Question deR Questions

Waarom weblog jij?
Of, waarom heb je een weblog?

Als iemand me dat vraagt leg ik het maar al te graag even uit.
Hoe lang we thuis al internet hadden weet ik niet meer precies, ik weet wel dat ik dat inbellen niks vond en dat internet meer iets was van mijn broer.
Op zich was ik wel geintereseerd, en dat begon pas echt in 2003.

Inbellen hoefde niet meer, en we hadden een tweede computer in de huiskamer.
(nummer 1 op mijn broers kamer, vanzelfsprekend)

Ik werd tijdelijk winterwerkloos en de VPRO en Wim de Bie deden meer en meer aan internet.
Dus toen ging ik in de ochtenduren wel eens eventjes kijken.
Uurtje per dag.

Daarna eten, boodschapje, wandelen, kippen, koffie, radio luisteren enzovoort.

Toen besloot mijn broer dat hij het huis uit ging.
En ik kon kiezen, internet behouden, of opzeggen?
Ik koos het laatste en nam een eigen computer en ging dagelijks het web op.

Ik ontdekte meer en meer en kwam op een dag bij een website over cultuur.
Cultonline, of zo, en aldaar bij de links zag ik Sudesh.

Een weblog.
Leuke korte, rare stukjes, recht uit het hart!

En, er kon op gereageerd worden!
En dat deed iemand onder de naam René.
De naam was aanklikbaar en ik kwam op een ander weblog!

Wat leuk zeg!
En men leest elkaar, men kent elkaar, men is geintereseerd in elkaar, men begrijpt elkaar en men reageert op elkaar!

Leuk, ik hoefde zelf geen weblog, nee, zeg, stel je voor, haha.
Maar her en der een reactie plaatsen, dat vond ik leuk.

Toen al reeds bedacht ik RenéSmurf, want achternaam hoeft niet en René bestond al.

Op een dag, op de website van Rene, Renesite, stond een link naar KANTOOR.
En KANTOOR was bedacht door Marmod, een andere weblogster, en op kantoor kon alles en iedereen meedoen, alleen even aanmelden en klaar!
KANTOOR was een weblog voor en door allemaal webloggers die speelden dat ze samen op kantoor zaten.

Ha, leuk, mij werd uitdrukkelijk gevraagd mee te doen.
En we msnden en zo.
En ik mocht een gastloggen toen de broer van René, Mark op schoolkamp ging.

Gastloggen is iemand anders laten loggen, voor de leuk, of bijvoorbeeld als men op vakantie is.

Dus naast loggen op KANTOOR nu dus gastlogjes op DJ-Mark.nl

Iemand van kantoor, ene Ronald, of Roland, maakte een gratis blogspotsite voor me aan.
Leuk zeg, een eigen weblog!
Ha, na Mark zijn reis begon ik op eigen log, en al snel groeide mijn populairiteit!

Ik bleef vrienden met Mark en René en zij hielpen me met een eigen domein.
Zo werd Renesmurf.nl dus geboren.

Ja, en dan vertel ik dat en overdenk ik het eens.
En dan besef ik dat dit niet het antwoord is op de vraag.
Dit is hoe het ontstaan is, en niet het waarom.

Goh, ik weet het zelf eigenlijk niet eens.

Waarom weblog jij?
Of, waarom heb je een weblog?

Rene Vrijdag 08 Februari 2013 at 12:00 am | | Smurf

zestien reacties

Sjoerd

Ik heb reeds heel lang een weblog, eerst als V@nM@n, en toen ik uiteindelijk de Van verkocht had als bVision. Ik vind het gewoon leuk om virtuele vriendschappen op te bouwen via het web. Lekker lezen en reageren en zelf ook die mogelijkheid aanbieden. Diverse bloggers heb ik ook al in real life ontmoet.

Sjoerd, (URL) - 08-02-’13 07:29
די מריו

Belangrikste is dat ik het leuk vind. Daarnaast is het ook weleens makkelijk in de tijd dat fb nog niet zo populair was om foto’s over vakantie en dergelijke aan een grote groep mensen te laten zien zonder dat je ze allemaal hoeft te mailen. Verder is de interactie tussen verschillende loggers ook leuk om erin te zitten.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 08-02-’13 07:42
zuster_klivia

Leuk, dit verhaal, de achtergrond.

Ik begon in 2004, na mijn scheiding. Ik had sterk de behoefte eea van me af te schrijven. Na een blog te hebben gehad bij blog2blog, verhuisde ik samen met Evert (die ik daar heb leren kennen) naar blogger. Ik nam daar een afgeschermd account, er waren 10 lezers denk ik. Dat heb ik zo eens een jaar of 2 gedaan en toen ben ik openbaar gegaan. Ik vind de interactie met mensen die ik helemaal niet ken, geweldig. Ik waardeer alle reacties, vind de steun die ik soms ontvang hartverwarmend, de lol die ik met ze heb ook. Het is een waardevol contact met de wereld, met andere mensen.

zuster_klivia, (URL) - 08-02-’13 07:46
Marjolijn

Het belangrijkste is dat bloggen gewoon leuk is.
Het is vooral ook leuk om virtuele vriendschappen op te bouwen en reakties terug te krijgen.

