Winschoten

Dit beeld staat ergens in Winschoten, maar niet erg in het zicht en pal in het centrum.Het staat voor de ingang van een gebouw wat daar ooit neergezet is, en jarenlang ook gebruikt is, als school.En nu zullen er wel kunstenaars in huren of zo, weet ik ook niet allemaal precies.In Winschoten staan een aantal etalages leeg.
Dat is normaal, dat komt overal voor.
Het staat leeg tot een nieuw bedrijf er in kruipt.
En tot die tijd mag er dus kunst in staan, een project om leegstand minder pijnlijk te doen lijken.Dit is eigenlijk een rotonde, maar draagt toch de naam plein.Ja, ik keek er ook raar van op!Ik neem aan dat de andere wieken er afgehaald zijn voor het onderhoud.Geen idee wie die Jakob was en waarom dit een plein genoemd wordt.
Feit is wel dat hier eens vijf flats stonden en nu nog drie, en op deze plek stond ook eens eentje.Ik keek er zo raar van op, lopend door de winkelstraat met veelal kledingwinkels en dan ineens een subway, zomaar ergens in Winschoten.Oke, klein beetje wazig, wellicht klein beetje bewogen wegens bibberkou, en ook al een klein beetje schemerig, en dan met die lichten aan binnen, dat gaf de doorslag tot het plaatsen.jaja, welke foto is het nou waard om iets over te zeggen?
En laat dat aub niet na.

Rene Zaterdag 09 Maart 2013 at 12:00 am | | Smurf

zestien reacties

curieuzeneuzemosterdpot

ik vind het een goed idee om kunst te plaatsen in leegstande panden. o die manier komt kunst dichter bij de mensen.

ja, je laatste foto heef ‘het’! het zit vol sfeer!!

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 09-03-’13 00:33
Henry

Lekker rustig in de Subway. Laat die kunst maar zitten. Ik vind het niets. Niet mijn smaak van kunst .. ;)

Henry, (URL) - 09-03-’13 01:21
Marjolijn

Ja, ook de wieken van een molen hebben ooit onderhoud nodig.
Dan kunnen ze straks weer volop draaien.

Marjolijn, (URL) - 09-03-’13 06:31
SUSKE

dat beeld van die bizon is indrukwekkend.
de onderste foto is heel erg sfeervol.
ik houd het dus bij die laatste.

SUSKE, (URL) - 09-03-’13 07:52
Redstar

Hier in Zeeland ook veel leegstand ja. Opvullen met kunst is best een goed idee.
Dan staan de gebouwen er niet voor niets.

Redstar, (URL) - 09-03-’13 09:04
ada

De molen met nog maar 2 wieken is wel grappig om te zien. Bij de sub-way kun je lekkere broodjes eten. Maar de laatste foto met de lichten heeft wel veel aantrekkingskracht.

ada, (URL) - 09-03-’13 10:39
frank-103

Die bizon is wel bizon-der! Zoiets heeft vast niet echt in Winschoten rond gelopen.

frank-103, (URL) - 09-03-’13 12:51
karel

net als U zegt bij mij
tijden verandert en dus ook de omgeving , waar dan ook

karel, (URL) - 09-03-’13 14:39
Sjoerd

de jagers van podhale hebben ervoor gezorgd dat ik op internet ben gaan zoeken hoe die hier terecht kwamen… Die foto heeft mij dus het meeste aangesproken.

Sjoerd, (URL) - 09-03-’13 15:25
Marylou

Mooie serie waarvan de bizon me het meest aanspreekt.Heel goed voorgesteld .Zag ze ooit met honderden in kudde lopen in Yellowstone

Marylou, (URL) - 09-03-’13 19:38
Patrick

De Subway moet je maar snel eens gaan eten! Mijn favoriet is de Italian BMT. Heerlijke broodjes daar.

Patrick, - 09-03-’13 22:33
Grietje

Jeetje… die molen. Ik hou van molens. Maar ze moeten wel ‘heel’ zijn :)

Grietje, (URL) - 09-03-’13 23:35
Linda

Wat een vreemd beeld op die eerste foto, past totaal niet in de omgeving, hier zie je ook vaak leegstaande panden gevuld met kunst, dat vind ik wel leuk. De subway heeft heerlijke broodjes, de moeite waard om eens heen te gaan.

Linda, (URL) - 10-03-’13 00:26
hanscke

Ik ga voor de laatste. Een subway hoeft voor mij niet. Ik vind dat eten vies.

hanscke, (URL) - 10-03-’13 12:17
rietepietz

Ik weet niet veel van molens maar het lijkt me niet helemaal onmogelijk dat de wieken twee aan twee in de lenge aan elkaar zitten en hier dus over elkaar heen geschoven in de dezelfde stand staan. Maar dat kan dus evengoed grote onzin zijn.;-)

rietepietz, (URL) - 10-03-’13 14:27
Thérèse

Ik vind die draak wel heel erg leuk. Zo iets zie j niet vaak in een etalage. Maar… ik mis Quandy bij de serie.

Thérèse, (URL) - 10-03-’13 21:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.