De zomeRvakantie in LimbuRg

Afgelopen zomer was ik op vakantie in Zuid Limburg en ik deed voor de tweede keer Valkenburg aan.
Het was deze tweede keer heel erg warm en best wel heel erg druk, en deze kerk heb ik alleen van buiten gezien.In ieder dorp en in elke stad bevindt zich een kerkstraat, zo ook in Valkenburg.Weer een kasteel die alleen van buiten te bekijken is, wat op zich niet erg is want de buitenkant is toch altijd het mooist.We zijn even meegegaan met de Citytour, een treintje op luchtbanden en gedreven op diesel.
Alleen betalen met contant geld was mogelijk en we kregen alleen het Nederlandse geluid te horen.In Valkenburg is een fototentoonstelling met afbeeldingen die 75 jaar geleden op dezelfde plek zijn gemaakt, wat een verwoesting zeg.Nog eentje van een welbekende geschilderde gevelreclame.En omdat net op die dag de Miss Etam in het nieuws was en er net geen mensen voorlangs liepen of op het balkon zaten maakte ik snel even deze foto.Buiten bij de supermarkt en tevens parkeergarage bleef ik buiten wachten op mijn ouders die vlees en toebehoren haalden voor de barbecue en ik bekeek alle mensen die langs kwamen en legde dit moment vast:Dit soort teksten op dit soort borden zie ik overal, om er toch steeds weer aan herinnerd te worden.Eigenlijk heel fout, vlees eten, en als je het weet is het misschien nog wel fouter, maar het is wel erg lekker en ik gun dieren een goed leven en dat moeten ze krijgen ook.Dat gezegt en getoond hebbende, tot zover voor nu.

Rene Maandag 28 September 2020 at 9:00 pm | | Smurf

zes reacties

Hans

Vraag me wel eens af hoeveel ‘kerkstraten’ er zijn.
De oorlog heeft zijn sporen na gelaten, zo doende meer nieuwbouw. Hans

Hans, (URL) - 28-09-’20 22:29
די מריו

Dagelijkse foto’s, toch een hoop stuk gemaakt in de oorlog. Gelukkig is er nog een hoop heel gebleven.

Love As always
Di mario

די מריו, (URL) - 29-09-’20 07:10
John

In ons dorp hebben we geen Kerkstraat. Wel een kerk maar een straat is er niet naar genoemd.

John, (URL) - 29-09-’20 08:27
francky

Hier ook een kerkstraat in de buurt. Die naam vind je haast overal.

francky, (URL) - 29-09-’20 14:25
Noortje

Toen ik de laatste keer in Valkenburg was (al zeker 2 jaar geleden) heb ik heel veel van die reclameborden op de foto gezet. Ik vond ze heel grappig.

Noortje , (URL) - 29-09-’20 14:39
Rietepietz

In mijn “dorp” hebben we zelfs een Kerkstraat én een Kerklaan. Om ik daar heel dichtbij woon loop ik daar dus heel vaak. Nou zo heel fout is vlees eten nou ook weer niet maar wel beter om vlees bij de ambachtelijke slager te kopen. Het vlees dat je daar koopt kom meestal van dieren die een beter leven gehad hebben dan wat je in de supermarkt koopt, dat komt meestal uit “de megastallen”.

Rietepietz, (URL) - 29-09-’20 14:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.