XitteRend TeRschelling

Wij bevinden ons momenteel op Terschelling, maar dat had net zo goed elk willekeurig ander waddeneiland kunnen zijn, want ze lijken allemaal ontzettend op elkaar.Alhier in de haven een oud reddingsbotenhuisje.Op een zonnige dag is het logo van de plaatselijke HEMA niet eens zichtbaar.Dit is de Brandaris, zichtbaar over het hele eiland, toen ik aanklopte om naar boven te klimmen bleek deze gesloten.Prachtige dorpjes met prachtige huisjes.Nauwe steegjes.Fraaie vergezichten.En paddestoelen die de weg wijzen, voor fietsers, voor de auto zijn er weer hele andere wegen.Geen prikkeldraad?  Lieg niet, zelfs op het eiland Terschelling is prikkeldraad, want prikkeldraad is overal.Men doet hier ook aan natuurbeheer, zonder menselijk ingrijpen is er kennelijk geen natuur mogelijk.Het eilandgevoel bestaat niet, maar het is best aangenaam vertoeven hier.

Rene Maandag 14 Augustus 2017 at 12:00 am | | Smurf

negen reacties

Marjolijn

Het is mooi daar en gelukkig schijnt de zon…!

Marjolijn, (URL) - 14-08-’17 07:01
די מריו

Maar er is genoeg te zien daar en dat is goed.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 14-08-’17 08:34
John

Ik las in de krant de keerzijde van al het toerisme op de eilandengroep. Anyway, daar heb jij geloof ik geen last van momenteel.

John, (URL) - 14-08-’17 08:51
francky

Er is daar van alles te zien zodat het zeker de moeite loont dit eiland even te bezoeken.

francky, (URL) - 14-08-’17 09:02
hanscke

De Brandaris beklimmen gaat vast nog wel een keer lukken. Vergeet niet om een fietstocht of een wandeling over de Bosplaat te maken. Ga dan tot het einde en dan kijk je uit op Ameland, Je zou er zo heen kunnen zwemmen, zo dichtbij, maar het is niet te doen vanwege de sterke stroming.

hanscke, (URL) - 14-08-’17 10:47
Rietepietz

Je hebt een erg mooie foto van de vuurtoren, is mij niet gelukt, én je hebt prikkeldraad gevonden, dat is mij ook niet gelukt;-) maar ik bedoelde eigenlijk dat de natuur nergens afgesloten is met hekken of prikkeldraad en vrij toegankelijk. Dat er gewerkt werd in de natuur hebben we inderdaad wél gezien, de huifkar kruiste zelfs de tractors waar ze afspraken mee hebben om elkaar niet te hinderen.

Rietepietz, (URL) - 14-08-’17 20:03
Michel

Wij doen ook graag een eiland aan, gaat zeker nog gebeuren. Ben 1 keer op Terschelling geweest, veel gefietst. Mooi eiland.

Michel, (URL) - 14-08-’17 20:34
Sjoerd

Mooi torentje die Brandaris, jammer dat je er niet op mocht…

Sjoerd, (URL) - 14-08-’17 22:09
Hans

Misschien morgen de Brandaris beklimmen.
Doodemanskisten, is wel een speciale locatie een duinmeertje met een geschiedenis.
Even opgezocht op wikipedia.Hans

Hans, (URL) - 14-08-’17 22:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.