ZeeR zekeR

IS HET ETEN VAN VLEES UIT DE SUPERMARKT VEILIG?

Dat is een stelling in een tv programma en dan mag iedereen overal zijn mening geven en ik doe dat hier.
Dit keer is de stelling een vraag.
En wel een hele merkwaardige vraag.

Natuurlijk is het veilig.
Al ons voedsel is veilig.
Alles wordt gekeurd en moet aan eisen voldoen, en de normen worden waar nodig wel eens bijgesteld.

Helaas komen er wel eens schandalen voor, en in die zin zou je niet kunnen garanderen dat het allemaal even veilig is.
Mja, en plofkippen en antibioticakoeien en massaproductie en dierenwelzijn en wat voor gedoe er allemaal nog meer is.

Nee, de twijfel slaat toch toe.
Vooralsnog durf ik alles wel te eten, en mocht ik daar ziek van worden dan zal ik mijn mening bijstellen.
Als het te laat is.

Rene Woensdag 09 April 2014 at 10:22 pm | | Smurf

negentien reacties

Hans

Ik eet geen meer omdat ik er ziek van wordt, nu alleen verse groente. Hans

Hans, (URL) - 09-04-’14 23:44
Terrebel

Voor alles geldt: zelf opletten helpt! Dus kijken naar de ingrediënten op de verpakking van voedsel. Allergisch voor pinda’s? Eet niets met pinda’s er in. Ben je blind? Neem dan de trein naar het werk en niet de fiets… Helaas vinden steeds meer mensen dat de overheid wordt betaald om voor hen na te denken maar steeds minder mensen lijken nog te weten dat zij dat zelf ook prima kunnen.

Terrebel, (URL) - 09-04-’14 23:52
boerin zonder naam

Voorheen was en werd alles door de overheid hier in Nederland gekeurd. Er wordt echter overal op bezuinigd en beknibbeld, zodat er te weinig personeel is en er nu steekproeven genomen worden. Er schiet dus ook wel eens wat tussen door zeker bij die sjacheraars van slachterijen, die met goedkoop vlees veel geld willen verdienen. De meerderheid doet het goed hoor, maar er zitten één of twee knoeiers tussen en die verpesten het voor de rest.

boerin zonder naam, (URL) - 10-04-’14 04:42
Marjolijn

Het meeste zal wel veilig zijn.
Het is alleen de vraag of je eet wat je koopt.
Is rundvlees wel rundvlees, en zit er niet van alles doorheen.

Marjolijn, (URL) - 10-04-’14 05:17
John

Ik denk dat het het veiligst is om alles vers te eten. Dat doen we hier dan ook. Voorverpakt en voorbereid voedsel komt er hier niet in.

John, (URL) - 10-04-’14 09:07
klaproos

ik ben zó ver inmiddels Ren;é dat ik alle vlees zou willen boycotten,
we hebben het niet nodig en het veroorzaakt heel veel leed,
ik zeg,: geen vlees meer eten..

klaproos, (URL) - 10-04-’14 09:44
Di Mario

Het leven en daarbij het eten is veel veiliger geworden de laatste tig jaren. We zijn niet voor niets veel ouder aan het worden dan vroeger. Oke, we kunnen ook meer ziektes beter maken. Ik kijk voornamelijk zelf wat ik wil eten. Er blijft ook nog wel iets van zelf verantwoordelijkheid.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 10-04-’14 09:45
Chantal

Er is inderdaad en verschil te stellen tussen of het veilig is of dat het voedsel is wat men zegt dat het is (waarmee rund paard kan zijn maar niet per se dus onveilig)

Chantal, (URL) - 10-04-’14 10:53
Daan

Er wordt steeds meer en meer geconsumeerd, de producite is zo groot dat het aantal fouten eveneens groter is geworden, ik denk dat het niet veel minder veilig is dan voorheen, zijn er nu anderhalf keer zoveel slachtoffers door consumptie komt dat doordat we anderhalf keer zoveel consumeren, niet omdat het minder veilig is. We moeten minder consumeren

Daan, (URL) - 10-04-’14 11:33
Sjoerd

Ik probeer toch voorzichtig optimistisch te zijn…

Sjoerd, (URL) - 10-04-’14 12:21
hanscke

Men doet nu wel zo druk over dat vlees, maar de gemanipuleerde groentes en fruit zijn ook niet je dat.
Plofkippen eet ik niet, het liefst koop ik het vlees bij een echte slager, alhoewel dit niet altijd een garantie blijkt te zijn voor beter vlees. Maar het idee slager, dus vakman doet ook wat in mijn hoofd.

hanscke, (URL) - 10-04-’14 16:53
Frank-103

Mensen zijn herbivoren, vlees hoort bij ons menu. Zonder vlees of vleesvervangers wordt je ziek. Maar lang niet al het vlees wat bij de winkel ligt is even gezond, we halen een heleboel uit het buitenland en hoe men daar alles in de gaten houdt? Alles met mate eten, dat lijkt me het beste!

Frank-103, (URL) - 10-04-’14 17:33
Frank-103

Herbivoren? Omnivoren! Herbivoren eten alleen planten, carnivoren vlees, wij eten allebei!

Frank-103, (URL) - 10-04-’14 17:34
rietepietz

Vlees koop ik vrijwel altijd bij de ambachtelijke slager, voor de dumpprijzen die de supermarkten hanteren móet er wel gerommeld worden ten koste van dieren.

rietepietz, (URL) - 10-04-’14 18:10
tagrijn

Oei… jij bent veel te goedgelovig, René…

tagrijn, (URL) - 10-04-’14 20:57
Mirjam Kakelbont

Ik koop alleen vlees bij onze slager in het dorp. Die slacht nog alles zelf en zodoende weet hij precies van welke boer een koe/rund afkomstig is. Dat zij/hij een goed en gezond leven gehad heeft. Ik kan het iedereen aanraden! Kiloknallers gaan ten koste van alle dieren in de veeteelt. We zouden dat met z’n allen moeten boycotten!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 10-04-’14 21:47
Han

Het vlees is nu veel beter als vroeger, of dachten we echt dat die slager van vroeger, die zelf slachtte zo goed en schoon werkte?

Han, (URL) - 10-04-’14 22:10
Albert y Mara fotoblog

Onveilig is ons vlees in de supermarkt niet, alleen wordt er helaas gesjoemeld met de soorten . De ouderwetse slager uit mijn jeugd is ook niet het einde qua hygiëne.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 10-04-’14 23:47
ria

Ik haal ons vlees bij de vleesboerderij, ik neem aan dat dat gied is. Ik durf ook alles wel te eten, mzzr vind niet alles even lekkrr.

ria, (URL) - 11-04-’14 09:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.