Qualiteit

Dan laat ik nu nog even wat kunstwerken zien die ik zag in het Stedelijk Museum te Amsterdam.
Deze bijvoorbeeld, die moest er even op.Tijdens de tweede wereldoorlog hadden ze in dat museum een tentoonstelling over mode door de jaren heen.
En op de linker poster staat een woord dat de Duitsers verboden, en daarom maakte men de rechter versie zonder dat woord.Dit is hem dan, de Victorie Boogie Woogie.Maar dit is niet het orgineel, deze is nagemaakt, door Willy Kock, in 1946Het orgineel hangt in Den Haag.Ik vind dat deze twee dan naast elkaar moeten hangen zodat je de verschillen kan zien, als die al te vinden zijn.80 miljoen heeft ons dat gekost, ik vind dat minstends 79,9 miljoen te veel.Maar goed, kunst gaat niet over geld, bovendien is geld slechts een ruilmiddel.En wat deze replica gekost heeft en of je bij die echte wel een ervaring krijgt is me niet bekend.Hoe dan ook, tenslotte nog een stemadvies.

Rene Zondag 24 Mei 2015 at 10:22 pm | | Smurf

dertien reacties

Hans

Kunst is veelzijdig, soms vraag je je wel af waar de waarde door wordt bepaald.
Moffen is een gewoon kledingstuk, is een kledingstuk dat mijn oma wel in de winter droeg, dat kon over de beide handen geschoven worden.
Maar in de oorlog hield men wel van verdekte scheldwoorden. Hans

Hans, (URL) - 24-05-’15 23:43
Marjolijn

Kunst is net als muziek, de een vind dit mooi en een ander dat.
Gelukkig is smaak heel persoonlijk.

Marjolijn, (URL) - 25-05-’15 05:21
gerdaYD

Kunst mag al iets kosten, meer nog: kunst moet! Naar mijn bescheiden mening dan. Dus je blog heeft me plezier gedaan…

gerdaYD, (URL) - 25-05-’15 08:04
Sjoerd

Ik kan me voorstellen dat die Moffen dat niet op een poster wilde hebben…

Sjoerd, (URL) - 25-05-’15 08:11
Chantal

Kunst is zo persoonlijk, er zit wel iets bij wat ik mooi vind, maar ook veel niet

Chantal, (URL) - 25-05-’15 08:52
John

De eerste foto is geweldig en de tweede natuurlijk ook.
Maar ja, ik stem dan ook altijd heel erg rood.

John, (URL) - 25-05-’15 09:38
Frank-103

Smaken verschillen, en wat men voor kunst over heeft ook. Maar die victorie boogie woogie zou ik niet eens gratis willen hebben, en die oproep om rood te stemmen ook niet, rode politici denken doorgaans teveel sinterklaas te moeten spelen, ten koste van andere mensen.

Frank-103, - 25-05-’15 10:11
Han

Wat gaat de tijd toch snel, stemde (je laatste foto) toen nog rood, nu durf je dat niet meer in het openbaar te vermelden.

Han, (URL) - 25-05-’15 10:43
Rietepietz

Bij kunst is het vaak “wat de gek ervoor geeft” als ik een pot pindakaas op de vloer smeer verklaart men me voor gek, doet en meneer Schippers dat dan is het “vernieuwende kunst”; en moet er veel geld op tafel komen. Echte kunst kan,wat mij betreft, niet zo makkelijk nagemaakt worden deze Mondriaan is dus inderdaad véél en veel te duur geweest.

Rietepietz, (URL) - 25-05-’15 20:12
Mirjam Kakelbont

Ik lach me rot om wat men allemaal kunst noemt. Bij binnenkomst in ons dorp staat een groot blauw kunstwerk. Geen idee wat het voorstelt en het heeft waarschijnlijk klauwen met geld gekost.
Die boogie woogie… En dan voor 80 miljoen! Daar hadden heel veel mensen die hun PGB niet op tijd gekregen hebben, mooi van kunnen profiteren.
Leuk die moffen!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 25-05-’15 21:14
Di Mario

Sommige dingen kun je beter wegmoffelen idd. En dan heb ik het nog niet eens over de woorden.

Love As always
Di Mario

Di Mario , (URL) - 25-05-’15 21:51
ria

Het zijn in elk geval stuk voor stuk kleurige plaatjes. Ik moest toch wel even zoeken naar dat woord,,, vreemd.

ria, (URL) - 26-05-’15 19:32
hanscke

Kunst namaken is geen kunst, kunst verzinnen is niet aan iedereen gegeven. Ik kan het in ieder geval niet.

hanscke, (URL) - 27-05-’15 10:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.