Quandy

Dan neem ik u nu even mee op een merkwaardige fotoreis, maar daar komen we samen wel uit.Kijk, hierboven is Drente, waar in Nooitgedacht het Hof van Saksen gevestigd is.
En daar was ik een middagje op visite.

Hieronder een Winschoter pandje dat ik tegenkwam tijdens een fijne wandeling met Quandy.Hetzelfde pandje.En tadaa, het plaatsnaambord van Nooitgedacht:Wie goed kijkt ziet hier Quandy in mijn appartement.
De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit nog foto`s zijn van zijn eerste bezoek ooit eens, en in plaats van nieuwe te maken besloot ik dat de oude nog prima voldeden.Qyandy, Duitse Herder, woonachtig te Winschoten.Waar die nu staat lag vorige week een badhandoek dat dienst deed als mand, maar hij mocht ook elders liggen en dat deed hij dan ook veelvuldig.En weer terug naar Drente.En weer naar Winschoten:  De Zusterflat bij nacht.
Ze wordt eerdaags afgebroken want de vervuilde grond er onder moet verschoond, zoals ze afgelopen jaar al met die hele omgeving hebben gedaan.Winschoten in de schemering, met dat oude kerkje dat alles overleeft heeft.
En hiervoor zal vast een stadstuin komen, maar dat komt later.Ik vond het grappig dat ik vorige keer GROENE PESTO had genomen en iemand in de reageerdoos zei dat er geen andere kleur was.
Vandaar dus dit keer, mijn homp:  RODE PESTO.

En dat is dus kaas.Dan keren we nog even terug naar dat vervallen Winschoter pandje, dat tegenover keurige nieuwbouw staat.En dit is het huisje in Hof van Saksen, Nooitgedacht.
Dat wil zeggen, er kunnen vier gezinnen in, want het is vier onder één dak.En mocht u denken, komt er nou nooit een einde aan, welnu, dus toch, want dit is het.

Rene Zaterdag 07 Maart 2015 at 10:22 pm | | Smurf

elf reacties

Hans

Qyandy, voelt zich wel op zijn plaats bij jou.
Dat pand lijkt wel een nieuw pannendak te hebben, jammer dat het zo aan het vervallen is.
Weer en leuke verzameling en Pesto kaas, nog nooit gegeten. Hans

Hans, (URL) - 07-03-’15 22:53
Marjolijn

Van Nooitgedacht nog nooit gehoord.
Maar zie wel dat er mooie huisjes staan..!

Marjolijn, (URL) - 08-03-’15 05:10
Chantal

Van die kaas wil ik wel een kilootje hebben!!

Chantal, (URL) - 08-03-’15 08:13
gerdaYD

… en die oude foto’s voldoen inderdaad nog prima René, wat een heerlijke serie zetten je hier weer neer…
En ik hoop dat die plaatsnaam ook de bedenking over je zondag zal zijn, straks na afloop er van!

gerdaYD, (URL) - 08-03-’15 08:26
Di Mario

Wie had dat gedacht… Ik had dat nooit gedacht. Die kaas lijkt me wel lekker. Je hebt er weer een mooie serie van gemaakt.

Love As alwyas
Di Mario

Di Mario , (URL) - 08-03-’15 09:08
John

Maar geen echt einde natuurlijk, want morgen ga je gewoon weer verder neem ik aan.

John, (URL) - 08-03-’15 10:01
boerin zonder naam

Nooitgedacht dat er zulke pandjes in Winschoten zouden staan.
Een wat de kaas betreft: er zijn nog meer kleuren en smaken! Zo is er de bruine sate-kaas, met pindasmaak, niet te verwarren met de pinda’s-kaas, waar kleine stukjes pinda in zitten. Sambal kaas is ook rood, maar met minder rode kleurstof. Amsterdamse-uitjes kaas is geler dan de normale kaas kleur en alpenweide kaas (speciaal voor desserts) is ook wat groener en heeft een mintsmaak. En dan is er ook nog chocolade-kaas. Maar die maakt mijn man alleen maar als hij zin heeft. De chocobolletjes mogen namelijk niet te warm worden, anders versmelten ze met de wrongel. En dat is een heel precies werkje. Is ook niet in de handel te krijgen, alleen op speciaal vakbeurzen.

boerin zonder naam, (URL) - 08-03-’15 10:46
Mirjam Kakelbont

Je breit alles leuk aan elkaar! Die oude pandjes vind ik toch het leukst. Ik vraag me altijd af wie er in gewoond hebben, en hoe lang en waarvoor…
Zo’n rode kaas heb ik nog nooit gezien. Ik ben een enorme liefhebber van kaas en ben benieuwd hoe-ie smaakt.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 08-03-’15 20:11
Thérèse

Nou, ik vond het een leuk geschreven stuk, hoor. IK ben wel nieuwsgierig wat er gebeurt met dat bouwvallig pandje, maar jij geeft nooit antwoord. Ik zal het dus wel nooit te weten komen. En rode kaas, heel apart.

Thérèse, (URL) - 08-03-’15 20:24
Frank-103

Ik had nooit gedacht dat er een plaats nooitgedacht zou zijn, die rode pesto kaas zou ik ook eerst een heel klein stukje van gekocht hebben, want straks is die mega smerig en zit jij met een kiloknaller in de koelkast. Zou Quandy het dan lusten?

Frank-103, - 08-03-’15 20:49
Sjoerd

Die rode pestokaas springt er het meeste uit vandaag. Die had ik nog nooit ergens gezien. Maar, op internet vind je bijna alles en je rode pesto was zo gevonden, ik kan hem zelfs online bestellen.

Sjoerd, (URL) - 08-03-’15 21:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.