FRaai LuxembuRg

Mensen die denken dat ik het niet naar mijn zin heb of sensatie zoek hebben het mis.
Mensen moeten ook niet zoveel denken, maar gewoon lezen wat er staat.
Daarbij zal ik pogen zo duidelijk als maar mogelijk te zijn.Ik ben op vakantie in Luxemburg en heb het reuze naar mijn zin en vertel dagelijks wat ik zoal meemaak en pleur er dan tien foto`s bij die op dezelfde dag gemaakt zijn, maar niet echt aansluiten bij de teksten.Vandaag begon zeer zonnig en zijn we naar Fond de Gras geweest, moeilijk te vinden, eerst waren we al in het verkeerde dorp, daarna in de verkeerde stad en toen eindelijk waar we wezen moesten.
Alleen was de parkeerplaats vol en moesten we een plekje hogerop zoeken, waar nog ruimte genoeg was.Het park was vroeger een industriegebied en nu geheel gratis voor toeristen toegankelijk.|
En nu was het toevallig vandaag ook nog een oldtimerdag daarzo, smullen voor de liefhebber!
We kochten een broodje worst en treinkaartjes voor de tweedeklas van de stoomtrein.De trein vertok, reed een stukje, bleef stilstaan en ging achteruit weer terug.
WTF is dat nou?
Een tientje per kaartje betalen voor zo`n kort stukje?
We begrepen er niets van, en wat andere Nederlanders met ons ook niet.
Terug op het station bleef die weer een tijdje staan en toen vertok die weer, dit keer via een ander spoor en een half uur langer.
Op naar de grensplaats met Belgie, en toen weer terug.
Dit was meer als lang genoeg met deze nostalgische stinkende stoomtrein, waarbij een mongool de kaartjes perfect knipte.
Er waren meer mongolen werkzaam daar, leuk bezig!Daarna maar eens een kop koffie nuttigen en het smalspoottreintje zoeken en vinden.Deze trein was wat kleiner en luchtiger, en eenmaal helemaal afgevuld vertok die, en opeens hield die op en stond die stil en kennelijk moesten we allemaal uitstappen, want dat deden we dan maar.Het zonnige weer was omgeslagen in wat nattigheid, en daar stonden we dan op een station met verder niks te zien of te doen.Toen kwam er een ander smalspoortreintje aan, deze met dichte coupe`s, en de mensen die daar in zaten stapten uit en gingen in onze open trein, en wij mochten daar in.
We reden de grot in, wel vier kilomter lang en daar de berg weer uit, in een voormalige mijnwerkersplaatsje aan de Franse grens.
Daar stond die even stil, er kwamen wat passagiers bij en we reden zomaar weer terug, de berg in.Midden in de berg kwamen we tot stilstand en moesten we uitstappen.
De mensen die Frans verstonden moesten achter een Franssprekende gids aan en de mensen die Duits verstonden achter de Duitssprekende gids aan.
We kozen voor de Duitse, maar verstonden helemaal niks, en de snorremans maar uitleggen en dingen voordoen en zo, hij zette zelfs nog een machinne in werking.
En het zal allemaal wel, maar ik had het koud en snapte er geen snars van, gelukkig mochten we toen weer in de trein, de grot weer uit, het andere open treintje weer in en ook weer uit.En toen regende het echt en moesten we nog helemaal naar de auto lopen op de parkeerplaats bovenaan.
Maar mensen uit de menigte hielden een oldtimerbus aan, en die chauffeur was zo vriendelijk om ons allemaal gratis mee te nemen.

Fantastisch vriendelijk volk!
En toen naar de camping en de korte kleding ingeruild voor de lange.

Rene Maandag 27 Juli 2015 at 10:22 pm | | Smurf

tien reacties

Leidse Glibber

Toch is het een leuk stukje met die stoomtrein, Wij stonden destijds op het balkonnetje vooraan. Niet echt slim de roet zat ‘s avonds nog in onze haren.

Leidse Glibber, (URL) - 27-07-’15 22:50
Frank-103

Geweldig verslag en bijna perfecte foto’s, ik mis alleen een foto van de stoomtrein. Die komt vast nog?
(Nb dat geel met groene ding is een Belgische rangeerdiesel, geen stoomlok)

Frank-103, - 28-07-’15 09:35
Daan

De trein is het enige wat ik echt van mijn vakantie in Luxemburg kan herinneren. Mooie foto’s van de treinen en het terrein. Denk dat ik daar ook maar eens naar terug ga :)

Daan, (URL) - 28-07-’15 09:43
ria

Ja het is een zomer van niets. Gelukkig heb je een leuke vakantie!

ria, (URL) - 28-07-’15 09:57
Chantal

Gaaf, al dat hout in ie trein

Chantal, (URL) - 28-07-’15 11:04
Sjoerd

Zo’n spoordagje kan me ook nog wel bevallen. Maar dan wel met een zonnetje.

Sjoerd, (URL) - 28-07-’15 12:38
hanscke

Ik denk dat je met mongolen mensen met mogelijkheden bedoelt. Dat is de tegenwoordige term voor mensen met een beperking. Klinkt in ieder geval positief en respectvol.

hanscke, (URL) - 28-07-’15 14:10
Hans

Een oldtimers dag is altijd leuk om te bezoeken.
Je heb leuke detail foto’s gemaakt van ornamenten van de trein. Hans

Hans, (URL) - 28-07-’15 18:40
Mirjam Kakelbont

Lijkt me leuk zo’n dagje op stap in zo’n ouderwetse trein. Afgezien dan van de rondleiding, maar die zijn 9 van de 10 keer de moeite niet waard. Fijn dat je het zo naar je zin had!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 28-07-’15 22:20
Albert y Mara fotoblog

Jammer dat het weer niet helemaal meewerkte en de zon verstek liet gaan. Je had dan heel anders geschreven over dit in mijn ogen best wel leuke treinendagje. Als het even kan gaan m’n lief en ik nog een dag naar de Stoomtrein Hoorn Medemblik. OT: We hebben onze kleinzoon een week te logeren gehad en daarom nauwelijks gereageerd bij je. Sorry Rene.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 28-07-’15 22:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.