ZomeRvacantie in LuxembuRg

Vandaag met de bus naar de hoofdstad, en ergens uitgestapt waarvan ik dacht dat dat wel het centrum was.
Eenmaal uitgestapt en gevonden op de kaart waar ik was bleek dat we nog wel een paar haltes verder konden.
En daar kwam de volgende bus 18 alweer aan die ons een paar haltes verder meenam.Toen fijn door het centrum gewandeld, op weg naar het toeristisch informatiepunt om wat informatie in te zamelen.
En de dame die me hielp wist meteen dat ik uit Nederland kwam, merkwaardig genoeg.Daarna eerst maar naar de de hop-on-hop-of-bus voor een rit langs alle aan de route gelegen interessante plekken, met via verkregen oordopjes allerhande informatie in het Nederlands.Na de complete ronde weer naar de binnenstad voor een kop koffie en vervolgens eens kijken waar we morgen naar toe gaan.
Aldaar was het ook vertek en eindpunt van een toeristentrein op luchtbanden , dus we voeren maar een rondje mee.
Wederom informatie middels oordopjes in het Nederlands, al was dit wel een heel hoorspel dat te beluisteren viel.Daarna nog wat door de stad gewandeld, en op een gezellig plein lekker gegeten.Er werd ook muziek gespeeld.

Deze dag begon met wat motregen, maar daarna bleef het zonnig en warm en was mijn korte broek een goede keuze.Eenmaal weer terug op de camping heb ik nog een rondje gevouwfietst, net als gisteren, al betrof het een andere ronde.Dat ik de foto`s er zomaar tussenfrommel mag duidelijk zijn, en anders maar niet.De camping is een echte passantencamping, maar ik blijf hier voorlopig nog wel even.Tot zover, morgen weer meer, want het avontuur smurft voort.

Rene Dinsdag 21 Juli 2015 at 10:22 pm | | Smurf

negen reacties

Marjolijn

Toch al mooie plekjes gezien, zo op de eerste dag.
Ik kijk uit naar het vervolg.

Marjolijn, (URL) - 22-07-’15 04:47
Di Mario

Veel vakantie plezier rené.

Love as always
Di Mario

Di Mario , (URL) - 22-07-’15 07:06
Sjoerd

Mooie foto’s bij het verhaal. Hier was het over het algemeen genomen ook best wel aardig weer.

Sjoerd, (URL) - 22-07-’15 07:13
Frank-103

Ik ben daar zelf nooit geweest, maar die camping ken ik wel, daar staan mijn ouders altijd op, op weg naar Spanje of op weg naar huis. Ik heb ze nooit gehoord over een bezoek aan Luxemburg stad, dat zullen ze dus ook wel niet doen.

Frank-103, - 22-07-’15 09:57
Chantal

Tja, ze horen heus wel dat je uit Nederland komt, ze ontvangen er genoeg

Chantal, (URL) - 22-07-’15 11:48
Mirjam Kakelbont

Mooie plek op de camping heb je en een tent met voldoende ruimte. Goede aankoop!
Vakantiefoto´s vind ik altijd de moeite waard om te bekijken. Van Luxemburg heb ik zo´n beetje alles gezien behalve de hoofdstad, dus mijn gemis kan ik hier meteen ´inhalen.´

Mirjam Kakelbont, (URL) - 22-07-’15 14:20
John

Je staat dar op een prima plek, en je hebt leuke dingen gezien.

John, (URL) - 22-07-’15 15:18
Rietepietz

Altijd een prima mogelijkheid zo’n “hop on hop of bus” om even in grote lijnen te zien wat je wél en niet wilt gaan bekijken. Foto 8 laat een erg mooie tuin zien.
Je amuseert je prima zie ik wel!

Rietepietz, (URL) - 22-07-’15 18:27
Hans

Er is genoeg te beleven, het ondergrondse stelsel heb ik nog nooit bezocht.
Leuke foto’s, je vermaakt je wel. Hans

Hans, (URL) - 23-07-’15 21:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.