ApRil

Ik heb besloten dat ik de maand april, meteen maar bij deze, uitroep tot de maand van de oude foto`s.
Ik heb nog een boel mappen met nog meer boel foto`s daarin, allemaal wachtend tot die ene dag dat ze het internet opmogen.
En vandaag deed ik deze greep.Wat u nu allemaal ziet is vandaag de dag niet meer als dusdanig zichtbaar.Dit bankje in het aloude Maintebos is in geen velden of wegen nog ergens te bekennen, of heb ik dat mis?Heel lang stond er een pandje pal naast de Winschoter Toren, op een gegeven moment brande het pandje af en werd het razendsnel herbouwt, alsof er niks gebeurd is.Zou dit dan de kantine zijn van de ijsbaan,postduifvereniging toendertijd?
Of wellicht een schoolgebouw in Winschoten Plan Zuid?Het oude hertenkamphuisje en duiventil, beide in vlammen opgegaan, en tegenwoordig een beter hek.Dit honderd jaar oude pandje was zeer ernstig in verval en eigenlijk wel een wrak, dat dienst deed als opslag, tot de brand die het deed verwoesten en het Marktplein voorzag van een klein bijpleintje.Het voormalig Joodse schooltje naast de voormalige Sinagoge staat er nog steeds hoor.|
Alleen zijn de twee zijramen ondertussen zo totaal weggerot dat ze maar helemaal dichtgemetselt zijn.En ook het prachtige station van Winschoten staat nog steeds hoor, pas onlangs zelfs helemaal gerenoveerd naar de oude stijl, waarbij het jaren 60 plateau alhier inmiddels gelukkig is verwijderd.En zo ziet u een tiental foto`s die vandaag niet gemaakt hadden kunnen worden.Zo ziet u maar weer, knip maar wat vrolijk in het rond, later zal blijken dat ze toch iets unieks hebben vastgelegd.
En gaarne iets zeggen over welke foto leuk is en zo, en welke niet en waarom en alles.

Rene Zaterdag 06 April 2013 at 12:00 am | | Smurf

dertien reacties

curieuzeneuzemosterdpot

‘t is een wereld van komen en gaan, eh? :-D

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 06-04-’13 00:41
Marjolijn

Wie wat bewaard heeft wat, je kunt altijd terug kijken op wat er niet meer is of al lang weer veranderd is.
Sneeuw hoeft nu echt niet meer voor mij.

Marjolijn, (URL) - 06-04-’13 05:40
karel

mogge Rene
ja veel gaat
of vergaat
andere zaken blijven
al zouden er van mij ook mogen gaan
ik als fietser ga voor foto 1
maar de sneeuw mag je houden
wens je een fijn weekend

karel, (URL) - 06-04-’13 07:19
Sjoerd

Die foto van het station moet je in de herhaling doen met een foto zals het nu is. Lijkt me erg interessant.

Sjoerd, (URL) - 06-04-’13 07:59
Redstar

Tja, oude foto’s vertellen ook een verhaal. En als je er zoveel hebt te delen waarom niet.

Redstar, (URL) - 06-04-’13 09:13
SUSKE

Toon er maar veel, ik zie graag zulke foto’s

SUSKE, (URL) - 06-04-’13 16:29
Thérèse

Dat oude half ronde bankje, dat vind ik zo mooi! En
ik heb nu het plan meteen opgevat om iets te fotograferen voordat het afgebroken wordt, want vaak denk ik: “Wat stond hier nu eerst?” En dan weet ik het absoluut niet meer.

Thérèse, (URL) - 06-04-’13 20:02
Han

Toch wel leuk die losse plaatjes, ik blijft er ongemerkt langer naar kijken dan oorspronkelijk de bedoeling is, zoekend naar een diepere verbondenheid onderling?

Han, (URL) - 06-04-’13 22:27
rietepietz

Jammer dat het bankje verdwenen is , leuk model !
Gelukkig dat het station slechts gerestaureerd werd en niét gemoderniseerd , hier in de randstad verdwijnen steeds meer karakteristieke oude stations om vervangen te worden door moderne wanproducten !

rietepietz, (URL) - 07-04-’13 18:39
Linda

Leuk zo’n serie van dingen die er waren en er niet meer zijn, of die veranderd zijn…zo heb je geschiedenis in handen waar van je niet wist dat het geschiedenis zou worden op het moment dat je de foto maakte. Ik vind dit altijd erg leuk om te zien

Linda, (URL) - 08-04-’13 00:34
Albert y Mara fotoblog

Ik sluit me bij Sjoerd aan. Maak eens een item, station Winschoten TOEN en NU.
Als treinliefhebber maak je mij daar blij mee. Dag René. Groeten Albert

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 08-04-’13 02:04
Leibele

En dan te bedenken dat het joodse gebedshuis, de sjoel, er al sinds 1854 gewoon daar staat.. Toch is het de tweede synagoge. Het ziet er best wel gezellig uit. Ze zien er meestal uit, onherkenbaar zolang je het naambordje leest.

Leibele, (URL) - 08-04-’13 18:49
Henry

Leuke foto’s en mooie afsluiter. Heb alweer zin in het eerste voorjaarsfestival Rib & Blues in Raalte met de Pinksterdagen! .)

Henry, (URL) - 08-04-’13 23:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.