Misselijkmakend

LTO Nederland en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaan gezamenlijk het dierextremisme in Nederland aanpakken. De brancheorganisaties doen dit in samenwerking met politie, justitie, overheid en ketenpartijen.

Dat maakte LTO Nederland maandag 7 januari bekend. Veehouders worden al geruime tijd geteisterd door organisaties als Animal Rights, Konijnen in Nood en Bite Back. Veehouders verenigd via LTO Nederland en POV (Producentenorganisatie Varkenshouderij) zijn de jarenlange lastercampagnes meer dan zat.


LTO is het zat dat er mensen kippenschuren binnendringen en dan illegale opnames maken van moedwillig dierenleed dat daar plaatsvindt.
In plaats van dat LTO er ook van schrikt en maatregelen gaat nemen tegen het leed pakken ze nu juist de verkeerde aan.

Ik vind dat in alle stallen van Nederland, met wat voor dieren dan ook, streng toezicht moet zijn.
Dierenleed zou verboden moeten worden, en niet gedoogd!

De regering heeft wel een telefoonnummer om dierenleed te melden, maar wat er binnen de stallen gebeurd mag niemand weten.
Maar ja, een rechtste regering is er voor de ondermeners en tegen het dierenwelzijn.

Ik ben het dierenleed meer dan zat, en deze houding van de dierenbeulen ook.

Update: daar gaan we weer: ga nou niet de vleeseters de schuld geven, de vleeseter eet vlees en beult niet. De beulen moeten worden aangepakt, de vleeseters niet.

Rene Woensdag 09 Januari 2019 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

Hans

Dierenleed is niet goed, maar ook dieren op stank jagen is ook verkeerd.
Zolang men vlees eet komt er geen einde aan.
Maar dat is met vele protesten zo, neem autorijden of het gebruik van schadelijke middelen, zolang men dat blijft doen omdat men het nodig vind komt er geen verandering. Hans

Hans, (URL) - 09-01-’19 22:40
די מריו

Er zijn zeker stallen waar het niet goed gaat en dat moet zeker aangepakt worden. Maar er zijn ook dierenactivisten die dieren los laten in de vrije natuur waar ze doodgereden worden, dood gaan omdat ze niet kunnen overleven en dat is ook niet goed te praten.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 09-01-’19 23:12
Suske

Ook dieren hebben recht op een goed leven;
Veel vleeseters willen of kunnen niet beseffen wat er in die kwekerijen gebeurt.

Suske, - 10-01-’19 07:06
Rietepietz

Het vervelende is dat je tegenwoordig niemand meer op z’n woord kunt geloven ern zowel voor als tegenstanders niet te beroerd zijn om te laten zien wat ze ons willen laten zien en desnoods de boel manipuleren . Extremisme is nooit goed, ook niet voor een goede zaak en dát aanpakken is dus toch goed.

Rietepietz, - 10-01-’19 16:38
Terrence

Wat toch een beetje kan helpen is weigeren plofkip te kopen en gewoon iets minder vaak vlees te eten. Dan zijn megastallen niet meer rendabel. Als dingen geen geld meer opleveren houden ze op te bestaan, is de ervaring.

Terrence, (URL) - 10-01-’19 19:55
Villasappho

Hier in dit gezellige Brabant wonen meer varkens dan mensen. Megastallen die megaveel stank veroorzaken en megaveel vlees naar het buitenland deporteren in pakjes al he, omdat we het hier niet nodig hebben. Het is belachelijk hoeveel supermarkten weggooien maar nog belachelijker als je je bedenkt dat er hier gepubliceerd wordt voor landen waar ze meer dan genoeg ruimte hebben om het zelf te doen. Sta je daar met je minder vlees eten.

Villasappho, (URL) - 11-01-’19 20:01
John

HEt l;aat goed zien hoe LTO Nederland en de Producenten Organisatie Varkenshouderij er in staan. Ik hoop dat er geen een dierenactivist wordt opgepakt en dat er meer en meer bekend wordt.

John, (URL) - 17-01-’19 16:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.