Beland op Ameland

Vandaag was ik in Buren om het dorp en het beeld van Rixt van het Oerd te bekijken, en Quandy was ook mee.
Deze heks leefde samen met haar zoon van het strandjutten en wegens gebrek aan werk besloot zoonlief om te gaan varen.
Op een dag probeerde ze om met een lantaarn een schip op de klippen te laten lopen.
De kapitein dacht dat er een veilge haven was en de hele boel verging met man en muis.
Toen de heks bij het krieken van de dag ging jutten vond ze het levensloze lichaam van haar eigen zoon...Men kan ook vissen op Ameland.Er zijn een drietal vijvers en daar zitten een heleboel mensen heel rustig de dieren te vangen.Ik nam koffie met appelgebak en Quandy ligt dan zoals gebruikelijk onder tafel.Dit is dan weer heel ergens anders, ook in Buren.Het was een lang gekoesterde wens me eens te begeven in Buren, temeer ik het tv programma toentertijd zo goed vond. (Dat heeft totaal niks met elkaar te maken, maar dat zit zo in mijn hoofd)Dit is dan weer niet in Buren, maar elders op Ameland.Een propeller van een in de oorlog neergestort vliegtuig kwam ik al vouwfietsend tegen.Ik was onderweg naar het paardengraf, het enige wat ik me herinner van mijn schoolreis in de vorige eeuw.Ik heb niks met welk graf dan ook, en had toen ook al niks met schoolreisjes, ik had daar een gloeiende hekel aan.Paarden horen ook niet in zee, behalve zeepaarden.Weer zo`n leuk oud wagentje.Tenslotte het gebouw Sanitair Zuid op de camping.En we gaan nog niet naar huis.

Rene Dinsdag 21 Augustus 2018 at 11:00 pm | | Smurf

zes reacties

John

Dat was dus weer een interessant dagje voor je.

John, (URL) - 22-08-’18 08:11
Francky

Mooi verhaal over die heks.
Ook mooi zo’n oldtimer.

Francky, (URL) - 22-08-’18 09:09
ria

Toch wel triest dat verhaal van die heks. Wat die paarden betreft heb je gelijk en schoolreisjes vond ik wel leuk.

ria, (URL) - 22-08-’18 10:08
Rietepietz

Bij het verhaal van de heks past het spreekwoord“kwaad straft zichzelf” wel aardig.
Prachtig die twee oude auto’s !

Rietepietz, - 22-08-’18 18:10
Noortje

Gelukkig is het weer toch beter geworden dan in het begin van je vakantie.
Wij staan weer voor een weekje op de Veluwe en hebben niets te klagen wat het weer betreft.
Zelf ben Ik nog nooit langer dan een dag op een van de eilanden geweest.

Noortje, (URL) - 22-08-’18 18:41
Frank-103

Leuke klassieke auto’s en zo’n appelpunt maakt de vakantie de moeite waard!

Frank-103, - 23-08-’18 16:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.