Een opRoep

Deze week is het referendum over de Wiv, de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. De regering is bereid om alle middelen in te zetten om kiezers te overtuigen van het belang van de wet, zoals leugens en terreurschwalbes. De voorstanders verzinnen allerlei verhalen over wat de tegenstanders willen. Met de Wiv-Beslivboom legt Arjen uit waar het meningsverschil nou echt om draait.

Premier Rutte heeft al vele VVDers de laan uitgestuurd omdat ze liegen, en nu liegt hij zelf ook, maar niemand stuurt hem weg.
Men moet niet gaan liegen, daarmee haal je de democratie onderuit.
Gewoon open en eerlijk zijn, zeggen hoe het zit, wat je er van vindt, wat je mening is, zeggen wat je wilt en dan de mensen laten kiezen.

Het is geen wedstrijd, we moeten de meeste stemmen zien te halen, het is een volksraadpleging, het volk vragen wat diens mening is.

Rene Maandag 19 Maart 2018 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

Frank-103

Jij bent zo vooringenomen dat het plaatsen van een mening zonde van de moeite is.

Frank-103, - 19-03-’18 22:29
Hans

Inderdaad heeft Lubach de Wiv heel goed belicht. Hans

Hans, (URL) - 19-03-’18 22:40
די מריו

Als ze het helder uitleggen zonder te liegen, dan stemt niemand meer voor lijkt mij.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 20-03-’18 07:08
Rietepietz

Omdat het slechts een raadgevend referendum is , en men al heeft besloten zelfs die mogelijkheid af te schaffen omdat meedenkende burgers toch wel héél erg lastig zijn, denk ik niet dat het nog énige zin heeft daarover mijn mening kenbaar te maken aan de politiek, en aan jou dus nog minder..

Rietepietz, (URL) - 20-03-’18 13:52
Daan

Denk dat een referendum over het wel of niet behouden van het referendum een beter laatste referendum zou zijn dan deze over de sleepwet..

over de sleepwet zelf, ik denk dat ze het geld, de tijd en moeite beter kunnen steken in het verbeteren en uitbreiden van de huidige opsporings apparaten, opleidingstrajecten voor AIVDérs en politie om ze beter om te kunnen laten gaan met de digitalisering. Ze opzadelen met nog meer data is voor hen nog meer hooi op hun toch al overvolle vork…

Daan, (URL) - 20-03-’18 15:14
Frank-103

Leuk filmpje van Lubach, jammer dat hij niet vertelt waar hij denkt dat de wet nog aangepast moet worden.

Frank-103, - 20-03-’18 18:48
Francky

Vanuit Belgie volg ik deze discussie een beetje.
Benieuwd wat het resultaat zal zijn.

Francky, (URL) - 20-03-’18 19:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.