Een open dag vooR het gesloten woRdt

Links ziet u een deel van winkelcentrum Trond, dat er al een jaar of tien staat, rechts een heel oud kerkje dat er al heel lang staat.
En dat grijze blok in het midden gaat er af, om ruimte te maken voor groen.De Zusterflat, gaat er af, de grond er onder is vervuild.En ik kwam er langs op weg naar de open dag van het ziekenhuis.Bij binnenkomst kreeg iedereen die kwam voor de open dag een tasje met een plattegrond en zo wandelde ik het hele ziekenhuis door.Het is een oud gebouw, en het ziekenhuis gaat het verlaten en nieuwbouw plegen in Scheemda.Dus vandaar dat ik het een beetje merkwaardig vind dat ze een open dag houden.Het was best erg druk, ook veel kinderen, maar tijdens het afdalen was ik toch alleen.Naastgelegen Zusterflat, achter de parkeerplaats.Je vergeet in Winschoten nooit waar je bent.De voortuinen links hebben er helemaal uitgelegen, afgegraven wegens vervuild grond, alleen onder de flat zit nu nog wat.Hier was eens brand en zo ver is het inmiddels opgeknapt.En dit is Trappist:

Rene Zaterdag 21 Maart 2015 at 10:22 pm | | Smurf

twaalf reacties

Marjolijn

Dat is al jaren een traditie een open dag in ziekenhuizen e.d. om schoolverlaters te interesseren voor de zorg.
Lekker zo’n stuk abdijkaas…!

Marjolijn, (URL) - 22-03-’15 04:54
Sjoerd

Trappist lijkt me een lekker kaasje. Dat past goed bij de Westmalle Tripel die ik gisteren gedronken heb op de verjaardag van mijn zoon. De open dag was dus een laatste kans om het ziekenhuis te bezoeken voor het gesloten wordt. Wel jammer dat je straks een stuk verder weg moet.

Sjoerd, (URL) - 22-03-’15 08:34
boerin zonder naam

Bierkaas, een bijzonder maak procees omdat door de wrongel, waar de kaas van gemaakt wordt, bierbostel wordt toegevoegd. De kaas wordt na het pekelen niet geplastificeerd, maar dagelijks met bier ingewreven. Na een aantal weken met bier ‘gewassen’ te zijn, wordt de kaas geplastificeerd en is goed voor comsumptie. Er zijn verschillende soorten bierkazen, vooral regionale soorten. Jij hebt nu dus een trappisten-kaas. Het heeft dus niet te maken met het gemaakt zijn in een abdij, of door monniken, want dan is het gewoon goudse.

boerin zonder naam, (URL) - 22-03-’15 10:11
John

Dat grijze blok in het midden lijkt me toch voldoende woonruimte te bezitten. Maar ik ben geen Winschotenaar natuurlijk.
Dat is een behoorlijke brok kaas.

John, (URL) - 22-03-’15 10:14
Rietepietz

Dat grijze blok is het ziekenhuis als ik het goed begrepen heb, en dat wordt dus afgebroken!
Inderdaad een beetje vreemd om dan nú een open dag te organiseren.
Misschien willen ze de noodzaak om nieuw e bouwen laten zien maar op de foto’s die jij maakte is die noodzaak niet te zien.Het gebouw is zo te zien in prima staat. .

Rietepietz, (URL) - 22-03-’15 17:40
ria

Zolang er iets op staat maakt het toch niet uit dat de grond vervuild is lijkt mij, maar dat zie ik vast helemaal verkeerd. Weg ermee dus, het ziet er toch erg ongezellig uit. Die kaas lijkt mij ook wel wat, ziet er lekker zacht uit.

ria, (URL) - 22-03-’15 19:37
Hans

zo wordt een open dag meer een dag van afscheid nemen van een plek waar je misschien wel meerder keren moest zijn.
De derde van onderste foto is dat nieuwbouw aan de linkerkant?
Afsluiten met een Trappist-kaas. Hans

Hans, (URL) - 22-03-’15 22:17
curieuzeneuzemosterdpot

nog een laatste keer bezoekers over de vloer vooraleer het afgebroken wordt?

wat een lekkere blok kaas, renesmurf! :-D

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 22-03-’15 22:28
Albert y Mara fotoblog

De laatste foto doet mij verlangen naar een glaasje wijn met een blokje oude kaas. Gelukkig heb ik allebei in huis. M’n lief is het aan het klaarmaken voor me. Mooie reportage trouwens.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 22-03-’15 22:57
francky

Zo’n kaas lust ik wel.
En overal moeten oude gebouwen weg voor andere gebouwen of groen.
Hier is het niet anders.

francky, (URL) - 23-03-’15 07:35
gerdaYD

Een knappe serie met als afsluiter dat lekker stukje kaas, mjammie, bedenkt René!

gerdaYD, (URL) - 23-03-’15 08:30
Di Mario

Trappist ken ik alleen van een bierjte.. Smaakt hij ook zo? ;-) Misschien is die open dag omdat er een hoop mensen in de loop van de jaren zijn geweest en het nog wel een keer willen zien voordat het afgebroken wordt.

Love As alwyas
Di Mario

Di Mario , (URL) - 23-03-’15 09:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.