Naar het ScheepvaaRtmuseum

Onlangs was ik een lang weekeinde naar Amsterdam, en bezocht aldaar museums die ik eerder bezocht heb waarna de de deuren sloten voor een jarenlange verbouwing.

Zo ben ik nu dus naar het Scheepvaartmuseum geweest, waar ik ook op dit schip was waar ik dus jaren geleden ook al eens op ben geweest.
Prachtig ding.De binnenplaatst is overdekt, dat is dan lekker droog en warm, niet echt fraai.En het is ook niet fraai dat ik een polsbandje moest dragen en dat wilden ze steeds zien ook als ik ergens binnen wilde.Onderweg er naar toe liep ik langs deze oud uitziende muur en een lelijk wit bouwwerk er achter.En op zich vind ik dat ook wel wat hebben.Wat doet mijn burgemeester daar nou?Wat zo heet mijn burgemeester!Dat ik zomaar de naam van mijn burgemeester op een busje zie, toevallig.Wie van camping Zeeburg afkomt en de brug opklimt om het AmterdamRijnkanaal over te steken komt langs deze verrotte woonboten, geen gezicht.Op veldje B sliep ik dit keer, ik heb alle veldjes al gehad.Voor vandaag sluit ik even af in Winschoten Zuid, waar dit standbeeldje toch maar altijd staat te staan he, waar ik ook ben.En nu bent u weer aan het woord, zeg het maar!

Rene Zaterdag 22 Juni 2013 at 11:00 pm | | Smurf

veertien reacties

oma

Ha Rene,

Het scheepsvaartmuseum is niet zo heel mooi meer op sommige plaatsen na de renovatie.
Amsterdam en woonboten, twee handen op een buik.
Gezien de temperaturen verbaast de sneeuw me niet, maar het was gelukkig winter. oma

oma, (URL) - 22-06-’13 23:35
Leidse Glibber

Het standbeeldje staat met zijn armen open om je weer te ontvangen in je eigen stad.

Leidse Glibber, (URL) - 23-06-’13 00:00
Leibele

Als kind was ik zeer regelmatig te vinden in het Scheepvaartmuseum. Maar het was toen nog in de Lairessestraat, niet ver van het Concertgebouw.. Het was in die tijd dat Piet Hein en michiel Adriaanszoon de Ruiter nog echte zeehelden waren. Nu weten we gelukkig beter.

Leibele, (URL) - 23-06-’13 11:31
ria

Ik vind het wel wat schilderachtigs hebben, die woonboten.

ria, (URL) - 23-06-’13 11:40
francky

oude lelijke gebouwen trekken steeds mijn aandacht. ze hebben inderdaad iets.

francky, (URL) - 23-06-’13 12:30
Zo simpel is dan geluk

Ik ben toen ik heel klein was wel eens in het scheepsvaartmuseum geweest. Maar ik kan me er eigenlijk vrij weinig van herinneren.

Zo simpel is dan geluk, (URL) - 23-06-’13 12:55
Linda Kwakernaat

jee die rotte woonboten, zij die nog bewooond?

Linda Kwakernaat, (URL) - 23-06-’13 15:48
lien

Ik wil er echt nog eens een keer naar toe naar dat Scheepvaartmuseum. En je oog viel op een bekende naam…

lien, (URL) - 23-06-’13 21:46
karel

zo was het al toen ik daar vlak bij woonde tussen 1953 3n 1966 , woonden we naast de Schellinwouder Breek in Tuindorp Nieuwendam , moet je nu kijken pppfffttt vreselijk

karel, (URL) - 23-06-’13 22:22
Sas

leuke foto’s! Ik wil er ook eens een keertje naar toe :)

Sas, (URL) - 24-06-’13 07:42
Thérèse

Ja, ik ga ook weer eens naar dat vernieuwde Scheepvaartmuseum, ondanks de armabndjes. Wat is dat nu weer voor flauwekul? Een hartstikke leuke reportage, Renesmurf. Ik heb er van genoten. En dan ook nog de naam van de burgemeester te zien. Dat kan geen toeval zijn, haha!

Thérèse, (URL) - 24-06-’13 13:06
rietepietz

Foto twee lijkt wel de binnenplaats van een gevangenis , en toch maakt het wel een mooi plaatje !
Een polsbandje is in ieder geval minder erg dan een enkelband om nog even bij het gevangeniswezen stil te staan;-)

rietepietz, (URL) - 24-06-’13 13:17
Mirjam Kakelbont

Prachtige foto van het schip! Maar die tweede foto: laat ik nou ook gedacht hebben aan een gevangenis. En een muur uit 1829 is inderdaad wel oud. Daar zou ik het mijne wel van willen weten.
Maar vertel eens: had je het zo koud op het veldje dat het je aan winterse omstandigheden liet denken :-)
Wel een apart beeld!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 24-06-’13 18:16
Albert y Mara fotoblog

Een afwisselende reportage René. De laatste foto bracht mij wat verfrissing vanwege de warmte hier.
Op die rotte woonboten, wonen daar nog mensen ;-) ?
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 25-06-’13 00:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.