Bekijk het maaR

Afgelopen zomer was ik op vakantie in Limburg en behalve lekker veel op de camping zitten deden we ook uitstapjes met de auto, zo reden we naar Gulpen en gingen daar op een terras lekker eten.

Nu wilde ik hier een foto maken van het bord met de omgeving er omheen, dat mislukte hier een beetje, waarschijnlijk om het leesbaar te houden.  Het is meer bord dan omgeving geworden.Hier ging het me vooral om de glazenwasser met zijn blote benen in de brandende zon.Gezellige straatjes vind ik ook leuk, maar dit is veel geschikter voor mijn weblog.Kijk eens aan hoe prachtig mooi, tot zover Gulpen.Elke avond fietste ik wat rond op de vouwfiets en zo nu en dan nam ik een pauze om op adem te komen en de omgeving tot me te nemen, zo zag ik tegenover de camping een groepje koeien bij het hek staan.
Ik ging even bij ze staan, een praatje maken, moi mevrouw!
Gewoon in het Gronings, want als ze me toch niet verstaan maakt het niks uit en als ze wel een taal verstaan waarom zou dat dan niet het Gronings zijn!

Na een aantal minuten kwamen er vanaf het pad aan de overkant een groepje kinderen aanlopen, een jongetje schreeuwde nogal enthausiast dat er koeien waren dat deze dusdanig schrokken dat ze er vandoor gingen, het weiland in.

Dat was bij het nemen van deze foto dus nog niet het geval.De tweede keer naar Valkenburg waar het best wel heel erg druk was dit keer, maar toch vond ik een plek op een plein waar ik mijn silhouet eens laat zien.Dit is het oudste VVV kantoor van Nederland, waar ze ook niet wisten dat er nergens leuke T-shirts te koop waren.Onder de poort door wilde ik de rustbankjes laten zien waarom deze flappen stonden, maar van zo dichtbij genomen dat het eigenlijk over moet, maar daar kwam ik niet toe, omdat er toch doorgelopen moest worden en zeker niet tegen de keer in.Valkenburg staat ook bekend om zijn geschilderde gevelreclames, vroeger louter commercieel, tegenwoordig monumenten.  En deze zette ik er op omdat ik tegenover een gelijknamige hotel woon.Heel veel foto`s van straatjes in Valkenburg heb ik weggegooid omdat er mensen op terecht zijn gekomen, deze is volmaakt.Er is meer Valkenburg, dat een volgende keer, want tien vind ik net mooi voldoende.

Rene Zaterdag 26 September 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vijf reacties

די מריו

Die muurschilderingen zijn echt mooi. Het zou maar zo kunnen dat koeien gronings kunnen verstaan. Volgens mij is het tegendeel niet bewezen.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 26-09-’20 22:05
Hans

Gulpen hebben ze lekker bier.
Lang geleden nog gevoetbald tijdens een vakantie.
Ramenlappen hoor je juist niet te doen in de brandende zon.
De murals zijn echt mooi.
Koeien blijven nieuwsgierig. Hans

Hans, (URL) - 26-09-’20 22:35
John

Ramenlappen in de zon krijg je strepen van. Niet op je benen maar op het glas. Even niet gaan zitten valt tegen als je er behoefte aan hebt.

John, (URL) - 27-09-’20 08:24
francky

Ik heb geen idee welk dialect de koeien alhier begrijpen.
Valkenburg ken ik van naam. Mooi zo te zien.

francky, (URL) - 27-09-’20 15:00
Rietepietz

Wielrijders rijden ook met blote benen in de brandende zon.
De murals zijn echt heel mooi. Al met al heb je toch veel moois kunnen vinden.

Rietepietz, (URL) - 27-09-’20 16:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.