Nu dit weeR

In mijn logje van gisteren zat een knik, boven de streep een allinea met nieuws en een link naar het hele artikel, en onder de streep mijn reactie daar op, zo doe ik dat vaker.
Het ging over het feit dat dierenbeuren graag willen dat dierenvrienden aangepakt worden.

Dan lijkt het me nu leuk om de reactie`s daarop te herpubliceren en daar dan weer op te reageren.
Eens kijken wat dat oplevert.

Dierenleed is niet goed, maar ook dieren op stank jagen is ook verkeerd.
Zolang men vlees eet komt er geen einde aan.
Maar dat is met vele protesten zo, neem autorijden of het gebruik van schadelijke middelen, zolang men dat blijft doen omdat men het nodig vind komt er geen verandering. Hans

Nee, dat zie je verkeerd, nu draai je het om.
De vleeseter is niet de schuld dat er dieren mishandeld worden in de stallen, de dierenverzorgers in de stallen zijn de verantwoordelijke voor de dieren, nooit de vleeseter, die eet ze alleen maar op en mag er vanuit gaan dat de dieren een goed leven en mooie dood hebben gehad.

Mij ook niet de schuld gaan geven dat ik in een auto rij, de maker van de auto en de regeringen die dat goed vinden zijn de schuldigen, nooit de consument, die kan er niks aan doen dat olie voorrang krijgt boven schonere bronnen.
De consument heeft geen keus.

De schadelijke middelen moeten gewoon niet gemaakt en niet verkocht worden.
Ik geloof niet zo in marktwerking en ik geloof tevens dat ik daar gelijk in heb gezien de toestand van de aarde op dit moment.
Iets aanbieden, en dan de consument de schuld geven omdat hij er gebruik van maakt, dat schiet niet op.

Er zijn zeker stallen waar het niet goed gaat en dat moet zeker aangepakt worden. Maar er zijn ook dierenactivisten die dieren los laten in de vrije natuur waar ze doodgereden worden, dood gaan omdat ze niet kunnen overleven en dat is ook niet goed te praten.

Love As Always Di Mario

Ik praat dat zeker niet goed, maar niks doen en het allemaal maar goed vinden praat ik zeker ook niet goed.
Als er geen misstanden zijn zal er niemand problemen hebben met het houden van dieren.
Ik kan me overigens niet herinneren dat er al dierentuindieren zijn losgelaten in het wild, terwijl een mens met gezond verstand zoiets achterlijks als een dierentuin natuurlijk nooit goed zou keuren.

Ook dieren hebben recht op een goed leven; Veel vleeseters willen of kunnen niet beseffen wat er in die kwekerijen gebeurt.

Suske


Precies, we moeten openheid van zaken hebben, goede duidelijke en permantente controle zodat de consument het vertrouwen kan hebben dat er geen mishandeling plaatsvindt.


Het vervelende is dat je tegenwoordig niemand meer op z’n woord kunt geloven ern zowel voor als tegenstanders niet te beroerd zijn om te laten zien wat ze ons willen laten zien en desnoods de boel manipuleren . Extremisme is nooit goed, ook niet voor een goede zaak en dát aanpakken is dus toch goed.

 

Rietepietz,Nee, dat is niet toch goed.
Een dierenrechtenactivist zal heus niet de boel gaan belazeren om een boer te pakken, het gaat om het welzijn van de dieren, en ze weten heus wat ze doen, die mensen operen niet alleen en zoeken de zaken eerst goed uit.
Dat rechtste geleuter komt gewoon van de media, want die lui zorgen er wel voor dat ze steeds aan het woord komen om hun fouten goed te praten en het domme deel der natie lult hun gewoon na.
Waar een dier mishandeld wordt valt er niks goed te praten.
En na goede controle kan de boer verder gewoon zijn  gang gaan, niks aan de hand.


Wat toch een beetje kan helpen is weigeren plofkip te kopen en gewoon iets minder vaak vlees te eten. Dan zijn megastallen niet meer rendabel. Als dingen geen geld meer opleveren houden ze op te bestaan, is de ervaring.

 

Terrence


Nee, dat helpt absoluut niks om de dierenmishandeling achter de gesloten deuren in de stallen te stoppen.
De plofkip wordt door de supermarkten niet meer verkocht, de zielepieten mogen nu een weekje langer leven.
En de plofkippen die wel extreem kort leven worden gewoon verkocht aan het buitenland, dat er ook weer zeer vervuilend naar toe vervoerd moet worden.

De rode stukken zijn de reactie`s op mijn vorige stukje, het zwarte is mijn gebrabbel daar weer op.
Trek het u vooral niet persoonlijk aan en zeg maar wat, wie weet doe ik er morgen wat mee.

Rene Donderdag 10 Januari 2019 at 10:22 pm | | Smurf

drie reacties

די מריו

Kleine aanvulling, de plofkip mag in Nederland niet meer, maar in Thailand mag het nog wel. En daarna komen de kippen gewoon naar Nederland om verwerkt te worden in diverse etenswaren waar kip in zit.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 10-01-’19 23:46
Suske

Vele mensen zien het verband niet meer tussen levende dieren en wat er op hun bord terecht komt.
Daarom moet er inderdaad meer openheid zijn en de mensen duidelijk maken dat vlees ook geleefd heefd en gevoelens had.

Suske, - 11-01-’19 07:00
Rietepietz

Extremisme is nooit goed maar daar mag jij gerust anders over denken. Je bent erg naïef in je geloof dat mensen niét soms bereid zijn tot manipulatie om hun mening kracht bij te zetten. Of dat in dit geval gebeurt kan ik niet beoordelen maar ik geloof in ieder geval niet zómaar ieder filmpje!

Rietepietz, - 11-01-’19 16:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.