Tijd van leven

Ik was deze zomer op vakantie in Limburg en deed ook Sittard eens aan en toen ik langs een kerk liep en de opkomende natuur zag maakte ik even deze foto.Ik heb geslenterd door de winkelstraten en hield me keurig een de regels, alhoewel dat niet altijd te doen is.De V&D, spuuglelijk en leeg.Ik weet nog dat ik toen even opgezocht heb wat voor gebouw dit is, en nu ben ik het vergeten.Waarschijnlijk is ooit eens bedacht dat daar een raam moest komen, en er is ooit bedacht dat het op deze manier dichtgemetselt moest worden.Tot zover dan Sittart, nu weer naar de camping waar we vaak barbecuen maar waar ook wel eens gekookt wordt.Ik wilde deze vakantie een kasteel bezoeken, maar niet online van te voren reserveren, ik wilde gewoon langsgaan en dan maar kijken of het wat is.En zo kwamen we terecht bij kasteel Scheasberg, waar we meteen aan konden sluiten bij een rondleiding.Er is niet veel van over, maar ze willen met deze restanten helemaal herbouwen zoals het eens was.Dit gaat nog jaren duren, als slot Schaesberg af is neem ik weer een kijkje.Ik heb nog meer foto`s, die komen er binnenkort op.

Rene Woensdag 16 September 2020 at 8:20 pm | | Smurf

zes reacties

די מריו

Sittard ben ik wel vaker geweest, woont familie, maar ik heb het nooit een hele mooie stad gevonden.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 16-09-’20 21:38
Hans

De hoekjes bij de kerk noemen ze ook wel pishoekjes.
Inderdaad V&D is wel en het gebouw mag ook wel pleite.
Een afwisselende vakantie. Hans

Hans, (URL) - 16-09-’20 22:40
John

Wij hadden hier een V&D maar die is niet meer. Nu zit er een Action.

John, (URL) - 17-09-’20 08:03
francky

Geef mij maar dat oude kasteel of wat er van overblijft. Dat zal mooi zijn als het af is.

francky, (URL) - 17-09-’20 14:26
Rietepietz

Nou natuur…. dat plukje gras bij de kerk wordt daar wel érg veel eer mee aangedaan.
Er zijn tijden geweest in Nederland dat men belasting moest betalen voor ramen, Wie ramen kon missen metselde die dus dicht als kostenbesparing.

Rietepietz, (URL) - 17-09-’20 14:59
ria

Dat slot zier er niet best uit. Wel heel leuk dat ze het op gaan knappen!

ria, (URL) - 17-09-’20 15:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.