NaaR de Katholieke keRk

Eerder dit jaar nam ik een kijkje in de katholieke kerk in de Langestaat ahier in Winschoten.
En dat wat deze kerk toch wel weer bijzonder maakt legde ik even vast.
Tenminste, het bijbehorend briefje.Als er iets te lezen valt leg ik dat graag even vast, anders vergeet ik het zo weer wat er stond.Dit staat in het kappeltje achter de kerk, waar eens de nonnen zaten.Door dat deurtje en door een gang.En daar pal achter de katholieke kerk het oudste gedeelte van de voormalige ziekenhuis.En daar is altijd maar bijgebouwd en afgebroken en uigebreid, en dit stuk lag helemaal verscholen achteraan en was tot enige tijd geleden nog in gebruik.

Rene Vrijdag 22 November 2019 at 12:00 am | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Wel bijzonder van die tegels in de kerk, want de katholieken en Joden zijn niet altijd vriendjes. Leuk zo’n kijkje in een kerk.

Love as always
Di mario

די מריו, (URL) - 22-11-’19 07:00
John

Ik doe dat tegenwoordig ook, geschreven dingen op de foto zetten. Verder kom ik niet vaak in een kerk al is deze denk ik wel de moeite waard.

John, (URL) - 22-11-’19 08:46
francky

Leuk om de Joden te herdenken. Niet zo evident voor de RK kerk.

francky, (URL) - 22-11-’19 10:32
ria

Prachtig dat glas in lood. Ja foto’s maken om iets te onthouden doe ik ook al een tijdje.

ria, (URL) - 22-11-’19 11:06
Villasappho

Mooi dat ze dat ze die sterren erin gelegd hebben.

Villasappho, (URL) - 22-11-’19 19:21
Rietepietz

Katholieke kerken zijn altijd zeer de moeite waar om te bekijken, en deze vloer is dan wel een heel mooi gebaar. Vooral de kapelletjes zijn vaak heel sfeervol , ik kan ze nooit weerstaan al ben ik niet gelovig.

Rietepietz, (URL) - 22-11-’19 19:31
Hans

De vernietiging van onschuldige mensen staat gegrift in onze geschiedenis.
Mag ook nooit vergeten worden. Hans

Hans, (URL) - 22-11-’19 23:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.