, (URL) - 02-02-’13 16:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.