U ziet maaR

Tot afgelopen dinsdag was ik nog nooit in een autowasstraat geweest.
Ik kon daar altijd onderuit komen.

Nu ben ik niet zo van het auto wassen, want als ik er in zit kijk ik naar buiten en als ik er uit ben moet ik ergens naar toe, dus hoe vuil die is let ik niet zo op.
Elke keer als ik mijn auto naar de garage bracht voor een beurt en de keuring kreeg ik hem schoon terug.
En zowel voor als na de zomervakantie reden mijn ouders hem er even door.
Dus zelf hoefde ik niet meer.
Maar nu kwam het er toch een keer van.
Door de sneeuw en zout van de afgelopen weken moest hij wel even schoon, en momenteel fiets ik niet naar mijn werk, dus onderweg naar huis ging ik even door de grootste, modernste, beste en langste wasstraat van noord Nederland met een capaciteit van honderd auto`s per uur, over een lengte van meer dan 60 meter.Nou ja, er waren dus eerst twee wachtenden voor me, daarna was ik aan de beurt, dat ging vrij vlot.
Raampje open en aan een medewerker vertellen welk menu ik wilde: ,,doe maar alles"  het duurste dus.
Betalen gaat zo makkelijk tegenwoordig, pasje er langs en klaar.
Daarna snel het raampje weer dichtdraaien en twee medewerkers begonnen met natspuiten van de velgen en zo en ze zitten aan de spiegels, en één medewerker geeft aan wanneer ik door kan rijden naar de lopende band waar mijn linkervoorwiel in moet komen, en daarna gaat alles vanzelf en dat filmde ik.

Daarna wachten op groen licht en dan door naar de stofzuigerplaatsen om de binnenkant eens schoon te maken, en toen naar huis.  En dan staat er bij de uitgang een groot bord met TOT VOLGENDE WEEK!
haha.

Rene Vrijdag 05 Maart 2021 at 9:21 pm | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Je filmt op z’n kop.. ik dacht al. Als het iets warmer is dan was ik de auto thuis wel.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 06-03-’21 07:37
francky

Het wordt tijd dat ik ook eens naar zo’n carwash rijd. De winter heeft de auto smerig gemaakt.

francky, (URL) - 06-03-’21 08:53
Noortje

Ik durfde zelf nooit in de autowasstraat. Mijn man ging altijd want wij hadden bij het serviceabonnement van onze auto ook de autowasstraat erin zitten. Ik heb nu geen auto meer maar anders zou ik het een ander voor me laten doen.

Noortje, (URL) - 06-03-’21 12:31
ria

Leuk filmpje, je zou erbij in slaap vallen. Honderd per uur is nogal wat. Wij doen het ook na de winter zodat de onderkant ook weer eens schoon is en even in de was. Het is toch wel handig.

ria, (URL) - 06-03-’21 19:45
Hans

De wasstraat is wel milieubewuster dan op straat, dan spoelen de schadelijke stoffen zo in her riool.
Hans

Hans, (URL) - 06-03-’21 22:38
Rietepietz

Bij het tankstation waar ik meestal kom is wel kleine wasserette, goed genoeg voor mij . Maar daar mag ik niet in de auto blijven. In de winter dus niet aantrekkelijk omdat ik dan op tochthoek buiten moet wachten. Maar ik ga ook zo min mogelijk.

Rietepietz, (URL) - 07-03-’21 10:09
hermanstel65

Ik heb de auto ook door de wasstraat gedaan. Moest meer dan een half uur wachten tot ik aan de beurt was. De dag erna zat ie onder het Saharazand.

hermanstel65, (URL) - 07-03-’21 13:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.