Marjolijn, (URL) - 08-02-’13 08:19
Redstar

Ik ben gaan webloggen toen ik mijn auto-ongeluk had gehad. Daarvoor had ik al een computer en internet. Ik heb de tijd meegemaakt dat het inbellen net mogelijk was. Dat vond ik ene geweldige tijd. Nieuwe dingen gingen voor me open.
Ik logde eerst bij een web-log dienst. Daarna in 2005 ben ik naar mijn eigen host verhuisd.

Redstar, (URL) - 08-02-’13 09:12
Chantal

Ik blog vooral om dat ik het zelf leuk vind…

Chantal, (URL) - 08-02-’13 10:12
Linda kwakernaat

Inbellen tja wat een drama was dat!
Kostte ook nog eens klauwen met geld
Bloggen doe ik al heel lang, ben begonnen op .punt.nl
Later via Patrick, en nu met een eigen domeinnaam
Waarom ik blog? Gewoon omdat ik dat leuk vind

Linda kwakernaat, (URL) - 08-02-’13 15:18
ada

Ik ben met bloggen begonnen om m’n hobby fotograferen te delen.
Nu doe ik het ook nog eens voor het gezellig iedere dag even te buurten bij deez en genen.
Uiteraard vind ik bezoek aan mijn site ook heel erg leuk.
Kortom bloggen is LEUK

ada, (URL) - 08-02-’13 15:31
rietepietz

Ik ben er ingerold doordat een andere blogster op háár blog een pagina voor mij aanmaakte omdat ze me zo leuk vond schrijven in de reacties . Na enige aandrang maakte ik een eigen blog aan omdat het volgens haar écht iets voor mij was !
Ze had gelijk, ik vind het schrijven leuk maar er moet een réden zijn om te schrijven en een blog is een goede reden .Behalve dat ben ik gek op de interactie die er is als je , zoals ik , reageert op alle geplaatste reacties !

rietepietz, (URL) - 08-02-’13 17:46
lien

Ik ben gaan bloggen nadat mijn zusje een blog voor me had aangemaakt in de periode dat ik behandeld werd voor kanker. In eerste instantie deed ik het om familie en vrienden op de hoogte te houden. Van lieverlee is het toch een soort hobby (lees: verslaving) geworden. Ik heb al jaren een trouwe groep reageerders. Héél erg leuk (en af en toe dient zich een nieuwe aan, ook heel leuk en welkom). En ik vind het ook superleuk om anderen te volgen in hun beslommeringen.

lien, (URL) - 08-02-’13 19:44
Mark

Het blijft mooi om dat allemaal te lezen zo in het verleden ;-) en nu ben je zelf ook het buis uit en log je zelf nog steeds

Mark, - 08-02-’13 20:15
hanscke

Ik ben door mijn dochter op het spoor gezet. Ik houd van schrijven en ik was heel idealistisch, ik wilde een paar columns per week over actuele onderwerpen die mij raakte schrijven. Het heeft toch iets anders uitgepakt.

hanscke, (URL) - 08-02-’13 21:53
Leibele

Mijn broer Mannie logte en op een zeker moment vroeg hij me of ik bij hem gastlogjes wilde schrijven. En zo ontdekte ik het loggen. Het beviel me en ik besloot om zelfstandig te gaan loggen..Recentelijk was ik er mee opgehouden maar…ik miste het.

Leibele, (URL) - 08-02-’13 23:50
Linda

Wat een vraag, een die zo makkelijk lijkt, maar ook heel moeilijk kan zijn, ik vind loggen leuk en ook al veranderd er veel door de jaren heen en log je wel eens wat minder,het hoort bij me en ik pak iedere keer de draad weer….daar komt bij dat je door het loggen contacten waar vriendschappen uit voortvloeien en dat maakt het loggen heel speciaal en heel waardevol.

Linda, (URL) - 09-02-’13 02:52
frank-103

Vertellen over mijn hobbies, dat vind ik leuk aan bloggen. Maar eerlijk gezegd ben ik dat zo nu en dan ook wel zat. Maar stoppen is nog niet gelukt.

frank-103, (URL) - 10-02-’13 00:00
Henry

Omdat het leuk is en je andere mensen leert kennen. Totaal verschillende mensen, die ver uit elkaar wonen maar waar je toch een band mee opbouwt. Al moet ik toegeven dat ik de laatste maanden wat minder actief ben door omstandigheden. Toch probeer ik het contact te houden. Dan maar wat mindere frequent. Dat zal iedere blogger wel eens overkomen. ;)

Henry, (URL) - 10-02-’13 02:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.