HeeRlijk dagje in het zuiden

Vandaag ben ik naar het toeristische stadje Valkenburg geweest.  Als kind ben ik er ook al eens geweest, maar veel wist ik daar niet meer van.  Ze doen goed hun best om het zo coronaproof mogelijk te maken, maar de anderhalve meter afstand is in de praktijk echt niet te doen.


Eerst de auto maar ergens parkeren en dan het centrum in.  Op een gegeven moment kwamen we zomaar bij de gemeetegrotten, we kochten een kaartje en konden mee. We konden kiezen, met een treintje mee of lopend, we kozen het laatste.  Prachtig hoor, ik hou wel van grotten, hoewel deze dan door de mens gemaakt is en daarmee eigenlijk een groeve, het was indrukwekkend en leuk en ook wel frisjes. De gids sprak wel een zeer zwaar Limburgse tongval dat ik vast niet alles goed begrepen heb.  Dat hoeft ook niet.  Na de rondleiding zagen we nog een filmpje en konden zelf wat rondlopen en dan weer naar buiten, en ik kwam dezelfde gids weer tegen met de volgende groep.


Daarna maar even kijken bij de kasteelruine.  Ook prachtig mooi, maar ook zonde dat de mensen in het verleden zoveel vernield hebben.  Maar goed, wat er nog is kan iedereen van genieten.   Op een gegeven moment kwam er een mevrouw die ons sommeerde om naar de uitgang te gaan. Het was sluitingstijd. Om half zes. Nou ja, het meeste hadden we ook wel gezien.
Daarna in het centrum nog even lekker gegeten bij een restaurantje en daarna maar weer met de auto terug naar de camping, alwaar ik in de avond nog even op de vouwfiets tevergeefs zocht naar een Romeinse Villa.  En hoewel dat geregisteerd staat als rijksmonument en ik de juiste plek gevonden heb is er voor de toerist niks te zien.  Evengoed wel fijn gevouwfietst,  gisteren ook al en morgen vast ook weer.
Foto`s volgen later want het internet is hier te traag om daar op te wachten.

Rene Maandag 20 Juli 2020 at 10:10 pm | | Smurf

zes reacties

Hans

Een aanrader als je van wandelen houd, de omgeving van Sibbe is erg mooi.
Het is een mooie omgeving Valkenburg, denk nu wat minder druk door de corona. Hans

Hans, (URL) - 20-07-’20 23:05
די מריו

Mooi dat je je zo vermaakt. Jammer dat die villa een beetje tegen viel. Gelukkig hebben we de foto’s nog te goed.

Love as alwyas
Di Mario

די מריו, (URL) - 21-07-’20 03:45
marjolijn

Nederland heeft veel mooie plekjes, ook in coronatijden.

marjolijn, (URL) - 21-07-’20 07:09
Rietepietz

O ja, dat zijn wel de geijkte dingen die je in Valkenburg bezoekt, heb ik ooit ook gedaan, je kunt er ook voor weinig best lekker eten.

Rietepietz, (URL) - 21-07-’20 20:38
Villasappho

Valkenburg heeft iets zo lekker toeristisch. En ja de grotten ik vond vooral de Romeinse Katacomben erg bijzonder.

Villasappho, (URL) - 21-07-’20 22:18
Frank 103

Valkenburg vind ik ook een erg leuk stadje! Mocht je tijd over hebben, er is daar ook een leuke museumspoorlijn, de zlsm.

Frank 103, - 22-07-’20 19:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.