AaRde

Vroeger was alles niet beter, wel anders.

Vroeger was er op de televisie wel eens Het Nieuws voor Doven en Slechthorenden.
Dat was altijd voor of na de gewone programering, aan de randen van de uitzendtijd, zo belangrijk vond men dove mensen, die moesten maar vroeg of laat kijken.

Het nieuws verscheen in tekst op het scherm, er zat geen geluid bij.
Eerst bewoog er nog een balkje mee om het leestempo te bepalen, maar omdat alles altijd moet veranderen was dat later ook niet meer.

En in plaats van het te moderniseren door het leuk te laten doventolken is het programma gestopt.
En nu ineens verscheen er een heus verkiezingspraatje in gebarentaal online verschenen.

Heerlijk in stilte, dan hebben uw luidsprekers ook eens eventjes rust.
Sommige mensen blijven doof en blind over de toekomst van de aarde, steeds meer mensen beseffen dat het toch echt anders moet.
Ik zeg niet waar ik op stem, dat hou ik geheim, maar dit is zeker één van de kanshebbers.
Temeer daar ze tegen de wet gestemd hebben die mondkapjes verplicht maakt en ze zijn ook tegen de ook al niet werkende avondklok.

Update voor de niet zo snuggere mensen onder ons, de zin over het mondkapje heb ik zelf uitgezocht en dat zit dus niet in het verkiezingsprogramma, wat u zelf natuurlijk ook wel kan zien.

Rene Zondag 24 Januari 2021 at 9:21 pm | | Smurf

acht reacties

די מריו

Ik heb mijn keus al gemaakt voor de verkiezingen. Maar het blijft goed om de rest te blijven volgen.

Love as Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 24-01-’21 22:21
John

Mijn keus heb ik al gemaakt en mijn stem gaat naar de dieren en naar de aarde. Kijk, dan weet je het vast wel en dat maakt me niet uit.

John, (URL) - 25-01-’21 08:12
francky

Hier nog geen verkiezingen maar door al die regels voor corona weet je maar nooit dat de regering hier ook valt.

francky, (URL) - 25-01-’21 09:38
Rietepietz

Ik begrijp heel goed dat de mondkapjes heel lastig zijn voor dove mensen en het is ook nog heel onwaarschijnlijk dat ze echt besmetting voorkomen. Maar áls dat zo zou zijn kun je dat niet voor een kleine groep voor iedereen afblazen. daarvoor is het virus te ingrijpend. In ieder geval hoeft zoiets niet in een verkiezingsprogramma wat mij betreft.

Rietepietz, (URL) - 25-01-’21 16:22
Renesmurf

@Rietepietz: Zoals je hebt kunnen zien zit dat er ook niet in, dat vertel ik er als extra informatie bij, maar zo snugger was je vast zelf wel.

Renesmurf, (URL) - 25-01-’21 19:23
Hans

Vroeger was alles niet beter, wel anders.
Zo kijkt men ook in de toekomst naar deze tijd.
Verkiezingen, eerst maar afwachten of het feestje doorgaat. Hans

Hans, (URL) - 25-01-’21 22:19
Terrence

‘Vroeger was alles beter!’ riep men 3000 jaar geleden al. En waarschijnlijk voor die tijd ook al. Goed dat bij het reguliere nieuws tegenwoordig vaak een gebarentolk aanwezig is. Over autogordels zei men in 1975 precies hetzelfde als mensen nu zeggen over mondkapjes: ‘De overheid vindt dat iedereen ze moet dragen maar er gaan nog steeds mensen dood ondanks dat ze het dragen dus het werkt helemaal niet!’ Zoiets heet een drogreden.

Terrence, (URL) - 26-01-’21 20:59
Frank103

Zoals gebruikelijk geef ik geen mening, maar volgens mij zijn alle politieke partijen wel milieubewuster dan vroeger. Is dat niet omdat daarover in Europees verband afspraken zijn gemaakt, dan is het wel omdat ze anders kiezers kwijtraken.
Mensen die geen mondkapjes willen dragen kunnen makkelijker anderen besmetten dan mensen met een mondkapje, en kunnen daarom probleemloos asociaal genoemd worden. Maar dat die mondkapjes niet fijn zijn om te dragen lijkt me ook duidelijk.

Frank103, - 26-01-’21 23:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.