Winschoten

Zoals elk jaar op oudjaarsavond zit ik lekker in mijn eentje thuis en dan kijk ik altijd naar de oudjaarsconference op de publieke televisie, en deze avond had ik al eerder een oudjaarsconference tot me genomen middels de publieke radio.  Beide erg leuk.

Om twaalf uur zit ik altijd klaar met mijn fototoestel om het uitzicht der vuurwerk te aanschouwen vanaf mijn balkon.
Slim als ik was had ik dit keer wel mijn winterjas alvast aangetrokken, want buiten kan het best nog koud zijn, zeker als je minutenlang blijft staan.

Er zijn onlangs maar liefst twee kroegen gesloten op het Marktplein, wegens papieren niet in orde en van ongesproken gedrag dienen te zijn, dus het is aardig rustiger.
Het volk is er niet minder om, dat doet nu gewoon meer de andere kroegen aan, maar de loop is anders.

 Hoe dan ook, ik vond het weer een hoop spektakel, en heb gedurende de dag meerdere bommen gehoord die niet legaal kunnen zijn, ik ben blij dat dat weer achter de rug is.
En de vogeltjes vast ook.

Het is toch absurd, in het holst van de nacht zoveel herrie maken in de stad!

De opbrengst van deze nacht: 40.000 euro schade, meer dan vorig jaar, men denkt nu aan vuurwerjvrije zones, maar dat zal het Marktplein vast niet zijn.

Rene Zondag 20 Januari 2019 at 12:00 am | | Smurf

zeven reacties

John

Hier heeft men het ook meer en meer over vuurwerkvrije zones. Of ze er komen? geen idee.

John, (URL) - 20-01-’19 09:04
Suske

Heel erg zoveel schade en wie zal dat betalen ?

Suske, - 20-01-’19 09:53
Frank-103

Onze katten hebben ook een hekel aan vuurwerk, vooral aan knalletjes. Ik begrijp daar de lol ook niet van.

Frank-103, - 20-01-’19 12:15
די מריו

Het probleem is dat je het meeste last hebt van de illegale vuurwerk en dat is al verboden. Mensen die dat afsteken moeten eens bedenken wat voor een leed ze andere aan doen. Maar waarschijnlijk gaat het daar helemaal fout. Denken.

Love As always
Di mario

די מריו, (URL) - 20-01-’19 12:43
Rietepietz

Een half uurtje om 12 uur moet wel kunnen en dan bij voorkeur siervuurwerk. Maar ja, je hebt altijd mensen die dat niet genoeg vinden. Raddraaiers zouden gewoon het volgende jaar tijden nieuwjaarsnacht preventief opgesloten moeten worden tot de volgende dag.

Rietepietz, - 20-01-’19 16:45
ria

Een beetje vuurwerk is wel leuk, zoals jaren geleden toen het allemaal nog niet zo de spuigaten uitliep, alles moet maar steeds hoe langer hoe gekker.

ria, (URL) - 20-01-’19 19:12
Noortje

Met oudjaarsavond keek ik ook naar het vuurwerk in Winschoten maar niet op het Marktplein. Gelukkig was er daar bijna allemaal siervuurwerk want van dat zware vuurwerk moet ik niets hebben.

Noortje, (URL) - 20-01-’19 20:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.