ZomeR in LimbuRg

Tijdens de bevrijding van Nederland vielen er veel slachtoffers,  de Amerikaanse hebben ze allemaal bij elkaar begraven en dat is voor eeuwig uitgeleend aan de Amerikanen.Duizenden, allemaal netjes in een rij. En de Joden wijken natuurlijk weer af, moet kunnen.Toegang gratis, en hou je shirt aan en ga zitten op een bankje.Daarna ben ik ook even wezen kijken in het dorpje Margraten.
Daar is niet zo heel veel te zien, of het moet wel deze schitterende zijgevel zijn van een voormalig klooster.En een stokoude kerk waar in de loop der eeuwen flink aam bijgebouwd is, wat ook alweer eeuwen zit. Maar het gaat natuurlijk om het oudste deel.Ik kom dit tegen en ik verzin het niet.Ik was op zoek naar Kuttingen, en ik vond het niet.  Ik was er steeds ineens weer door, of het moest nabijgelegen Klein Kuttingen zijn, waar ook geen plaatsnaambord meer te vinden was.Ik heb zelfs daar geparkeerd en ben te voet verder gegaan,  en nu weet ik precies hoe het daar in elkaar zit.En ik eindig voor nu waar ik mee begon, een kruis.Het grappigste vind ik nog dat ze daar in Belgie meteen al Frans praten en meteen al die stroomkabels bovengronds.

Rene Vrijdag 07 Augustus 2020 at 8:20 pm | | Smurf

zeven reacties

Hans

Best wel jammer dat er een bordje met gedragsregels moet staan, ik vind het vanzelf sprekend dat je je daar gedraagt.
Kuttingen was nog een vertrekpunt van Man Bijt Hond.
Over de grens zie je altijd wel verschillen. Hans

Hans, (URL) - 07-08-’20 22:21
Frank 103

Ze zijn daar gek op kruizen lijkt het wel

Frank 103, - 07-08-’20 23:07
די מריו

Verboden te picknicken.. serieus, zouden mensen dat willen doen.

Love as always
Di Mario

די מריו, (URL) - 07-08-’20 23:56
marjolijn

Veel mooie plekjes gezien, dat maak je wel duidelijk…!

marjolijn, (URL) - 08-08-’20 06:54
Rietepietz

Hoeve de “vrijheerlijkheid“en een gemeenschapshuis, en dat allemaal in de buurt van klein Kuttingen!
Kan dat allemaal nog wel in deze kuise tijd.

Rietepietz, (URL) - 08-08-’20 10:56
Liesbethblogt

In Amerika is het heel normaal om bij een graf te gaan zitten eten en praten. Ik heb het Amerikanen daar zien doen, heel bizar om uitgenodigd te worden voor een glas wijn terwijl ze vertellen dat ze een ‘Dutchie’ erbij vragen. Ik ben gaan zitten. Respect is iets wat je moet voelen ik heb kinderen rond zien rennen. De omgeving is ook prachtig.

Liesbethblogt, (URL) - 08-08-’20 17:37
francky

Ja B is anders dan NL; Dat maakt het zo leuk.

francky, (URL) - 08-08-’20 20:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.