Op

Ik woon boven een kaaspakhuis, en heb daarom besloten om alle mogelijke soorten kaas te eten, en ik werk ze pond per pond af.



Ik heb een lijst gevraagd en gekregen met een veertigtal soorten, en de nummer 1 van die lijst is reeds op.
Ik schaaf er namelijk plakjes en van en gebruik die als broodbeleg voor mee te nemen naar mijn werk om aldaar te nuttigen.

En de nummer 1 van de lijst is JONG, en betreft dus een pond jonge kaas, Goudse.
Ik geef hem een tien, want dat is wat ik nu al twintig jaar eet.

De nummer 2 van de lijst is JONG BELEGEN, en die geef ik ook een TIEN.
Ik proef niet echt verschil, ook erg lekker dus.

Ja, ik eet er al een weekje van, zo oud is bovenstaande foto ook.
En nummer 3 komt dan vanzelf wel een keer voorbij, ook als ik er al een weekje van eet.

Rene Dinsdag 05 Maart 2013 at 12:00 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

vijftien reacties

curieuzeneuzemosterdpot

hmmm .. kaas!

zitten er ook franse kazen tussen?
belgische, mss?

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 05-03-’13 01:12
zuster_klivia

Van die jonge kazen, das niet mijn kopje thee. Ik houd van de oude soorten, met meer pit. Die komen vanzelf langs, ik heb geduld :)

zuster_klivia, (URL) - 05-03-’13 06:54
Marjolijn

Kaas….altijd lekker. Maar liever een beetje meer belegen of oud.
Die hebben nog meer smaak.

Marjolijn, (URL) - 05-03-’13 07:40
די מריו

Jong verlegen heb ik meestal ja. Heerlijke smaak. Maar ook andere vind ik niet te versmaden. We zijn echt een kaasland.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 05-03-’13 07:48
ada

Mmmm lekker een boterham met kaas of een stukje uit het vuistje.
Iedere keer een andere smaak spreekt mij wel aan.

ada, (URL) - 05-03-’13 09:02
Daan

Krijgen we ook nog een wat uitgebreider jury rapport? De eerste twee kazen van de 40 een tien geven, wat als er nu een kaas tussen zit die echt nog lekkerder is?

Niet alle kaas is ook lekker op brood, beter in blokjes, met of zonder mosterd :)

Daan, (URL) - 05-03-’13 09:53
Henry

Ik eet niet anders dan kaas! Een echte kaaskop dus! ;) En eigenlijk altijd Milner 30+ kaas! Heerlijkkkkk..

Henry, (URL) - 05-03-’13 12:07
Albert y Mara fotoblog

Voor een heerlijk blokje oude kaas kan je mij midden in de nacht wakker maken.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 05-03-’13 16:47
Renesmurf

Nee.

Renesmurf, (URL) - 05-03-’13 16:59
ria

Ja jong belegen is ook erg lekker, al heb je daar ook al veel verschillende soorten in natuurlijk, maar ik begrijp dat je je houdt aan wat je buurman in huis heeft.

ria, (URL) - 05-03-’13 18:21
Sjoerd

Ik zou beginnen met een limburgs kaasje, maar of je dat een week in de koelkast laat liggen weet ik nog zo net niet.

Sjoerd, (URL) - 05-03-’13 21:09
Theo

Ik haal wel eens een stuk kaas met italiaanse kruiden op de markt. Die staat bij mij, na de jong belegen en de panpan, op nummer 3

Theo, (URL) - 05-03-’13 21:34
Leibele

Steevast oude kaas, wel wat lastiger te snijden met zo,n kaasschaaf maar ja.

Leibele, (URL) - 05-03-’13 22:27
Linda

Als ik een foto zie van een stuk kaas, als dit dan krijg ik gelijk zin in een stuk kaas. Ik ben benieuwd wat je doet als je een kaas totaal niet lekker vind…..

Linda, (URL) - 05-03-’13 23:30
rietepietz

Aan deze kazen kun je weinig bult vallen maar bij soorten die je vreemd zijn zou ik toch niet meteen een pond nemen, als het je niet smaakt is een pond bést veel!

rietepietz, (URL) - 06-03-’13 14:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.