Op een dag

Dit was Anton, de oudste kip van Nederland, geboren als hen, gestorven als haan.

Eens had mijn vader kippen, later werden het mijn kippen, en toen ik het nest verliet werden het onze kippen.
We besloten toen om geen nieuwe aanwas toe te laten en de resterende kippen mochten blijven tot ze omvielen.
En dat deden ze.
Toen op een dag de haan stierf veranderde een hen in de haan, en die haan heeft ze allemaal overleefd.
Tot vandaag.

Ze had ooit een man, is ooit betreden, legde eieren, werd zelf een man, ging kraaien en treden, maar kreeg geen nageslacht, de hennen waren te oud.

De laatste weken werd het al minder, de laatste dagen nog minder, gisteren kon ik hem zelfs oppakken, iets wat hij nooit wilde, en vandaag is hij niet meer opgestaan.

Het hok is leeg, de ren is leeg, en ik voel me wel een beetje leeg.

Ik ga weer voort met het reageren op de reactie`s.
De reactie`s zijn rood, mijn geleuter zwart.

Kleine aanvulling, de plofkip mag in Nederland niet meer, maar in Thailand mag het nog wel. En daarna komen de kippen gewoon naar Nederland om verwerkt te worden in diverse etenswaren waar kip in zit.

Love As Always Di mario

Mag ik dan even de link waar dat staat, ik heb niks anders gevonden dan:  „70 procent is nog wel plofkip.” Dat vlees gaat voornamelijk naar het buitenland.

De tussenkip van Lidl is te herkennen aan het label met daarop “dit product is afkomstig van een kip met betere leefomstandigheden”. Deze kip groeit maximaal vijftig gram per dag (plofkip zestig gram), krijgt daglicht, afleidingsmateriaal en tien procent meer ruimte dan plofkip. Deze maatregelen zijn te laag om te voldoen aan de welzijnseisen van één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming.

Dat laatste zeg ik er zo even bij.

Vele mensen zien het verband niet meer tussen levende dieren en wat er op hun bord terecht komt. Daarom moet er inderdaad meer openheid zijn en de mensen duidelijk maken dat vlees ook geleefd heefd en gevoelens had.

Suske

Dat lijkt me stug, dat er mensen zijn die niet weten dat vlees van een dood dier komt.

Dit ging er meer om dat er mensen geheime opnames gemaakt hebben in een kippenschuur en dat de regering dan zegt dat ze eens op moet houden met geheime opnames maken in plaats van het dierenleed aan te pakken.
Maar ja, als mensen al niet eens weten waar het voedsel vandaan komt, ik kan het me niet voorstellen.

Extremisme is nooit goed maar daar mag jij gerust anders over denken. Je  bent erg naïef in je geloof dat mensen  niét soms  bereid zijn   tot manipulatie om hun mening kracht bij te zetten. Of dat in dit geval gebeurt kan ik niet beoordelen  maar ik  geloof in ieder geval niet zómaar ieder filmpje!

Rietepietz

Ik keur het ook niet goed, maar ik ga niet meteen de beelden afdoen als nonsens zonder eerst even te kijken of er iets van waar is, want dat gebeul moet stoppen, dan stopt het gefilm ook wel, anders niet.
Rene Vrijdag 11 Januari 2019 at 10:22 pm | | Smurf

vijf reacties

ria

Dat kan ik me voorstellen dat je je leeg voelt. Het zal raar zijn ook al was het er maar eentje meer. Hij heeft een prachtig leven gehad daar bij jou en nu rust hij in vrede.

ria, (URL) - 11-01-’19 23:06
Frank-103

Het zal best stil zijn, nu de kippenren leeg is. Maar het bespaart ook een boel werk?

Frank-103, - 11-01-’19 23:58
די מריו

Hok leeg, gevoel leeg, dat is is voor te stellen. Dat moet weer een plekje krijgen. Dat van die plofkip ben ik aan het zoeken, maar ik kan het zo niet vinden. Ik blijf zoeken.

Love as always
Di mario

די מריו, (URL) - 12-01-’19 07:45
Suske

Die kip heeft een mooi leven gehad. Jammer dat de meeste dieren een kort leven hebben vergeleken biji dat van de mens.

Suske, - 12-01-’19 18:19
Rietepietz

Je ouders worden natuurlijk ook ouder en dan is het besluit geen dieren meer te nemen is heel verstandig, temeer omdat jij nieuwe kippen niet in jouw flat onder zou kunnen brengen. Het zal zeker wennen zijn ja!
Extremisme moet aangepakt worden,op welk gebied dan ook, punt uit.

Rietepietz, - 12-01-’19 18:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.