DeRtien

Ik begin vandaag met nog eentje van het interieur van de theaterzaal van De Klinker te Winschoten.
Genomen voor aanvang van Mozart, en toen dat begon gingen ze uit en toen ze klaar waren gingen ze weer aan.

Maar tijdens het jubileumconcert van de Stedelijk Muziekvereniging Nieuw Leven kregen ze tijdend elk nieuw blokje muziek weer aan andere kleur.
Prachtig zeg.Dit is het plafond van het oudste gebouw van Winschoten, de uit de middeleeuwen stammende Marktpleinkerk.En dit is het nieuwste gebouw van Winschoten, cultuurhuis De Klinker, compleet met bevrijdingsvlam.Want die vlam werd onstoken op het Oldambtplein, op bevrijdingsdag, door mijn burgemeester.
Nadat hardlopers van de plaatselijke atletiekvereniging Aquilo de vlam helemaal vanaf het 200 kilometer verderop gelegen Wageningen al estafettelopens naar alhier gebracht hadden.Daarna gingen er nog vlammen naar de dorpen rondom Winschoten, en toen brak er noodweer uit en doofden alle vlammen.Dit is het resultaat na Koningsdag, de mensen zijn weg, de markt is geweest en er blijft een boel zooi achter.
Nader onderzoek leerde me dat het onder andere serviesgoed betrof, en bestek, maar dat hoef ik allemaal niet.De kaas die ik momenteel nuttig is Rookkaas!
Daar zijn drie soorten van, en dit is de gewone.
En overheerlijk.Die toren is de Winschoter Toren, ook wel olle witte.
Pizzeria Allazuzu staat leeg, evenals stadscafe De Kardinaal.Schotse Hooglanders te Tusschenwegen te Winschoten.Vanaf mijn balkon het zicht op de Koningsdagmarkt op het Marktplein.En als ik de andere kant op keek zag ik de demonstratie`s van een dansschool.
Beneden heb ik ze ook bekeken en ze deden het prachtig, zelfs op rolschaatsen!Dan wilde ik nog een blik werpen op de menigte op het Marktplein richting Kerkstraat, maar dan kreeg ik de hele toren er niet op, vandaar eerst deze:En dan deze:Het voormalige politieburo staat overigens ook leeg.
En de rest is wel allemaal gevuld hoor, geen zorgen.

Ga maar fijn beoordelen welke plaatjes u het meest aanspreken en waarom, of zo.
Zie maar.

Rene Maandag 11 Mei 2015 at 10:22 pm | | Smurf

elf reacties

curieuzeneuzemosterdpot

die kaas ziet er lekker uit, renesmurf!

toch ga ik voor het interieur van de klinker, want dat blijft me fascineren! :-D

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 12-05-’15 00:29
Marjolijn

Het interieur van de klinker is prachtig…!
Iedereen is de oude meuk van koningsdag graag kwijt, jammer dat de afvalbak niet open ging.

Marjolijn, (URL) - 12-05-’15 04:35
gerdaYD

Van alles wat op je blog, en jij hebt van elk evenement mooie foto’s gemaakt!

gerdaYD, (URL) - 12-05-’15 07:22
Di Mario

Rookkaas, dat vind ik ook wel lekker. Mooi dat plafond trouwens ook. Hier hadden we geen bevrijdingsvlam, maar wel even noodweer. Wat een zooi laten de mensen staan na koningsdag he. Eerst willen ze de hoofdprijs ervoor en daarna gooien ze het weg.

Love As Always
Di Mario

Di Mario , (URL) - 12-05-’15 07:36
Sjoerd

Rookkaas vind ik ook lekker. De klinker is een mooi gebouw geworden, maar dat mag ook wel voor dat geld.

Sjoerd, (URL) - 12-05-’15 08:16
ria

Ja die kaas, lang geleden dat ik het gegeten heb hoewel ik het toch ook erg lekker vind. Dat ga ik dus binnenkort ook weer eens kopen.
De verlichting in de Klinker ziet er ooknerg mooi uit.

ria, (URL) - 12-05-’15 09:25
John

Rookkaas gaat er hier ook wel in, en het politiebureau hier in de gemeente gaat ook op slot. Bezuinigingen zijn gewoon niet goed.

John, (URL) - 12-05-’15 09:59
Rietepietz

Het plafond van de kerk vind ik wel erg mooi en de “olle witte” is altijd mooi om te zien.
Verder realiseer ik me door jouw kaasfoto dat ik héél lang geen rookkaas gegeten heb, toch weer eens halen!

Rietepietz, (URL) - 12-05-’15 17:33
hanscke

Cultuurhuis de Klinker is toch wel mooi geworden

hanscke, (URL) - 13-05-’15 16:58
Frank-103

Die rookkaas spreekt mij het meeste aan, dat klinkt heel lekker, ik moet hier ook maar eens bij de kaasboer kijken of ze dat verkopen.

Frank-103, - 13-05-’15 19:17
Mirjam Kakelbont

Ik ben heel benieuwd naar de smaak van de rookkaas. Kaas vind ik het namelijk het lekkerste broodbeleg. Nog even en dan is er weer graskaas!
Mooie kleuren op de bovenste foto.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 13-05-’15 21:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.