Snap het niet

Ik snap niet waarom de regering in het begin van dit jaar wel kan zeggen dat de horeca over anderhalf uur dicht moet en dat ze nu nog een etmaal tussen moest zitten, ze waren al heel erg aan de late kant met ingrijpen.
En dan is het logisch dat de mensen het er op die laatste avond nog even van nemen.
En dan zijn er ook idioten die niet thuis kunnen blijven maar anderen gaan filmen als ware NSB-ers. 
Verklikken = bah.  En dan wordt het online gezet en gedeeld en dan kan heel Nederland zijn afschuw er over uitspreken, tot in het Journaal aan toe.

Ik snap ook niet waarom de horeca (3% van de besmettingen) wel dicht moet, maar dat buitenlandse vliegreisjes (7% van de besmettingen) wel gewoon doorgaan.
En waarom vormen de kerken altijd en overal een uitzondering op? 

En dan nog eens wat: Drie kabinetten Rutte hebben miljarden bezuinigd op de zorg, waardoor er nu nog maar een kleine 1200 IC-bedden zijn, in plaats van de 2208 in 2015.
Hier in Oost Groningen hebben ze van twee ziekenhuizen eentje gemaakt, en nu al is er ruimte te kort.

Een schande, en de loonsverhoging van de koning wordt gewoon verdedigd.
In februrai al werkten mondkapjes niet, en nu zijn ze bezig om een wet te maken om ze ons toch voor de strot te duwen.  Waarom?

En dat verdomde topsport gaat ook maar door, dat mag van mij wel kappen om nooit meer terug te keren, mensen betalen om te sporten, terwijl anderen er voor moeten betalen om het te mogen doen, en dat mag nu niet meer, maar zij nog wel, het is niet te snappen.

Rene Donderdag 15 Oktober 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vijf reacties

די מריו

In sommige dingen kan ik wel met je mee. Dat die kroeg, restaurant niet meteen dicht moet snap ik ook niet. Of de andere kant. Als er in de horeca zo weinig besmettingen zijn, waarom dan de horeca niet open al dan niet alleen overdag? Mensen verklikken en nog filmpjes over maken is gewoon kinderachtig. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. De bezuinigingen op de zorg zijn natuurlijk niet goed geweest, dat is ook nergens niet goed te praten. Je moet daar bezuinigen waar onnodig kosten worden gemaakt niet waar het nodig is waar kosten gemaakt worden. De mondkapjes werken wel, maar als je er eentje op hebt, helpt het niet om zelf niet ziek te worden, maar je voorkomt dat je iemand anders besmet. De insteek is anders. En over topsport worden wij het nooit eens. Dat maakt niet uit. Ik kijk er graag naar.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 15-10-’20 21:58
John

Tja, je hebt het nu over het inmiddels wereldberoemde café waarvan de kroegbaas geen ogen meer heeft. Of iemand filmt of niet is ieders zaak. Tegenwoordig kan en mag alles. Mondkapjes dragen zeker wel bij ter bescherming. Er zijn inmiddels genoeg studies naar gedaan.

John, (URL) - 16-10-’20 08:17
Rietepietz

Zo , dat ben je weer kwijt allemaal. zodra het iets kan lossen wil ik me er ook wel druk over maken.

Rietepietz, (URL) - 17-10-’20 19:45
Liesbethblogt

Teveel mensen hebben de laatste jaren op de verkeerden gestemd vooral omdat het om geld ging. Nu gaan ze inzien wat de gevolgen ervan zijn. Maar ervan leren, vast niet.

Liesbethblogt, (URL) - 17-10-’20 20:57
Frank-103

Over 10 jaar weten we vast wat de beste aanpak was. Nu proberen ze van alles om het virus in te dammen. Mondkapjes hebben in het verleden bewezen wel te helpen, oa bij de Sars uitbraak. Maar vervelend zijn ze zeker!

Frank-103, - 18-10-’20 09:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.