JaaRlijks Ritueel

Ik blijf het jammer vinden, mensen die hun huis al in kerstsfeer brengen voor pakjesavond.
Of absurd, maf, onbegrijpelijk, ordinair, asociaal, mongoloide, banaal, ridicuul en weet ik veel wat nog meer allemaal.  En dat de winkels dit doen vind ik al net zo raar.

Eerst komt Sinterklaas, daarna zitten we in de donkere dagen voor kerst, en op 21 december begint de winter pas.
Dus tegen die tijd de kerstfeer wat aanbrengen is prima.
Niet nu al!

Zijn de mensen die dat doen dan helemaal gek geworden?
Ja.

Door zichzelf, omdat ze media tot zich nemen die zegt dat dat moet, of zoiets, maar een ieder is zelf verantwoordelijk.

Smoezen als: Sinterklaas is toch een kinderfeest, gaan niet op, Kerst is net zo goed een kinderfeest.

Het liefst zou ik zien dat iedereen nu zijn kerstmeuk weer verwijderd, netjes doorleeft tot het winter is, en dan de boel weer tevoorschijn halen, niet nu al.

Hedenmiddag speelde iemand op het carillon in de Winschoter Toren d`Olle Witte allemaal Sinterklaasmelodietjes. 
Ik kan het niet elk jaar horen, het ligt er maar net aan waar ik werk, maar dit jaar heb ik geluk.

Later deze middag fietste ik door Winschoten en ik hoor luide Sinterklaasmuziek komen uit de Torenstraat.
Ik nam even een kijkje en zag Sinterklaas, in de Winschoter Toren, heb ik hem toch nog gezien dit jaar.

Rene Vrijdag 04 December 2020 at 10:22 pm | | Smurf

zes reacties

די מריו

In de winkel wachten wij ook netjes na 5 december, maar ik denk dat het volgende week toch er al in komt.

Love As always
Di mario

די מריו, (URL) - 05-12-’20 07:59
John

Mensen kunnen doen wat ze zelf willen, gek of niet, ze doen het.

John, (URL) - 05-12-’20 08:40
francky

De sint ben ik niet tegengekomen dit jaar. Die gaat tegenwoordig online.

francky, (URL) - 05-12-’20 15:12
Rietepietz

Sinterklaas liedjes vanaf de toren, dat zou ik ook erg leuk vinden. vroeger hoorde je in winkelstraten altijd Sinterklaas liedjes in deze tijd. Je hoort en ziet hier buiten niets meer dat met Sinterklaas te maken heeft.
Zo vroeg kerstspullen zal alles te maken hebben met de corona toestanden. Mensen maken het thuis gezellig, of jij dat wel niet goed vindt is alleen jouw zaak natuurlijk. Daar hoed niemand zich aan te storen.

Rietepietz, (URL) - 05-12-’20 15:44
Liesbethblogt

Ik was vroeg dit jaar mijn boom stond binnen met Sint Pannekoek! Wat mij betreft de enige sint die het vieren waard is. Dat gezegd hebbende, ieder moet voor zich weten. Maar als je geen kinderspul verkoopt is sinterklaasversiering in de winkel hangen een beetje vreemd. Overigens is de oorsprong van kerst inderdaad de winterwende, maar ik vind het vooral een feest van de familie en voor mij hoort daar meer de overgenomen oorsprong met kerststal bij dan de kerstman die eigenlijk onze sinterklaas is en dat was de kerstman eigenlijk groen en nu door coca cola rood. Etcetera dat uit Amerika overgewaaide mag er weer vanaf.

Liesbethblogt, (URL) - 09-12-’20 20:36
Frank 103

Nog een paar weken en de paasrommel ligt al weer in de winkels. Het gaat steeds sneller!

Frank 103, - 11-12-’20 18:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.